szlaki - celestynow
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
szlaki - celestynow
ogolnie kiszka mnie spotkala. wspominalem wam jakis czas temu o tej nowej mapce, chodzi o szlaki rowerowe, ktorych wedlug mapki wytyczono dwa, okazalo sie ze nie ma zadnego. jechalismy sobie na czuja:) ale ogolnie fajnie sie popieprza okolo bocianowskiego bagna:))
to teraz czas przetestowac nowe szlaczki otwocka:)
to teraz czas przetestowac nowe szlaczki otwocka:)
A co to za mapa?
Co to za mapa, za która szlaków szukałeś?
Jezeli to jest ta nowa mapa MPK, o której tu juz pisaliście, to pewnie sa to te szlaki PTTK, które należą do wirtualnego jeszcze systemu 300 km tras w powiecie otwockim, mińskim i garwolińskim. PTTK szuka łosi w postaci starostwa, żeby im dali pieniadze na oznakowanie, ale starostwo na razie chyba nie jest chętne. PTTK ma juz gotowa dokumentację, stad pewnie te szlaki znalazły sie na mapie. W rzeczywistości brakuje oznakowania. To tak, jak ze szlakami w Otwocku - tylko na mapie; oznakowanie trzeba wykonac samemu
Jezeli to jest ta nowa mapa MPK, o której tu juz pisaliście, to pewnie sa to te szlaki PTTK, które należą do wirtualnego jeszcze systemu 300 km tras w powiecie otwockim, mińskim i garwolińskim. PTTK szuka łosi w postaci starostwa, żeby im dali pieniadze na oznakowanie, ale starostwo na razie chyba nie jest chętne. PTTK ma juz gotowa dokumentację, stad pewnie te szlaki znalazły sie na mapie. W rzeczywistości brakuje oznakowania. To tak, jak ze szlakami w Otwocku - tylko na mapie; oznakowanie trzeba wykonac samemu

Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
Nie ja to wymysliłem:
Instrukcja znakowania
Kiedys był tam jeszcze cennik. Za oznakowanie 1 km szlaku rowerowego kalkulowali sobie 30 zł. I chodziło własnie o sama farbę na drzewach i płotkach + wynagrodzenie dla znakarza i procent dla miejscowej rezydentury PTTK. Koszt tabliczek kierunkowych, takich jak ta:

słupków pod nie i schematów ogólnych powieszonych w miejscach skrzyzowania tras, takich ja ten:

nie są wliczone w koszty prac znakarskich i trzeba za nie płacic dodatkowo
Instrukcja znakowania
Kiedys był tam jeszcze cennik. Za oznakowanie 1 km szlaku rowerowego kalkulowali sobie 30 zł. I chodziło własnie o sama farbę na drzewach i płotkach + wynagrodzenie dla znakarza i procent dla miejscowej rezydentury PTTK. Koszt tabliczek kierunkowych, takich jak ta:

słupków pod nie i schematów ogólnych powieszonych w miejscach skrzyzowania tras, takich ja ten:

nie są wliczone w koszty prac znakarskich i trzeba za nie płacic dodatkowo

Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
jak sobie tyle życzą za oznakowanie kilometra szlaku to nie dziwne, że nikt im kasy dac nie chce. jeśli zamawia się takie tabliczki hurtowo to na pewno wyjdą tanio, myślę że w ramach prac wakacyjnych mogę się z nimi dogadać a oznakowania na szlaku to chyba mogą zrobic sami w czasie wędrówek, które tak uwielbiają 
a swoją drogą to ostatnio w okolicy odmalowywali oznakowania szlaków pieszych - widac to i w otwocku i w lesie

a swoją drogą to ostatnio w okolicy odmalowywali oznakowania szlaków pieszych - widac to i w otwocku i w lesie
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
dokladnie, chodzi o te szlaki z mapki o ktorej juz rozmawialismy.
haha, a ostatnio wpadla mi w rece gazetka z powiatu, tylko nie pamietam czy tygodnik czy linia, i tak byla recenzja tejze mapeczki:) 'wrazenia: papier z ktorego wykonana jest mapa jest dobrej jakosci'. gowno prawda, kilka rozkladan i mapa juz sie rozpada. moze sie czepiam, ale zadna moja mapka nie jest w takim stanie a maja po kilka lat nawet:))
aha, to kiedy gdzies ruszamy???
haha, a ostatnio wpadla mi w rece gazetka z powiatu, tylko nie pamietam czy tygodnik czy linia, i tak byla recenzja tejze mapeczki:) 'wrazenia: papier z ktorego wykonana jest mapa jest dobrej jakosci'. gowno prawda, kilka rozkladan i mapa juz sie rozpada. moze sie czepiam, ale zadna moja mapka nie jest w takim stanie a maja po kilka lat nawet:))
aha, to kiedy gdzies ruszamy???