Jak się trobi hamulce? tylko musicie mi wytłamczyc, jak takiej krowie na miedzy, bo nie zrozumiem, a nie mogę poprosić Taty, bo się z nim o Woodtsock pożarałam i strawic nie mogę...
Proszę pomóżcie.
Gdyby się dało, to najlpeij z rysunkami, łatiwje zrozumiec:-)
ogromny problem z hamulcami
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
generalnie większość części hamulca robi się jako odlewy ale przy produkcji jednostkowej możesz go sobie zrobić nawet z plasteliny :p
wykręcasz śrubkę przy dźwigni hamulca (tą regulacyjną) prawie do końca gwintu, odkręcasz śrubkę trzymającą linkę, ściskasz rękami dźwignie, naciągasdz linkę i dokręcasz śrubę trzymającą, wkręcasz śrubkę regulacyjną. jak nie masz mocno scentrowanych kół będzie ok.
wykręcasz śrubkę przy dźwigni hamulca (tą regulacyjną) prawie do końca gwintu, odkręcasz śrubkę trzymającą linkę, ściskasz rękami dźwignie, naciągasdz linkę i dokręcasz śrubę trzymającą, wkręcasz śrubkę regulacyjną. jak nie masz mocno scentrowanych kół będzie ok.
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Bardzo dziękuje, ja sobie to co napisałes wydrukuje i zaczne działac, później napisze jaki efekt..
Zaczęłam działać, mam całe brudne ręcę i błagam, szybko proszę o szybką pomoc. Do czego slużą te takie srubeczki przy tym hamulcu na kierownicy, gdzie się wciska. Nie znam wachowych nazw...
poradziłam sobie, mam już pezdni hamulec jestem z siebie dumna bardzo dziekuję za porade. Rower to brudna sprawa, ale nie taka skomplikowana....
Zaczęłam działać, mam całe brudne ręcę i błagam, szybko proszę o szybką pomoc. Do czego slużą te takie srubeczki przy tym hamulcu na kierownicy, gdzie się wciska. Nie znam wachowych nazw...
poradziłam sobie, mam już pezdni hamulec jestem z siebie dumna bardzo dziekuję za porade. Rower to brudna sprawa, ale nie taka skomplikowana....