Fotka miesiaca....

O wszystkim i niczym.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Arkady

Post by Arkady »

Piekne okolice.
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

jakie miejscówki noclegowe :shock:
wow!rozmarzyłem się 8)
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

hmm ojciec dyrektor to przecież specjalista podróżniczy od miejsc niezwykłych :D
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

pokrzewka wrote: aby nie opóźniać... :!:
raczej nie spoznic sie na zachod slonca i zostac na noc gdzies posrodku w gorach bez niczego przy sobie :evil:
a więc jednak zabraliście rowery.
pokretna ekonomia zwyciezyla, lepiej zaplacic 300PLNow za rower niz pozniej za autobusy bulic ciezkie pieniadze. jednak kurcze rower daje poczucie pelnej niezaleznosci.

to jeszcze norweska zajawka, do rozkminienia moze na przyszly rok :) https://vimeo.com/34015252
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

behem0th wrote:
pokrzewka wrote: aby nie opóźniać... :!:
raczej nie spoznic sie na zachod slonca i zostac na noc gdzies posrodku w gorach bez niczego przy sobie :evil:
skąd ja to znam :P
behem0th wrote: jednak kurcze rower daje poczucie pelnej niezaleznosci.
a motocykl?
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

behem0th wrote: jednak kurcze rower daje poczucie pelnej niezaleznosci.
a motocykl?
ciezko do samolotu zmiescic :rotfl2:
Lucky!
Postojebca
Postojebca

Post by Lucky! »

Krajobrazy wspaniałe. Też muszę zabrać swoją dziewczynę na taką wycieczkę.
Łańcuch daje wolność.
Tajemniczy Don Pedro

Post by Tajemniczy Don Pedro »

Proponuję żeby pomysłodawca tej tabliczki przykręcił sobie do czoła dowód osobisty. Najlepiej przy użyciu czterech wkrętów po jednym w każdym rogu.
Attachments
img_5536.jpg
img_5536.jpg (131.21 KiB) Viewed 10718 times
pokrzewka

Post by pokrzewka »

poczułam się wywołana do tablicy jako pomysłodawca Święta Sosny w miescie Otwock
ale uffff w 2011 nie brałam udziału w nominacjach do Alei Sosen, o ile mi wiadomo był to pomysł Nadleśnictwa Celestynów, a dokładnie pana Jana Seremeta, długoletniego leśniczego otwockiego, który kiedyś kiedyś też będzie miał swoje drzewo, mam nadzieję
Last edited by pokrzewka on 20 Aug 2012 20:46, edited 3 times in total.
TDP

Post by TDP »

W takim razie "brawo" dla leśniczego. Aż strach pomyśleć kogo i w jaki sposób zapragnie uczcić następnym razem. Ta tabliczka to idealny materiał na demotywator :evil:
pokrzewka

Post by pokrzewka »

dlaczego?
a kandydatury są zbierane co roku, można przysyłać i mieć swój udział, zapraszam
TDP

Post by TDP »

Dlatego, że nie przykręca się zasr...nych tabliczek metalowymi wkrętami do żywych drzew. Obojętnie kogo mają upamiętniać. Tu jest PROBLEM nie w treści :!:

Jak widać praca nad "świadomością ekologiczną" jeszcze się nie zakończyła. Wiadomość jest tym smutniejsza, że nawet leśniczy nie został jeszcze w pełni uświadomiony.

Ramen.
base
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by base »

Bardzo fajne zdjęcia, szczególnie odbicia w wodzie i zielone pastwiska.
Uświadomiony

Post by Uświadomiony »

TDP wrote:Dlatego, że nie przykręca się zasr...nych tabliczek metalowymi wkrętami do żywych drzew. Obojętnie kogo mają upamiętniać. Tu jest PROBLEM nie w treści :!:

Jak widać praca nad "świadomością ekologiczną" jeszcze się nie zakończyła. Wiadomość jest tym smutniejsza, że nawet leśniczy nie został jeszcze w pełni uświadomiony.

Ramen.
Bezsensowna agresja.

