1.11.2011

...moze ktos sie dolaczy?

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

1.11.2011

Post by vigil »

pt. tolerancyjnie. lekki 3-4h przejazd bez podtekstow z data zwiazanych. ot, wolny dzien i moze okazja by sie spotkac i lekko zakrecic;) start 10:00 w Parku - moj plan trasy - Torfy, Dąbrówka, Regut, Ponurzyckie Góry, Podbiel, Pogorzel, Hotel Osieck,Osieck, Karpiska, Skorupy, Dyzin , Glina, Pogorzel, Anielin - po drodze dowolne stoppointy. ca 60km. Poki co Protagonist i jo.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

z Rychem sie ustawilem na 10.30, jak poczekacie pare min, to moze bedzie kooperacja. ;)
vigil

Post by vigil »

poczekacie;)
vigil

Post by vigil »

super aura i traska. z Arkiem, behem i Rysiem rozstalismy sie w Taborze (mial byc Regut;)) i tu zaczela sie przygoda... trzeba przyznac, ze zolty szlak przez Ponurzyckie Gory trzyma klase. W opuszczonym sadzie w Ponurzycy liczylismy na darmowa wyzerke ale daremnie. Potem odwiedziny wejmutkowej alei, przekaska w Osiecku, odwiedziny osieckich zdrojow i w chwile potem Lukasz zapragnal sie sam zanurzyc. Szuterkiem do Karpisk i Skorup, chwila odpoczynku na gozdzikowym i lasem do Jatnego, Gliny, Pogorzeli i Otwocka. Jazda po kolorowych szeleszczacych lisciach to bajka na bajku. Nie ma co - wesola to byla wycieczka:)
Attachments
no i sie nie udalo....jpg
no i sie nie udalo....jpg (84.67 KiB) Viewed 10547 times
ponurzycki sad.jpg
ponurzycki sad.jpg (121.18 KiB) Viewed 10547 times
gory...piachu.jpg
gory...piachu.jpg (107.23 KiB) Viewed 10547 times
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

haha, przedwczoraj przez tą wodę na bosaka przechodziłem :D
I co tu napisać? Nie wiem :/
vigil

Post by vigil »

hahaha, jak dojechalismy na skraj wody Lukasz pokazal mi odcisk mega stopy:- Ty, wez popatrz! - Co to Yeti?- zapytalem niepewnie. Za chwile zrozumielismy czemu ktos odcisk zostawil. CZŁOWIEKU! ALE TY MASZ KAJAKI! Nie dziwie sie , ze trudno SPDy dostac;)!
Lucky!
Postojebca
Postojebca

Post by Lucky! »

wcale mi się rower nie zatrzymał .kolega zadzwonił a ja sam stanęłem aby odebrać. A tak ogólnie mówiąc to super wyprawa do lasu. Zamoczenie spd czy błoto w zębach mi nie staszne. Następnym razem dam gazu pzez sam środek sadzawki . panowie na fullach niech żałują .teraz się ciesze że w tym piachu kręciłem jak wariat. Co to dla mnie. dobrze spędzone 104 kilometry. trzeba się zgrać na nastęny wypad w teren. Tym razem z wałówką na ognisko.
Łańcuch daje wolność.
Domar

Post by Domar »

niemalże na tych kajakach przepłynąłem 8)
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

tak trochę od czapy ale w temacie topicu
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _mial.html

widziałem i słyszałem go nad otwockim cmentarzem, od razu wydawało się coś nie tak bo leciał wyjątkowo nisko i w szokująco małej odległości od samolotu wojskowego :)
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

to chyba finalnie pokrylismy sie trasowo bo jak kojarze bylismy niedaleko, na szczescie wjechalismy od drugiej strony omijajac wielka wode. :)

a samolot(y), no, smignal mi w oknie lazienki jak sie regenerowalem po biku. :)
vigil

Post by vigil »

finalnie to wyszlo nam jakos tak - jak pisalem na wstepie sama trasa od parku to okolo 60 km. jakos musieliscie szybciej jechac bo samoloty slyszelismy bedac gdzie w okolicy Jatnego;)
Attachments
Moje treningi 2011-11-01.jpg
Moje treningi 2011-11-01.jpg (134.49 KiB) Viewed 10486 times
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

ano widzisz, bo my jestesmy szybcy zawodnicy i z leszczami nie jezdzimy, dlatego sie rozdzielilismy zebyscie nas nie spowalniali. ;)
yaro1986
Postojebca
Postojebca

Post by yaro1986 »

Zolty szlak to jedna z moich ulubionych tras. Jak wyglada jego stan jak sie minie strumyczek za regutem? Tam krzaczory i bardzo wysokie trawy byly, jak jest teraz? sa dalej czy moze juz padly?.
vigil

Post by vigil »

Poziom traw i krzakow po przekroczeniu Mackowej Wody w normie;) W normie tez jest to, ze oznaczenia szlaku sa przedpotopowe, zreszta we wspomnianej okolicy nielatwo je zrobic, nawet gdyby ktos chcial (krzaki, trawiaste laki) - ogolnie calosc zarasta i bez znajomosci przebiegu tego pokreconego szlaku jest trudno. Mysmy mieli tez tracka w gps a i tak pare razy musielismy sie cofnac:)
Domar

Post by Domar »

sporo zamieszania jest w okolicach czarciego dołu, z powodu nowych budynków (stadnina bodajże), trzeba się przedzierać wzdłuż ogrodzenia i sztucznej skarpy jakieś 200-300 m.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

my tam wjechalismy od strony stajni.. ;)
od tylca nie ma ogrodzenia, wyjazd tez swobodny.
a te kamienie serio zniknely? przeciez to malo realne by ktos z lasu wyciagal..
Domar

Post by Domar »

są po nich ślady...
yaro1986
Postojebca
Postojebca

Post by yaro1986 »

Dzis przejechalem sobie zoltym szlakiem od reguta za ponurzyce. Jak na ostatnie czasy to jego stan jest bardzo dobry, o wiele lepszy niz sie spodziewalem. Calosc w zasadzie przejezdna. O wiele lepiej niz latem, wtedy niektore odcinki byly strasznie ciezkie do przejechania. Niestety konie skutecznie niszcza niektore fragmenty i robi sie piaskownica.
Post Reply