wybór amora
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Re: reanimacja rst
Ja miałem bodajże taki sam(ewentualnie wersję TL, ale raczej się za bardzo nie różniły), bo mamy rowery z tej samej serii.leoheart wrote:czy ktoś reanimował taki amortyzator?
konkretnie RST CAPA Cl
ma już parę lat,nigdy z nim nic nie robiłem i wreszcie stanął na amen
jak sie do niego dobrać?
Żeby się dobrać do amora, trzeba odkręcić dwie śruby (kluczem ampulowym) znajdujące się na samym dole. Jak będziesz kręcił, to śruby będą się obracały razem z trzpieniami, dlatego należy albo rozciąnąć albo ścisnąć amora (nigdy nie pamiętam który sposób jest lepszy).
W środku, o ile nie rozwalił się elastomer, należy oczyścić i nasmarować sprężyny. Powinno wystarczyć. W moim przypadku pomogło na jakiś czas. Później wymieniłem amora na inny (chyba przestał normalnie pracować, bo golenie się za bardzo uszkodziły). Aktualnie powinien leżeć w garażu u Rodziców (trzebaby na niego looknąć, ale jakby co, to mogę na części oddać).
cookie monster
brzmi prosto ale...ostatnio wymiana korby tez taka miała być a ile się z nią naszarpałem tylko ja wiem
głownie z powodu braku porządnej ampulowej 10 w końcu udałem się po nią do sklepu i faktycznie sprzedawcy nie kłamali zadziałała
ps.może trochę tez pomógł mi Arek bo potwierdził ze śruba ma jednak normalny a nie lewy gwint
chyba jednak nie zostanę mechanikiem

głownie z powodu braku porządnej ampulowej 10 w końcu udałem się po nią do sklepu i faktycznie sprzedawcy nie kłamali zadziałała
ps.może trochę tez pomógł mi Arek bo potwierdził ze śruba ma jednak normalny a nie lewy gwint

chyba jednak nie zostanę mechanikiem

dobrze bylo, dobrze, jak na zdjeciu- duzo czasu na rozmowy i rozmyslania :lol:
galerie wrzuce pewnie w niedziele, jak troche sie ogarne ze wszystkim.
[cenzura ;]
galerie wrzuce pewnie w niedziele, jak troche sie ogarne ze wszystkim.
[cenzura ;]
Last edited by behem0th on 03 Apr 2009 23:37, edited 1 time in total.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
- Creeping Death
- NApierdalator
- Creeping Death
- NApierdalator
Re: reanimacja rst
dobra odkręciłem obie śruby i zdjąłem korki z góry i co dalej?jakoś nic nie wypadło a jest tam mnóstwo róznych częsci (to akurat wiem z mądrej książkiEdi wrote: Żeby się dobrać do amora, trzeba odkręcić dwie śruby (kluczem ampulowym) znajdujące się na samym dole.
W środku, o ile nie rozwalił się elastomer, należy oczyścić i nasmarować sprężyny. Powinno wystarczyć.