Mamy Euro :)

O wszystkim i niczym.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Mamy Euro :)

Post by Domar »

Nie spodziewałem się, ciekawe jak wypadniemy. I ciekawe jakie będą korki przy stadionie 10-lecia, jak tam będą robić narodowy... Szkoda tylko, że kaczory przypiszą sobie wszystkie zasługi.
I co tu napisać? Nie wiem :/
tertus

Post by tertus »

ja zaczynam zbierac na bilet moze przez 5 lat uda mi sie, Nie zgodze sie z Toba Domar wlasnie ogladalem w tv wypowiedz Kaczora i wcale nie mowil ze to jego zasluga.
A tak szczerze to sie obawiam tego od kilku lat nie potrafia nawet zaczac budowe stadionu Legii a tu przez 5 lat maja rozbudowac 3 ( poznan , wroclaw , chorzow ) i wybudowac 2 ( gdansk i warszawa )
Last edited by tertus on 18 Apr 2007 12:22, edited 1 time in total.
Arkadyj
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Arkadyj »

Bardzo ciesze sie, ze mistrzostwa beda u nas. W koncu bez obaw bedzie mozna pojsc na stadion i obejrzec dobre widowisko. Troche obawiam sie o to czy podolamy wyzwaniu. Mistrzostwa to nie tylko stadiony, to rowniez drogi, hotele, gastronomia itp. Okolo 5 lat potrzeba na zalatwienie papierkow do budowy autostrady. Moze jednak powinnismy wygrac euro 2020 :-) Tak czy inaczej mam nadzieje ze wladze stana na wysokosci zadania i nie bedziemy mieli czego sie wstydzic.
Domar

Post by Domar »

Ja oglądałem wypowiedź ministra Edgara i chwalił bliźniaków okrutnie, ale to jest akurat mniej ważne. Cholernie się cieszę i mam ogromną nadzieję, że wszystko będzie jak najlepiej (łącznie z grą reprezentacji :) )
pokrzewka

Post by pokrzewka »

tak tak Domar budowa i modernizacja linii kolejowych, nowe węzły komuniakcyjne :wink:
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator

Post by Creeping Death »

A ja się nie ciesze :p
Niech sobie kopią chłopaki, ale nie mam tu powodów żeby się ekscytować zbytnio :twisted:
POWERADE- Jebne czy wstane??

Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Domar

Post by Domar »

ale w-wa lublin dla Euro niewiele wnosi niestety :/ ale ja i tak happy jestem :)
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

no wlasnie czarecki, co to za przyjemnosc ogladac starych chlopow latajacych za kawalkiem nadmuchanej detki. ehehe. ;)
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

Domar wrote:ale w-wa lublin dla Euro niewiele wnosi niestety :/ ale ja i tak happy jestem :)
no jak niewiele - TGV do Doniecka ma jeździć

a w radiu słyszałem chyba kuchcińskiego, który mówił, że "ta wygrana to także zasługa pisu" :roll:
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
dzidek

Post by dzidek »

behem0th wrote:no wlasnie czarecki, co to za przyjemnosc ogladac starych chlopow latajacych za kawalkiem nadmuchanej detki. ehehe. ;)
to samo można napisać o maratonach rowerowych :P
gg: 6607845
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

no wlasnie, zgadzam sie w 100%! co za przyjemnosc patrzec jak inni jezdza.. ;)
Domar

Post by Domar »

co innego zdjęcia rowerzystkom robić :P
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

wlasnie, moze jak by tak kobitki graly chociaz...
p

Post by p »

dobrze że to za 5 lat to już na emeryturce będę i mnie na skraj stadionu nie wygonią :D
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

yorek wrote:
Domar wrote:ale w-wa lublin dla Euro niewiele wnosi niestety :/ ale ja i tak happy jestem :)
no jak niewiele - TGV do Doniecka ma jeździć
Bardzo możliwe, że w zwiazku z EURO 2012 pojawi sie w Polsce jakis szybki pociąg, ale na pewno nie na trasie z Wawy przez Lublin do Dorohuska i dalej na Ukrainę. Priorytetem w związku z EURO 2012 będzie trasa biegnąca równolegle do autostrady A4. Czyli chodzi o linię Wrocław - Opole - Gliwice - Katowice - Kraków - Rzeszów - Przemyśl - Medyka - Lwów.

A propos kobitek kopiących piłeczkę, to czy Anna Żelazko to jest twoja krewna, Yorek?

@Domar - EW60 002 wyjechała z Mińska na próby.
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
tertus

Post by tertus »

ja pier*nicze dali nam euro a Oni o pociagach gadaja ;) ludzie stadiony stadiony i jeszcze raz stadiony niech buduja
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

Czymś trzeba na te stadiony dojechać. Na Legie to możesz se popylać Miniakiem, ale jak przyjdzie Hansowi z Drezna albo Heldze z Berlina na mecz do Wroclawia albo Poznania się wybrac, to pewnie wsiądzie w Mesia i przygna autobahnem albo własnie zugiem.
Kolejowa linia na południu Polski to tez byłoby dobre połacznie Wrocławia, Chorzowa, Krakowa i Lwowa.
tertus

Post by tertus »

z tego co slyszalem to ma byc rozbudowa portalow lotniczych w sumie kazde z tych miast ma lotnisko i sadze ze bardziej w ta strone to pojdzie , ostatnio ogladalem jakas wypowiedz odnosnie remontu torowisk i raszej troszke to potrwa wiec nie sadze zeby w 5 lat wymienili torowiska do 2012, jesli mowili na razie ze uda im sie czesc do 2020 :/
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

Ale linia z Niemiec przez Polskę do granicy w Medyce jest systematycznie modernizowana i nie sądzę, żeby akurat tam miało to potrwac do 2020 r. Podobnie rzecz się ma z linia łaczącą Frankfurt nad Odrą z Poznaniem, Warszawą i Terespolem. W najblizszym czasie będzie też modernizowana linia łacząca Trójmiasto z Warszawą. CMK juz jest, więc byloby sporo szybkich połaczeń kolejowych własnie między miastami, w ktorych ma być Euro 2012.
tertus

Post by tertus »

mam na to nadzieje, bo jechac pociagiem przez 7 godzin z predkoscia 70-80 km/h to raczej srednia przyjemnosc
Post Reply