Patrząc na tą tabliczkę widać, że drzewu nic nie jest, nie naruszono żywych tkanek, więc skąd to oburzenie.
Leśnicy zasadzili te lasy i zapewne je zetną, gdy będą w odpowiednim wieku, posadzą nowy który będzie rósł kolejne 50 czy 80 lat.. tak to działa i na nic wprowadzanie nerwowej atmosfery.
ApollO

Post by ApollO »

kandydatury zbierane są co roku... Już to widzę jak sprawiedliwie zostaje wybrany najlepszy - znajomy rodziny. Nikt nie napisze jakie kryteria panują w Otwocku. Seremet mógłby mózgiem ruszyć i zrobić tor downhillowy dla fulli. Kilka kładek na ścieżkach czy jakieś hopy. A tu nic. Znaczy się tabliczkę przykręcili. Łał. Można mieć swoje drzewo. Ale chill.
TDP

Post by TDP »

Pięknie. W takim razie proponuję zacząć wycinkę od drzewa z tabliczką. Najlepiej jeszcze dziś. Po co ma stać kolejne 50 lat i dawać zły przykład ? Czym różni się taka tabliczka od napisu "Kocham Jadźkę" wyrytego scyzorykiem ? Według mnie jedno i drugie jest takim samym wandalizmem i tak samo szpeci. Zakładając, że drzewo faktycznie nie ucierpiało (?) możemy śmiało założyć, że ucierpiała "świadomość ekologiczna mieszkańców" tak bardzo wychwalana przez ten nieszczęsny kawałek metalu.

To nie agresja to szok. Podobnie szokują mnie np. budki lęgowe dla ptaków przybite do drzew za pomocą gwoździ :evil:
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

Budki lęgowe pełnią rolę dziupli. Dziurka od gwoździa jest jednak mniejsza więc ostatecznie wychodzi na plus.

A, że omawiana tabliczka to obciach w stylu "kocham Jadźkę", to się zgadzam.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
Uświadomiony

Post by Uświadomiony »

Pięknie. W takim razie proponuję zacząć wycinkę od drzewa z tabliczką. Najlepiej jeszcze dziś. Po co ma stać kolejne 50 lat i dawać zły przykład ? Czym różni się taka tabliczka od napisu "Kocham Jadźkę" wyrytego scyzorykiem ? Według mnie jedno i drugie jest takim samym wandalizmem i tak samo szpeci. Zakładając, że drzewo faktycznie nie ucierpiało (?) możemy śmiało założyć, że ucierpiała "świadomość ekologiczna mieszkańców" tak bardzo wychwalana przez ten nieszczęsny kawałek metalu.
Znaczy Twoją. Tabliczka jak każda inna. Kwestia gustu, widocznie niektórym się to podoba. Widocznie masz inny gust od osób które ją umieściły. Widocznie. Mi też się nie podoba jako forma użytkowa, ale nie widzę tu zagrożenia dla drzewa, mieszkańców, okolicy w jakikolwiek sposób, poza tym, że jest i może się podobać estetycznie bądź nie.
To nie agresja to szok. Podobnie szokują mnie np. budki lęgowe dla ptaków przybite do drzew za pomocą gwoździ :evil:
A mają być mocowane na gumkę od majtek? Gwóźdź w korze nie jest problemem dla drzewa, tym bardziej dla drzewa użytkowego w hodowli.

Ogarnij się, zaraz dojdziesz do wniosku, że trzeba kamienie jeść, bo marchewkę boli jak ją gotujesz.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

rozmowa na poziomie.. ;)
ApollO wrote:kandydatury zbierane są co roku... Już to widzę jak sprawiedliwie zostaje wybrany najlepszy - znajomy rodziny. Nikt nie napisze jakie kryteria panują w Otwocku. Seremet mógłby mózgiem ruszyć i zrobić tor downhillowy dla fulli. Kilka kładek na ścieżkach czy jakieś hopy. A tu nic. Znaczy się tabliczkę przykręcili. Łał. Można mieć swoje drzewo. Ale chill.
tor downhilowy. :lol:

a na co lesnikowi tor dla rowerow. rowerowy, bo downhillowy to on nigdy nie bedzie tutaj. ;)
TDP

Post by TDP »

nie widzę tu zagrożenia dla drzewa
A ja widzę zagrożenie dla innych drzew. Jak już wspomniaem ta tabliczka to bardzo zły przykład. Przykład na to, że można coś w drzewie wyryć, przykręcić do niego i jeszcze się tym chwalić. Nie piszę tu o formie i treści tylko o samym fakcie przykręcenia do drzewa. Po Twoich postach powinienem dać sobie spokój z tą dyskusją, pójść do lasu i z czystym sumieniem wyryć (lub przykręcić) jakąś głupotę na dowolnym drzewie. Jeżeli leśniczy (jak się domyślam) napisał, że to nie szkodzi - to znaczy, że nie szkodzi a poza tym wszystkie drzewa prędzej czy póżniej i tak się wytnie. Prawda ?

Od chorej ekologii wolę zdrowy rozsądek. Mój zdrowy rozsądek mówi mi, że nie powinno się niczego przykręcać, przybijać itp. do żywych drzew. Ta tabliczka przypomina mi pewien paradoks: wegetarianin w butach ze skóry - słowa jedno a czyny drugie.

EOT. Napisałem już wszystko co miałem do napisania.
Post Reply