Mamy Euro :)

O wszystkim i niczym.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

gowno z tego wszystkiego miec bedziecie!
ja wam mowie, blisko koniec swiata, a 2012 to ta wlasciwa data;)
tertus

Post by tertus »

tiaaa u jechowych koniec swiata byl juz dwa razy ;]
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

EW60 002 wyjechała z Mińska na próby.
a jest po full modernie? jakiś inny schemat malowania od En-57 ma? jak masz jakieś zdjęcia to zarzuć. co do linii to trza jeszcze pamiętać, że oprócz torów to jeszcze są loki potrzebne. wiem, że w porównaniu do kosztów torowisk to pikuś, ale już od kilku lat PKP boryka się z brakami loków>120 km/h (a przecież nawet 160 km/h to nie jest jakaś straszna prędkość), a takich pociągów przecież będzie coraz więcej. już teraz na zmodernizowanej linii Wawa-Siedlce, która pozwala pomykać 160 jeżdżą siódemki i "wloką" się 120. akurat co do pociągów to się chyba najbardziej boję... no ale nic, zaczynam zbierać na bilet (na mecz rzecz jasna :)
I co tu napisać? Nie wiem :/
strz.
HRSZT

Post by strz. »

gees... dopiero za drugim podejsciem skumalam co to sa 'loki' ;] wezta se na prv podyskutujta, co? ;p
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

nie dawałem Polsce żadnych szans na zwycięstwo ale...pomyliłem się :P
chyba nie rozumiem już tego świata bo jak wytłumaczyć że przyznaje się organizację mistrzostw krajowi w którym większość I i II ligowych sędziów i działaczy siedzi w więzieniu :? ta radość naszych działaczy była dla mnie lekko żenująca
co nie znaczy że się nie cieszę jeśli pójdzie za tym rozwój infrastruktury ,miejsca pracy itd.
ps. niestety od czasów gdy w miejscu gdzie teraz stoi barak, w którym odbywają sie niedzielne nabożeństwa (przy Andriollego-wejście do parku)na marginesie tam nigdy nie miało być koscioła, była między drzewami nasza "bramka" zbliżona rozmiarami do ligówki :) wiele sie zmieniło a ja przestałem być kibicem i ...piłkarzem.
piłka przestała mnie interesować gdy wszędobylskie kamery bezlitośnie obnażyły pomyłki sędziowskie,taktyczne faule,wszechobecne spluwanie i tym podobne atrakcje :? bardzo rzadko zdarzają sie piękne akcje takie jak Messi więcej jest pozorów,brutalności i cwaniactwa
ps. i jeszcze jedno,nie bardzo rozumiem zapału naszych "fanów" gdy sie wie sie że wyniki sa ustawiane,pod stołem krązy kasa a prezes Listkiewicz jest wieczny :P więc dla kogo ten "respect"?
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
karnaś
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by karnaś »

Coś mi sie obiło o uszy, że we wczorajszych Wiadomościach zacytowano Putnia. Mówił że zostaliśmy wybrani bo jesteśmy psami europu czy jakoś tak mówił że pozwolili je nam organizować żebyśmy sobie drogi lepsze zbudowali itp.
Hunter

Post by Hunter »

Nie mogłem sobie odmówic

Image
karnaś

Post by karnaś »

Żebyś nie wykrakał :D
Chiste_bez_loga

Post by Chiste_bez_loga »

Domar wrote: jakiś inny schemat malowania od En-57 ma?
nie mam zdjęć.
Schemayt malowania ma taki, jaki maja KM. Mordę ma inną. Podobna do tej z EN57 serii 2xxx. I nie ma drzwi bocznych do słuzbówki. Ful moderna.

Loki będą. PKP IC kupuje dla siebie co najmniej 10 lokow. CTL będzie leasingować, ale dla brutt, calkiem fajowe 3-systemowe loki, ktore ostatnio były na testach w Polsce.
A jak nie, to i tak za kilka lat będzie liberalizacja przewozów pasażerskich i DB przyjada z dzierżawionymi Wahadełkami.
Chiste_do _Domara

Post by Chiste_do _Domara »

Ktos jednak już strzelił fotki tej jednostce.
W sieci znalazłem to: http://www.ferus.home.pl/gkfk/4images/d ... ge_id=3853
strz.
HRSZT

Post by strz. »

Minister Edukacji: Te eliminacje wygraliśmy w cuglach...
Premier: To sukces bliźniaczo podobny do wygranych wyborów parlamentarnych 2005...

Min. Gosiewski: A finałowy mecz odbędzie się we Włoszczowie...

Stanisław Łyżwiński: Nie jestem ojcem tego sukcesu...

