Harpagan 37 17-19.04.2009

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

pokrzewka wrote:logistyka PKP - urlop na piątek

W-Wsch 10.52 - 15.23 Tczew, 16.03 - 16.52 Bytonia, cena 70,50 zł razem z rowerami /to już z promocją współny bilet, trzeba kupić do stacji Kamienna Karczma :wink:
kliknąłem dziś w rozkład i nie ma już tego połączenia :-(

a dzisiaj znowu się pojawiło to połączenie. pewnie jak robili zmiany w bazie danych to im się coś posypało...
przepraszam za zamieszanie :oops:
Edi
Moherator

Post by Edi »

Po preharpie było za mało czasu, żeby dokładnie obgadać sprawę. Zastanawiam się jeszcze nad tym wyjazdem (w sumie jeśli podejmę decyzję, to jutro, a właściwie już dziś (poniedziałek), bo opłata jeszcze niższa). Urlop oszczędzam, także dzień wolny i dojazd pociągiem w moim przypadku odpadają. Pozostaje auto, z tym, że:
- samemu mi się nie opłaca jechać;
- pełnym samochodem z kompletem rowerów na dachu też się raczej ni zdecyduję.

Napiszcie, kto ostatecznie się wybiera i jak mniej więcej to widzicie.
Wieczorem postaram się określić z tym wyjazdem.
Dobranoc.
cookie monster
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

propozycja ediego wydaje sie byc idealna, tyle, ze moj rower na dach sie nie zalapie. padlo haslo, ze vigil moze zabrac jakies rowery.

vigil, ozwij sie!
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

no ozywam sie ozywam, wszystko wskazuje na to, ze w piatek 17 kierunek Bielsko Biala. A wiec dupa :?
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

no to nam sie plan delikatnie posypal...

dzis ostatni dzien zapisow w promocyjnej cenie. widzialem, ze pokrzewka jako jedyna zdazyla sie zapisac. nie mozemy jej tak samej zostawic.;)

pytanie do reszty. co robimy?
beh bez log

Post by beh bez log »

zapisujemy sie. ;)

ktos z edim pojedzie samochodem, tak zeby sie oplacalo a reszta pociagiem. Z tego co ustalilem Leo jedzie.

a Ty BoB czym podazasz na harpa w koncu?

edit:
sie zglosilem
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

jest zamknięcie ale pociąg jedzie, braciak proponuje poszukać jadących z w-wy bo jak grupa 10 osób to 50% taniej a jak 11 to gratis jeden bilet :wink:
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
Marcin

Post by Marcin »

Hej

Ja będę jechał pociągiem. Biletów jeszcze nie kupowałem, muszę zobaczyć na stronie co jest z tym pociągiem o którym pisał BoB

Pozdro,
Marcin Kuthan
Edi
Moherator

Post by Edi »

Z noclegiem ciężko, ale udało mi się znaleźć coś w niedaleko.
Dla 5 osób jest opcja po 35-40PLN za noc za osobę (pokoje 2 osobowe, jeden z dostawką). Co ekipa na to? Jutro muszę potwierdzić.
cookie monster
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

skoro ciezko znalezc cos tanszego, to nie wybrzydzajmy.

chyba, ze chcemy nocowac w szkole...

edi, ja jestem na TAK.
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

trudno trzeba bulić,już i tak spóźniłem sie z wpłatą parę godzin i na starcie 30pln w plecy :(
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

ok potrzebuje podsumowania bo jutro nie mam dostępu do netu
z tego co wiem
grupa pkp to Pokrzewka,Behem,Leo pociągiem TLK 3816 17.04.09 o 10:37 z Wwy Centralnej?hm ten pociąg nie ma miejsc na rowery :?
czy możesz Pokrzewko zorientować sie czy są jakieś rozłączenia w trakcie jazdy np w Iławie :P żebyśmy sie mogli spokojnie zadokowac na tyle pociągu i dojechać do Tczewa?
Edi+Rycho samochodem
pytanie nr dwa czy bierzemy jakiś sprzęt kuchenno-garnkowy?
pytanie nr trzy czy jest jakiś wariant na niedziele i skąd ewentualnie wracamy?
soldier of love

Image
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

bez komentarza
Last edited by leoheart on 16 Apr 2009 14:36, edited 1 time in total.
soldier of love

