3 Otwocki PreHarp czyli...*

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Jaka nazwa 3 PreHarpa

Poll ended at 19 Mar 2008 15:27

Ekstriemalnoje katanjie na wiełosipiedjie
5
25%
KARNAtraŚa
6
30%
Karnaś Travel
1
5%
Przez Łąki Przez Pola 2008 (PŁPP 2008)
1
5%
PreHarp 2008
7
35%

Total votes: 20

BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

Ja również dziękuję Organizatorowi za zaproszenie i świetną organizację rajdu. Gdyby jeszcze pogoda dopisała to... ale jak wiadomo w "marcu jak w garncu". Mam ochotę w jakiś piękny dzień przejechać się tą trasą z kimś kto nie jeździł nigdy na orientację ale moja mapa nie nadaje się nawet do powieszenia na haku. Czy macie możliwość zeskanowania i wrzucenia na ftpa jakiejś czytelnej kopii z zaznaczonymi punktami i opisami? Z góry dziękuję :D

Aha, no i fajne zdjęcia Leo, dzięki :-)
carloz
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by carloz »

Karnaś naprawdę fajna imprezka wyszła :D

Dzięki za super organizacje, wszystkim za fajny klimat, Arkowi za towarzystwo... tylko pogodzie nie podziękuje bo jako jedyna zawiodła :lol:

Dla bronka WIELKIE :brawo: - wygrałeś na naszym terenie :wink: , jestem jednym z " tych dwóch" co pomykało jak cień za Tobą, i muszę Ci powiedzieć ze spotykając Cię co jakiś czas mieliśmy ogromną zagwostkę czy zrobiłes już te same punkty co my, czy masz inny plan na ich objechanie... przekonalismy sie o tym dopiero na mecie :cry:

Nam z licznika wyszło 72km, czyli 11km więcej od Ciebie - ładnie ciąłeś

BTW. W sobotę kiełbę ja przywioze na ognicho

BTW2. JAk nie ma nikt skana, to moge zrobic ale dopiero jutro lub w środę
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
karnaś

Post by karnaś »

A ja mogę dać mapkę do tego skana z punktami i manifest.
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

Ja gratuluję Karnasiowi, że mu się chciało taki kawał świata do zawodów przygotować, uczestnikom - że chciało sie Wam w taką pogodę kręcić, sponsorowi - że przyszła na ognisko i rozdała nagrody.

PS.
Mam pytanie - czy był Yorek?
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

Nie był.
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

wracał wtedy z tygodniowego wyjazdu w poszukiwaniu tego białego gówna :p
znaczy się kułak jestem i po świecie się wożę :lol:
żałuję imprezy (w preharpie jeszcze nigdy nie udało mi się wystartować) i ogniska. mam nadzieję, że w sobotę na masie uda się zjawić...wieeem, wiem że tęsknicie za tą złośliwą szują :lol: :lol: :lol:
a Chiste jeśli czujesz potrzebę małego prajvata dawaj znać ;D
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

pisze ktos jakas relacje czy cus?
wiki
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by wiki »

Moja relacja:

http://kwiki.republika.pl/otwock2008.html

Przydałoby się jakieś zdjęcie do ilustracji tej relacji. Może na któreś załapał się starszy gość z Łodzi. Podeślijcie.

Zapraszam na Orientacje do Łodzi 12 kwietnia

http://www.cyklomaniak.pl/index.php?akc ... ykloManiak

Pozdrawiam, krzysztof (wiki)
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