Donald Tusk: Oczywiście Polska powinna organizować ME 2012 ale sposób, w jaki zrobił to PiS jest niedopuszczalny. Platforma Obywatelska zamierza zaskarżyć ustawę UEFA do Trybunału Konstytucyjnego

Józef Oleksy:
O ku*wa, teraz to dopiero będą przekręty.

Renata Beger: Serdecznie dziękujemy prezesowi UEFA Anana Platana.

Ludwik Dorn:
Przegranych zakujemy w kamasze

A. Lepper: W tych mistrzostwach nic nie zablokuje nam drogi do sukcesu.

Edytka Górniak: Odpier*olcie się - nie zaśpiewam hymnu!

L. Miller: Nieważne jak zaczniemy - ważne jak skończymy.

Premier: I żadne krzyki, żadne płacze nie przekonają nas, że piłka jest okrągła a bramki są dwie.

Prezydent: Oczywiscie zdążymy zbudować 3 mln stadionów.

Premier: To wielkie wyróżnienie dla Wolski

Jurek: musimy zapisać w konstytucji obronę stadionów od chwili poczęcia !

Konfucjusz: Szczęśliwy ten, kto mieszka daleko od stadionu.

Rząd zagwarantował już wybudowanie dodatkowych kościołów, które zapewnią kibicom wszystkich drużyn miejsca gdzie w spokoju i ciszy będą mogli pomodlić się o sukces swojej drużyny, ponadto PiS oraz Radio Maryja zapewnili już teraz właściwą ochronę mistrzostw. W pogotowiu do walki z najbardziej krewkimi kibicami czekają oddziały doskonale przeszkolonych Moherowych Beretów zdolnych do przeprowadzania skutecznych akcji zaczepno-sabotażowych. Są one wyposażone w najnowszy sprzęt zakupiony od USA: różaniec do smagania po plecach oraz wodę święconą i krucyfiks. Na specjalne zlecenie premiera minister Roman Giertych zapewnił ujednolicone uniformy-mundurki dla trenerów, masażystów i zawodników biorących udział w ME 2012. O maskotkę mistrzostw zadbał Ojciec Imperator a będzie nią wielka chodząca skarbonka. Datki zbierane będą na organizacje meczu finałowego, który odbyć się ma na Rynku w Toruniu.
Premier i prezydent IV RP wspólnie ułożyli hymn mistrzostw pod tytułem "Wolska", który wykona Irasiad wspólnie z Dodą.
Chiste_bez_loga

Post by Chiste_bez_loga »

Wanda Łyżwińska - To chyba dobry chłop, skoro jeszcze może!
Domar

Post by Domar »

Chiste_do _Domara

Post by Chiste_do _Domara »

Co ci nie pasi?

Moim zdaniem ładnie ją zrobili. Mogli by jeszcze dać jej pantografy połówkowe.
Pierwszy miejski pociąg w WWK od czasów nieboszczek EW55.
Domar

Post by Domar »

chociażby te pantografy, poza tym luknij na drugie zdjęcie - czoło wygląda jakby było na siłę doczepione, ogólnie z dala wygląda duuuużo lepiej. ps. poza tym ponoć nie można ich sprzęgać z kiblami (tylko ciąg jałowy)
strz.
HRSZT

Post by strz. »

poza tym ponoć nie można ich sprzęgać z kiblami
wasza wiedza mnie przeraża..... :shock:
karnaś

Post by karnaś »

Z daleka wygląda zdecydowanie lepiej.
Chiste_do_Domara

Post by Chiste_do_Domara »

No ale po co chciałbys ją sprzęgać z kiblem?
To tak, jakbys chcial sprzęgać ruski wagon serii 81 z metropolisem Alshtoma.
Takie spięcie przydaje sie tylko podczas awarii na szlaku, żeby zepchnąc zawalidrogę na bocznicę. A do tego klawiatura nie jest potrzebna.
Co mi tam po czole, wazne ze się szybko wchodzi i wychodzi, babcię z Pilawy wioząca jajka można swobodnie ominąć, a nie przebijac sie pierdyliard metrów do wyjścia.
Domar

Post by Domar »

sprzęganie z kiblem czasem miałoby sens (wyobraź sobie, że jedna EW-60 jest w Łowiczu, a druga w Mińsku, a to środek szczytu, a masz w zapasie jednego kibla). co do przeciskania koło za babką z Pilawy - w żadnym wypadku nie krytykuję samej idei wprowadzenia tych jednostek, przeciwnie, uważam, że są one dużo lepsze od kibli, ALE sposób przeprowadzenia moderny (zewnętrzny efekt oczywiście) mi się nie do końca podoba, ot co. PS. ciekawe kiedy nasze dywagacje ktoś wytnie :D
strz.
HRSZT

Post by strz. »

Attachments
ProjektyEuro_stadiony.xls
(37.5 KiB) Downloaded 275 times
Post Reply