Image
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

beh bez log wrote:zapisujemy sie. ;)

a Ty BoB czym podazasz na harpa w koncu?
siemka, nie miałem netu przez wiele wiele dni i dlatego dopiero teraz się odzywam. Jadę tym TLK co to pisałem że go nie ma... 8)
Z tego co piszecie wnioskuję, iż spotkamy się w tym samym pociągu. Jeśli mogę coś zasugerować to proponuję od razu rowerki do kibelka wpychać i wszystkie kiery obrócone bo się nie pomieścimy. Co za kretyn wpadł na pomysł by wagon rowerowy zlikwidować :x
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

po burzliwych dyskusjach zabierzemy sie na dwa samochody, tak ze do zobaczenia dopiero w bazie.

ps. rowerki calkiem znosnie instlauje sie tez w przedzialach, nad glowami (po zdjeciu kola ;)
Edi
Moherator

Post by Edi »

Przed chwilą dzwoniłem jeszcze raz zapytać,czy wszystko ok z noclegiem...Mam w związku z tym dwie wiadomości (jedną gorszą,drugą lepszą): 1)nie wiem jak ja wcześniej to ustalałem,ale dziś się dowiedziałem,że segmenty jako takie nie są wyposażone w kuchnię lub miejsce do przygotowania posiłków:( będziemy musieli sobie jakoś poradzić (w miarę możliwości zabierzcie sprzęt typu compingaz i jakieś garnki) sorry,że nie ustaliłem tego wcześniej. 2)będzie możliwość zrobienia grilla.
cookie monster
Edi
Moherator

Post by Edi »

No i poharpaganiliśmy się trochę :D.
Ja, Rych i Behe przejechaliśmy ponad 150km (mój licznik pokazywał na mecie 152km) zaliczając przy tym 11PK (razem 40punktów). Ogólnie poszło nam całkiem nieźle ;). Dotarliśmy na metę 5-10minut przed końcem czasu (głównie przez to, że zostaliśmy dobici przez niesamowity wmordewind na ostatniej, 14 kilometrowej prostej). Poza wiatrem, który poza ostatnim odcinkiem raczej nam pomagał, pogoda była świetna.

Pokrzewka i Leo zaliczyli 7PK (dystansu nie pamiętam).

Kilka fotek tutaj(klik)
cookie monster
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

zaliczyliśmy 8 PK, 25 pkt i -3 za spóźnienie na metę, bawiliśmy się dobrze do godz.16, a potem powrót pod wiatr, porażka, Leo ostatnie 5 km pchał mnie i nie chciał zostawić, zrobiliśmy 124 km, sporo jak na nierowerową zimę dla mnie i piachulec ...
Attachments
poszło dobrze ale entuzjazmu brak
poszło dobrze ale entuzjazmu brak
IMG_2739.JPG (99.75 KiB) Viewed 4989 times
na prostej drodze
na prostej drodze
IMG_2724.JPG (59.32 KiB) Viewed 4989 times
odwrót, chipa nie zamoczę
odwrót, chipa nie zamoczę
IMG_2712.JPG (145.64 KiB) Viewed 4989 times
między 1 a 2 punktem, Leo rozliczy się z Vigilem ;-)
między 1 a 2 punktem, Leo rozliczy się z Vigilem ;-)
IMG_2691.JPG (83.27 KiB) Viewed 4989 times
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

zastanawialem sie, czy ktos wyjal aparat tego wieczoru... :)

nie bede sie wypowiadal za innych, choc widac na zdjeciu. powiem za siebie. bylem cholernie zmeczony, glownie za sprawa ostatniego odcinka pod wiatr, ktory wyssal ze mnie reszti energii. na zamknieciu zawodow oczy mi sie kleily, niemalze zasnalem na stojaco. ratowalo mnie chlodne, swieze powietrze, ktore lykalem wychodzac co kwadrans na zewnatrz. tak naprawde wybralismy sie na baze, bo mielismy 5 minut z kwaterki i z nadzieja, ze uda sie cos wylosowac. niestety, gorycz podeszla do ust, kiedy okazalo sie, ze zeby wziac udzial w losowaniu, trzeba wrzucic swoj numerek do koszyka... takze tym razem jestesmy bogatsi o doswiadczenie. :)

ogolnie impreze mozna zaliczyc do udanych, choc organizacja momentami jednak kuleje. troche mnie dziwi, bo to juz 37 edycja...

tradycyjnie juz, liczy sie nie tylko start, ale i atmosfera oraz towarzystwo. jak zwykle bylo milo.
carloz

Post by carloz »

tradycyjnie juz, liczy sie nie tylko start, ale i atmosfera oraz towarzystwo. jak zwykle bylo milo.
hehe, widać po ostaniej fotce że było miło :lol:
Napewno do was dołączymy na jesieni, ale jest plan co by ruszyć na pieszego - wstepna lista: Magda, HAk, Dzidek i ja

Kiedy obgadujemy temat i wcinamy kiełbe :?: :D
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
Post Reply