ogromny problem z hamulcami

Sprawy sprzetowe: naprawa, konserwacja, porady.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
goksa
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

ogromny problem z hamulcami

Post by goksa »

Jak się trobi hamulce? tylko musicie mi wytłamczyc, jak takiej krowie na miedzy, bo nie zrozumiem, a nie mogę poprosić Taty, bo się z nim o Woodtsock pożarałam i strawic nie mogę...
Proszę pomóżcie.
Gdyby się dało, to najlpeij z rysunkami, łatiwje zrozumiec:-)
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

generalnie większość części hamulca robi się jako odlewy ale przy produkcji jednostkowej możesz go sobie zrobić nawet z plasteliny :p

wykręcasz śrubkę przy dźwigni hamulca (tą regulacyjną) prawie do końca gwintu, odkręcasz śrubkę trzymającą linkę, ściskasz rękami dźwignie, naciągasdz linkę i dokręcasz śrubę trzymającą, wkręcasz śrubkę regulacyjną. jak nie masz mocno scentrowanych kół będzie ok.
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
goksa
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

Post by goksa »

Bardzo dziękuje, ja sobie to co napisałes wydrukuje i zaczne działac, później napisze jaki efekt..
Zaczęłam działać, mam całe brudne ręcę i błagam, szybko proszę o szybką pomoc. Do czego slużą te takie srubeczki przy tym hamulcu na kierownicy, gdzie się wciska. Nie znam wachowych nazw...

poradziłam sobie, mam już pezdni hamulec jestem z siebie dumna bardzo dziekuję za porade. Rower to brudna sprawa, ale nie taka skomplikowana.... ;)
Post Reply