tak tu cicho o zmierzchu-koniec sezonu??

Wszystko co zwiazane z rowerowaniem i podrozowaniem. Trasy, nietypowe pomysly, porady praktyczne.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

leoheart
Miły Gość

tak tu cicho o zmierzchu-koniec sezonu??

Post by leoheart »

wprawdzie pisze to z samego rana ale...jakos cicho wieczorami o jakiejkolwiek jeździe,wszyscy zajmują sie niezwykle ciekawymi tematami ale nie jazdą, czyzby zmęczenie sezonem?
musze przyznać, podsumowując niejako ten rok że przeszedł moje najśmielsze oczekiwania
czy pamietacie Jacq i Edi jak w marcu http://republika.pl/leoheart/imagepages/image12.html
planowalismy wypad na druga strone Wisły latem?ZROBILIŚMY TO!i dużo....duzo wiecej :lol: :lol:
póki co odpoczywam,jeszcze ten tydzień choc korci mnie strasznie,potem miedzy 2 a 10 wyjeżdżam a po powrocie biorę sie za trening
a Wy co myslicie o tym sezonie?
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Jacq
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Jacq »

Moj sezon.. hmm..
Duzo do przodu, ale moglo byc duzo wiecej :/
3 miesiace niejezdzenia w srodku sezonu przez reke w gipsie.
Z tego samego powodu przeleciała mi kolo nosa Transcarpatia.

Najwiecej dobrego zauwazylem podczas harpaganów.

W przyszlym roku bedzie lepiej..
Taka mam przynajmniej nadzieje :)

Pozdrawiam
Edi
Moherator

Post by Edi »

Ja jakoś nie używam pojęcia "sezon", bo jeździć można właściwie cały rok. Pamiętam, że w lutym robiłem spore ilości kilometrów po śnegu i jeździło się naprawdę super. A ten rok (choć jeszcze się nie skończył i sporo może się jeszcze wydarzyć) rzeczywiście był genialny jeśli chodzi o rowerowanie. Ja od 1 I 2005 przejechałem ponad 8000km ;) i chciałbym jeszcze trochę przejechać do końca roku, ale teraz czasu trochę mniej i sprzęt w nienajlepszym stanie (przydałby się przypływ gotówki i wymiana napędu). Moim zdaniem najlepsze były te bardziej zorganizowane wypady: Puszcza Kozienicka, Kazimierz, no i oczywiście Harpagan :D. A poza tym było kilka świetnych imprezek: Behemiada, Soyada i 2 alejkaty. Oby tak dalej.
cookie monster
Dar3k
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

Re: tak tu cicho o zmierzchu-koniec sezonu??

Post by Dar3k »

eee tam... zaraz koniec sezonu... Ja tam na przykład przerzuciłem się na kolarstwo pokojowe ;-) - trenażerek przed tv, z boku wiatrak i jakoś tam leci... a że moge to robić dopiero po pracy to mniej czasu na kompa pozostaje...
ale kto wie - jak mi przyjdą zamówione cieplejsze ciuchy to znowu w realu pojeżdżę, tylko bez brawury - deszcz, wiatr i śnieg nie dla mnie.
psychotyczny, neurotyczny ale za to sympatyczny ;)
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

dla mnie ten sezon to tak naprawdę ogromny skok w sposobie jeżdżenia, ale też postrzegania tego :) tak jak wcześniej robiłem po 800-1000 km w sezonie <lol> tak w tym sezonie mam już 3500 i mam nadzieję, że to nie koniec. a i średnie prędkości z początku i z końca sezonu to jak niebo,a ziemia :) no i bardzo ważne - zacząłem ścigać się na rowerku i sprawia mi to ogromną frajdę :) więc mogę powiedzieć, że ten sezon to ogromny plus
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Dla mnie dotąd rowerowanie było jednak sezonowym zajęciem, chociaz oczywiście staralam sie wykorzystać bezśnieżne i niezbyt mroźne dni trafiajace sie w czasie zimowych miesięcy, żeby "przypomnieć sobie" jak sie jeździ. Ten sezon był jednak dla mnie szczególny, bo po latach indywidualnego oddawania się tej jednej z największych przyjemności w życiu ;) znalazłam Was, co zdecydowanie mnie zmobilizowało do jeszcze intensywniejszego wykorzystywania roweru, a nawet - wreszcie - do zakupu nowego sprzętu, bo na starym daleko bym za Wami nie ujechała ;) Ten sezon to były moje pierwsze Masy, pierwsze zawody, wspólne wyprawy - miałam obawy, czy przyzwyczajona do samotnych wycieczek będę umiała jakoś dostosowac się do towarzystwa, ale okazało się, że to jest wykonalne, a nawet zdecydowanie przyjemne ;) Dla mnie największym osiągnięciem jeśli chodzi rowerowanie w tym roku był oczywiście Harpagan - 170 km przejechanych w ciągu jednego dnia.. hmmm.. chyba sama nie wierzyłam, że dam radę, ale dałam, i to bez uszczerbku na zdrowiu fizycznym i psychicznym, hehe ;) a tak najbardziej to sie cieszę, że Was poznałam, co tu dużo gadać.. :) No i mam nadzieję, że teraz sezon rowerowy zdecydowanie mi sie przedłuży ;)
"Te oveczky ne bekają."
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

koniec sezonu? kurcze, a ja myslalem ze w niedziele jedziemy na bunkry pod zegrzem, co to Matylda wypatrzyla. :)

podsumowujac: nie wiem ile km przejechalem, bo moje liczniki czesciej nie dzialaly jak dzialaly (zreszta chyba juz mnie to nie jara w takim stopniu jak kiedys, gdy mialem spisane wszystkie jazdy z calego roku :))) ale nie bedzie to zadna imponujaca ilosc.
na pewno podniosla sie srednia, choc nie uwazam zeby to do konca bylo pozytywne: zatraca sie pewien spokoj wewnetrzny, przyjemnosc jazdy na rzecz ciaglego cisniecia do przodu. zamiast spogladac i podziwiac widoki patrzy sie zeby nie zostac z tylu.
oby moj 2006 w okresie wakacyjnym pozbawiony byl tej "wady"...

