szlaki - celestynow

Wszystko co zwiazane z rowerowaniem i podrozowaniem. Trasy, nietypowe pomysly, porady praktyczne.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
rycho
Sojowy
Sojowy

szlaki - celestynow

Post by rycho »

ogolnie kiszka mnie spotkala. wspominalem wam jakis czas temu o tej nowej mapce, chodzi o szlaki rowerowe, ktorych wedlug mapki wytyczono dwa, okazalo sie ze nie ma zadnego. jechalismy sobie na czuja:) ale ogolnie fajnie sie popieprza okolo bocianowskiego bagna:))

to teraz czas przetestowac nowe szlaczki otwocka:)
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

to tam są jakieś szlaki oznaczone? ale fakt że w okolicy bocianiego bagna są fajne tereny. moszna by sie jeszcze przejechać zobaczyć rezerwat czarci dół ale to już ciut dalej
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

To kiedy ? Bo ja bym chetnie bryknął.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

po mojej sesji? ;p myślę że najwcześniej w piątek po pierwszej sesji egzaminów pójde gdzies się bryknąć
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

Moze byc.
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

no to dajcie znac i ja bym sie zahaczyl:)
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

A co to za mapa?

Post by Pantofel »

Co to za mapa, za która szlaków szukałeś?
Jezeli to jest ta nowa mapa MPK, o której tu juz pisaliście, to pewnie sa to te szlaki PTTK, które należą do wirtualnego jeszcze systemu 300 km tras w powiecie otwockim, mińskim i garwolińskim. PTTK szuka łosi w postaci starostwa, żeby im dali pieniadze na oznakowanie, ale starostwo na razie chyba nie jest chętne. PTTK ma juz gotowa dokumentację, stad pewnie te szlaki znalazły sie na mapie. W rzeczywistości brakuje oznakowania. To tak, jak ze szlakami w Otwocku - tylko na mapie; oznakowanie trzeba wykonac samemu ;)
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

To ile tej kasy potrzeba ?! 200 zl na kilka puszek farby nie starczy ?
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

Nie ja to wymysliłem:
Instrukcja znakowania

Kiedys był tam jeszcze cennik. Za oznakowanie 1 km szlaku rowerowego kalkulowali sobie 30 zł. I chodziło własnie o sama farbę na drzewach i płotkach + wynagrodzenie dla znakarza i procent dla miejscowej rezydentury PTTK. Koszt tabliczek kierunkowych, takich jak ta:
Image
słupków pod nie i schematów ogólnych powieszonych w miejscach skrzyzowania tras, takich ja ten:
Image
nie są wliczone w koszty prac znakarskich i trzeba za nie płacic dodatkowo :roll:
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

jak sobie tyle życzą za oznakowanie kilometra szlaku to nie dziwne, że nikt im kasy dac nie chce. jeśli zamawia się takie tabliczki hurtowo to na pewno wyjdą tanio, myślę że w ramach prac wakacyjnych mogę się z nimi dogadać a oznakowania na szlaku to chyba mogą zrobic sami w czasie wędrówek, które tak uwielbiają ;)

a swoją drogą to ostatnio w okolicy odmalowywali oznakowania szlaków pieszych - widac to i w otwocku i w lesie
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

bzdury kurna, ale wiadomo ze nikt za darmo nie bedzie robil tez...
a wracajac do watku wycieczkowego to i ja sie podlaczam, piatek ale dopiero po 16tej.
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

dokladnie, chodzi o te szlaki z mapki o ktorej juz rozmawialismy.
haha, a ostatnio wpadla mi w rece gazetka z powiatu, tylko nie pamietam czy tygodnik czy linia, i tak byla recenzja tejze mapeczki:) 'wrazenia: papier z ktorego wykonana jest mapa jest dobrej jakosci'. gowno prawda, kilka rozkladan i mapa juz sie rozpada. moze sie czepiam, ale zadna moja mapka nie jest w takim stanie a maja po kilka lat nawet:))

aha, to kiedy gdzies ruszamy???
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

co sie lamiesz, jak dobrze sie wyrobi to zajebisty papier do podcierania bedzie ;)

sory, nie moglem sie powstrzymac ;)
Post Reply