Ztego co sie naczytałem na temat twenty ninerów - to co jest ich olbrzymia zaletą: łatwośc pokonywania przeszkód a co za tym idzie większa płynnosć jazdy - np. wyobraz sobie ciąg nastepujacych po sobie progów... 26 wytraci duzo wiecej prędkości...
Podobna sytuacja miala miejsce jakies 8 lat temu w narciarstwie - pojawiły się narty taliowane, tzw carvingi - większośc mówiła ze to sie nie przyjmie, ze to niewypał, i co? Od 5 lat tylko takie narty są produkowane.
Apropo aparatu: to mam tam szpiega, ale wraca do mnie 25 grudnia, więc czasu coraz mniej, na ebaya juz za mało... ale looknij tutaj http://www.bestbuy.com/ a ja zagadam z moją kobietą.. ale gwarancji nie daje...
to sciema marketingowa, juz sto lat temu gary fisher probowal forsowac rozmiar 27" i co? no nadal w mtb 99% jezdzi na 26". teraz 29". czy te 29" jest bardziej magiczne od 28" ktore nigdy nie bylo standardem w mtb?
takie kolko 29" na pewno jest ciezsze, mniej sztywne i zapewne cos tam jeszcze. ;)
ale sam rower fajny, to nie ulega watpliwosci. :D
aparat z amazona, zaraz sie do ciebie usmichne. ;)
chetnie pojezdze na twoim 29erze a potem nabede. problem, ze to bedzie moj 7 rower wiec musze pomyslec, a tak a propos powrotu kobiety (wszyscy oczekujemy z napieciem, ale czy wroci?) to... nieustajaco - plyta glowna R51 IBM think pad...jestem za 29 (intuicyjnie poki co). Na www.napieraj.pl jest zreszta pewne zamieszanie na forum w tym temacie i pare linkow do innych forum (forow?)
zydzi i szkoci przy tobie to syny marnotrawne ale tak naprawde to idea jeszcze dluuugo bedzie idea - a czemu TY nie masz 29era?he?czy wolisz o tym pogadac np jutro rano?
Bo jam jest biedny student, a nie bogaty lekarz ktory ma 7 rowerów
no proste ze jutro rano - 9.15 przy stacji w jozefowie? tylko nie wiem czy wystaruje, cos se miesnia naciagnłałem na siłce dzisiaj... zobaczymy, ale jechac - jade