i faktycznie przejazdy "wyjazdowe" sa najlepsiejsze, trzeba by to rozwijac. :)
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

behem0th wrote:koniec sezonu? kurcze, a ja myslalem ze w niedziele jedziemy na bunkry pod zegrzem, co to Matylda wypatrzyla. :)
na pewno podniosla sie srednia, choc nie uwazam zeby to do konca bylo pozytywne: zatraca sie pewien spokoj wewnetrzny, przyjemnosc jazdy na rzecz ciaglego cisniecia do przodu. zamiast spogladac i podziwiac widoki patrzy sie zeby nie zostac z tylu.
oby moj 2006 w okresie wakacyjnym pozbawiony byl tej "wady"...
i faktycznie przejazdy "wyjazdowe" sa najlepsiejsze, trzeba by to rozwijac. :)
oh!to ciekawe,może więcej szczegółów?
coś w tym jest,może ustalić że "lajt' to tak do 25km/h no chyba że z górki :) i wtedy liczniki sie przydadzą, a może zrobic kategorie wyjazdów:np lajt,extreme,masakra :D
soldier of love

Image
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator

Post by Creeping Death »

Co do tego sezonu.
Fajnie sie jeździło :D. Jak dla mnie najlepsze były zawody.... Maraton, XC Meran, Wiązowna... Strasznie spodobało mi się startowanie w takich imprezach, z resztą ja od zawsze lubiłem się mierzyć z innymi a szczególnie z lepszymi od siebie.
Oczywiście bardzo miło wspominam Kozienice i jeszcze lepiej Harpagan.
Przedewszystkim podobała mi sie atmosfera na każdym wspólnym spotkaniu. Mam nadzieję że przez zimę i kolejny sezon uda mi się znaleźć więcej czasu na rower i wspólne wypady :D
POWERADE- Jebne czy wstane??

Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Domar

Post by Domar »

Leo, a na samej górze naszego systemu oceniania niech będzie "lajt" (z cudzysłowami :D ). a tak offtopicowo - może coś w ten weekendzik sklecić, jakąś małą traskę? ja bym preferował sobotę
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

Ciekawy sezon....Dla mnie od maja...pierwsza masa :-)
Poznanie ciekawych ludzi
Pierwsze wyjazdy ...a dalej...trening trening...przygotowania do przyszlego sezonu.
Czy sie uda ? zobaczymy ale napewno daje z siebie wszystko.
W tym miejscu szczegolne podziekowania za motywacje do pracy dla
Leo i Popeya :-)
Last edited by spider on 26 Oct 2005 19:20, edited 1 time in total.
Personal best 200km
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

coś w tym jest,może ustalić że "lajt' to tak do 25km/h no chyba że z górki :) i wtedy liczniki sie przydadzą, a może zrobic kategorie wyjazdów:np lajt,extreme,masakra :D
nie Leo, to nie kwestia ustalen. z grupa po prostu jezdzi sie duzo dynamiczniej, cokolwiek by nie napisac. :)
raczej mysle nad jakas mala-dluzsza wyprawa, gdzie ma sie jednak czas na porobienie zdjec czy bezstresowe posiedzenie w jakims ciekawym miejscu.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

tiaaa, a wyjdzie jak zwyle ;)
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

komu wyjdzie temu wyjdzie ;)P
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

tobie, przeca nie mi. ja to chyba rower sprzedam i kupie se za to narkotyki
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Hunter

Post by Hunter »

A mi tam się podobała "połowa sezonu" ;) Tyle przejechałem, co kot napłakał, ale fakt faktem, że marudziłem, że nikogo do jazdy nie mam.
Teraz rowerek tylko na masy prawdopodobnie z braku ciuchów a na wiosnę zacznę jakiś solidny trening jak czas pozwoli :)

P.S. Dzięki za spędzone miłe chwile w tym roku :)
Domar

Post by Domar »

Hunter, czemu z braku ciuchów? ja też nie mam profi windstopperów i tego typu bajerów, a jeździć będę. coś mi się wydaje, że nie chce CI się tyłka ruszyć i to tylko taka wymówka :twisted:
Hunter

Post by Hunter »

Chcę, tylko moje ciuchy naprawde nie są za wygodne na rower. A w zimowej kurtce raczej jeździł nie będę, grubas na rowerze :D Jak chcesz, można się gdzieś wybrać :)
Domar

Post by Domar »

a ja w zimowej będę pomykał. jak się na mnie zwali kupa śniegu będę robił za bałwana :D
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

a ja będę robił za ..kule snieżną bo przewracam sie co parę metrów i jest mnie więcej gdy wracam do domu :D
soldier of love

Image
Post Reply