Moja relacja:
Z Parq pojechałem wzdłuż torów do PK7 w Pogorzeli. Na wylocie z Otwocka dogoniła mnie grupa kilku wycinaków jadących ponad 30km/h. Wskoczyłem im na koło ale długo się tam nie utrzymałem. Po spisaniu napisu z naklejki, dalej na południe przez Starą Wieś i Dąbrówkę do PK8. Koło kościoła w Starej Wsi grupa wycinaków i jeszcze jakiś człowiek skręcili w lewo. Bez sensu, po co jechać drogami nieutwardzonymi jak można asfaltem prawie nic nie nadkładając. Z PK 8 koło bunkrów do PK13. Tu mała zmyła - punkt na mapie zaznaczony był mniej więcej w środku małego trójkąta tworzonego przez drogi. W rzeczywistości był tuż przy wschodnim rogu tego trójkąta. Na PK13 zastałem medytującego Chmiela. Spisałem co było do spisania i pojechałem dalej, zostawiając Chmiela dalej pogrążonego w medytacji. Przejazd do PK5 prosty i łatwy. Dalej do PK14. W Łukowcu przez chwilę zastanawiałem się czy pojechać drogą podpisaną "Gać" która wyprowadzi mnie prosto do Taboru, ryzykując ugrzęźnięcie w błocie, czy trochę nadłożyć i pojechać pewniejszą drogą. Wybrałem pewniejszą. i tylko w Górkach skręciłem w bok żeby sciąć róg. Dalej 50 do Taboru i potem do PK14. Potem drogą przez las do Regutu i asfaltem do Celestynowa. Dalej PK15 na bagnie. Ludzie na pomoście, jak tylko podjechałem, to od razu wskazali właściwą tabliczkę mówiąc "o łosiu jest tam" :) Jak wyjeżdżałem z powrotem na drogę, to pojawił się Behe i jeszcze trochę ludzi. Dojazd do PK9 przy Bocianowskim Bagnie był prosty. Jak wyjeżdżałem z punktu, pojawił się depczący mi po piętach Behe. Do PK3 chciałem podjechać od tyłu ale przegapiłem właściwy skręt i wylądowałem na Lubelskiej w Ostrowiku. Skręciłem w prawo w kierunku Lublina i potem dojazdem od szosy do obserwatorium, gdzie był PK3. I chyba dobrze wyszło, bo to miejsce nie wyglądało jakby miało być tam łatwo dojechać od tyłu. Wracając do szosy spotkałem dla odmiany Matildae z koleżanką. Dalej w poprzek szosy przez Siwiankę do ruin między 2 mostkami (PK11). Już tu kiedyś byłem. Poznaję napis "MTB" z Soyady. Dalej polną drogą do asfaltu i asfaltem do Glinianki. Minąłem szkołę przy której był start Soyady, koło kościoła w prawo i do PK6. Dalej do PK10, gdzie spotkałem Popeye. Potem PK2 przy wiszącym mostku, PK4 pod trójnogiem (niestety nie pamiętałem kodu z Behemiady). Wracając spod trójnogu spotkałem Behema. A już myślałem, że mu uciekłem na dłużej. Potem PK1 i znowu Behe zaraz po opuszczeniu punktu. Dalej, już z kompletem punktów nad Świder na ognisko.
Na ognisku najpierw suszenie bo w drugiej części rajdu padał deszcz, i moknięcie, bo dalej padał. Rozdanie nagród i niespodzianka z namiotem, który zwycięzca oddał ostatniej osobie. A ja wygrałem pompkę. Tubylcy to mają dobrze. Mogą szybko skoczyć do domu, przebrać się, wrócić i jeszcze coś przynieść. Behe przyniósł baryłkę a Vigil przyprowadził żółtego psa. Ognisko rozwijało się fajnie, wcinaliśmy kiełbasę i wcale nie chciało mi się wracać w deszcu do domu. Potem deszcz przestał padać. Ognisko skończyło się koło północy. Normalnie, nie cierpię trasy wzdłuż torów Anin-Otwock. Prosto przes siebie wśród samochodów. Nuuuda. Tym razem było zupełnie inaczej. Noc, gęsta mgła, na całej trasie minęły mnie może ze 3 samochody. Po prostu bajka. Normalnie, trasa dłuży się w nieskończoność, a tu zanim się obejrzajem to byłem w Aninie. Nawet przyszło mi do głowy, żeby jeszcze sobie gdzieś pojechać, ale dałem sobie spokój.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

uzupełnienie - Vigil przyprowadził psa i miał deser dla wszystkich, na niektórych facetów to mozna liczyć :wink:
dziękujemy wszystkim pacjentom :D
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

carloz wrote: BTW2. JAk nie ma nikt skana, to moge zrobic ale dopiero jutro lub w środę
karnaś wrote: A ja mogę dać mapkę do tego skana z punktami i manifest.
I jak Panowie, mięliście chwilkę na zeskanowanie?
Pozdrawiam,
BoB
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

i co z tym skanem? :twisted:
jeśli są kłopoty a ktoś ma oryginał mapy to prosze o dostarczenie na stadion dziś o 18.00
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
karnaś

Post by karnaś »

Podrzucę Ci oryginał na stadion.
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

manifest i mapka (w dwóch kawałkach) leżą na ftpie
I co tu napisać? Nie wiem :/
carloz

Post by carloz »

:roll: zapomniałem, a potem Arkademu pożyczyłem mapkę i manifest....
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

wielkie dzięki Panowie. Do zobaczenia na Harpie - mam nadzieję :-)))
Post Reply