[sprzedam] moze ktoś by chciał 29era - cannodale caffeine

Chcesz sie czegos pozbyc? Kupic? Pozyczyc? No to tutaj...

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
carloz
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

[sprzedam] moze ktoś by chciał 29era - cannodale caffeine

Post by carloz »

Myśle, ze wtym jest przyszłośc... moze ktoś chce sie już znależc w przyszłosci.. :wink:

http://www.allegro.pl/item280843949_can ... li_07.html
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

a w czym mialoby byc lepiej od 26" ?
jakos nie widze zeby producenci gorali robili ramy na kola 28" to czemu mialoby byc 29" ;)

a moze mi sprowadzisz aparat bez cla, co? ;)
carloz

Post by carloz »

Ztego co sie naczytałem na temat twenty ninerów - to co jest ich olbrzymia zaletą: łatwośc pokonywania przeszkód a co za tym idzie większa płynnosć jazdy - np. wyobraz sobie ciąg nastepujacych po sobie progów... 26 wytraci duzo wiecej prędkości...

Podobna sytuacja miala miejsce jakies 8 lat temu w narciarstwie - pojawiły się narty taliowane, tzw carvingi - większośc mówiła ze to sie nie przyjmie, ze to niewypał, i co? Od 5 lat tylko takie narty są produkowane.

Apropo aparatu: to mam tam szpiega, ale wraca do mnie 25 grudnia, więc czasu coraz mniej, na ebaya juz za mało... ale looknij tutaj http://www.bestbuy.com/ a ja zagadam z moją kobietą.. ale gwarancji nie daje...
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

to sciema marketingowa, juz sto lat temu gary fisher probowal forsowac rozmiar 27" i co? no nadal w mtb 99% jezdzi na 26". teraz 29". czy te 29" jest bardziej magiczne od 28" ktore nigdy nie bylo standardem w mtb?

takie kolko 29" na pewno jest ciezsze, mniej sztywne i zapewne cos tam jeszcze. ;)

ale sam rower fajny, to nie ulega watpliwosci. :D

aparat z amazona, zaraz sie do ciebie usmichne. ;)
vigil

Post by vigil »

chetnie pojezdze na twoim 29erze a potem nabede. problem, ze to bedzie moj 7 rower :shock: wiec musze pomyslec, a tak a propos powrotu kobiety (wszyscy oczekujemy z napieciem, ale czy wroci?) to... nieustajaco - plyta glowna R51 IBM think pad...jestem za 29 (intuicyjnie poki co). Na www.napieraj.pl jest zreszta pewne zamieszanie na forum w tym temacie i pare linkow do innych forum (forow?)
carloz

Post by carloz »

ale masz napisane ze sprowadzam dopiero po wlaceniu zaliczki, wiec dawaj 15% i pojezdzisz :lol:

Wróci, wróci.. bo kocha :przytul: :twisted:

A lapa na ebayu to tylko całego kupisz.. plyt nia ma...
vigil

Post by vigil »

zydzi i szkoci przy tobie to syny marnotrawne :lol: ale tak naprawde to idea jeszcze dluuugo bedzie idea - a czemu TY nie masz 29era?he?czy wolisz o tym pogadac np jutro rano?
carloz

Post by carloz »

Bo jam jest biedny student, a nie bogaty lekarz ktory ma 7 rowerów :twisted:

no proste ze jutro rano - 9.15 przy stacji w jozefowie? tylko nie wiem czy wystaruje, cos se miesnia naciagnłałem na siłce dzisiaj... zobaczymy, ale jechac - jade
Post Reply