weekendowe kręcenie

...moze ktos sie dolaczy?

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

Arkadyj wrote:Ja....ja potrafie :-) jezdzic wolno. Pod wczorajszy i dzisiejszy wiatr ledwo troche ponad 20km/h :-) Czyli co, nadaje sie? :-)
mam rozwiazanie poroblemu:

tak wczoraj myslalem, przy okazji rozmowy skarpetkowej z vigilem, ze jak by ci tak ze dwa, trzy imadla do plecaka... to moze i do 15 by dalo rade zejsc przy utrzymaniu dobrego tetna. ;)
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Będę w parku o 1100 na góralu.
Dalej to sie zobaczy.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

z nosa mi leci choc ochota wielka :/
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Nie marudź. Zapedałujesz mikroba :wink:
U mnie w domu jest chłodniej niż na dworze :shock:
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

No i zmontowała się ekipa niczego sobie :)
Attachments
IMGP4269.jpg
IMGP4269.jpg (66.22 KiB) Viewed 4626 times
IMGP4268.jpg
IMGP4268.jpg (80.24 KiB) Viewed 4626 times
IMGP4265.jpg
IMGP4265.jpg (69.03 KiB) Viewed 4626 times
IMGP4263.jpg
IMGP4263.jpg (97.1 KiB) Viewed 4626 times
IMGP4259.jpg
IMGP4259.jpg (160.72 KiB) Viewed 4626 times
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

a ta cegle to gdzie ty miales schowana? ;)

cos nie widze zdjec z garwolina ;)
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

na cegłe mam tajne schowanko, a pomysł na Garwolin wywietrzał nam w trakcie
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

dzieki Panowie za wspolna przejazdzke. doprawdy, w kupie razniej. ;)
Arkadyj
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Arkadyj »

Rowerowy weekend.

Brak w okolicy w ten weekend ciekawych zawodow , oraz wycieczka w ostatnia niedziele z chlopakami nastroily mnie do wybrania sie rowerem w nowe nieznane miejsca.

Day 1 - piatek, 85km. Pogoda nie rozpieszcza, wietrznie, nie za cieplo, pochmurnie, wiec tylko rozkrecam noge. Petla przez Glinianke, Rzakte, nastepnie opłotkami do Debe Wielkie i drogi nr 637. Tam nawrot i okolo 30km pod wiatr. Mijam Okuniew, Sulejowek, w Wawrze skrecam na Otwock. Trasa mało ciekawa oprocz fragmentu miedzy Glinianka a szosa 637 pewnie dlatego, ze jechalem tamtedy po raz pierwszy. Noga rozkrecona mozna przystapic do...
Day 2 - sobota, 156km. Pogoda bardzo fajna, wyjezdzam dosyc wczesnie wiec na poczatku jest troche chlodno. Zachecony opowiesciami Behema jade na zachod. Niestety nie mam takiego zasiegu zeby dojechac w polecane rejony i wrocic, wiec konczy sie na trasie miedzy miastami Warka-Grójec-Tarczyn-Zalesie Górne. Oprócz znanej drogi do Warki wiekszosc miejsc dla mnie nowa. Ciekawe drogi, czasami nawet bardzo, duzo samochodow w okolicach wiekszych miast dlatego szybko stamtad uciekam. Trase pilnuje gps, wiec w ogole nie bladze. W drodze powrotnej przez chwile jade z innym kolarzem. Samopoczucie i cala reszta super. Wreszcie zamocowalem torebke podsiodlowa, wiec wszelkie klucze, detka laduja wlasnie w niej. Plecy po 6 godzinach jazdy juz mi za to dziekuja. Ekstra dzien, na pewno jeszcze wroce rozpoznac blizej te tereny.

Day 3 - niedziela, 196km. Od jakiegos czasu marzylo mi sie to. Bardzo wczesnie pakuje sie do pociagu i jade do Lublina. Stamtad biore kierunek na Naleczow. Poczatkowo jade droga wojewodzka 830 ale pozniej odbijam na mniej uczeszczane trasy. Asfalt sredni, miejscami kiepski, sporo hopek ale dzieki temu wjezdzam do Kazimierza od poludnia. Mimo wczesnej godziny turystow jest juz duzo. Dlatego specjalnie nie mam ochoty zatrzymywac sie i lece dalej. Teraz czeka mnie malo ciekawy odcinek do Pulaw a nastepnie bardzo nudny do Deblina. Duzo prostych, otwarte tereny, wlaczam wiec autopilota i jade przed siebie. W Deblinie zatrzymuje sie na popas w znamym Carlozowi i Vigilowi sklepie. Nastepnie opuszczam droge 801 prowadzaca wprost do Warszawy i jade przez wioski. Droga troche kluczy ale dzieki temu jest ciekawiej. W Łaskarzewie trafiam na jakies swieto miejscowej strazy pozarnej, ale panowie policjanci sa wyrozumiali i pozwalaja mi jechac. Robi sie coraz cieplej, do tego troche sie odwadniam co pieknie pokazuje wzrost hr podczas jazdy na stalej mocy. Zatrzymuje sie przy sklepie i wypijam tyle, ze ciezko mi wsiasc na rower :-) Nastepnie powrot przez Wolę Rębkowską, Natolin i Osieck. Szkoda, ze asfalt jest tu tak kiepski bylaby to moja ulubiona droga. Bez kryzysu i w calkiej dobrej kondycji docieram do domu.

Podsumowujac, zwlaszcza sobota i niedziela wyszla super. Piekna pogoda, nowe trasy, bardzo milo spedzony czas. W glowie sa juz plany na kolejne wyjazdy. O ile tylko pogoda pozwoli.
Attachments
Niedziela
Niedziela
day3.jpg (99.05 KiB) Viewed 4577 times
Sobota
Sobota
day2.jpg (200.23 KiB) Viewed 4577 times
Piatek
Piatek
day1.jpg (176.71 KiB) Viewed 4577 times
vigil

Post by vigil »

piatek 16.09 park 16:30 ew. moge zawinac o 17ej jakby ktos zyczenie miau. lużne krecenie po okolicy Anielin - Soplicowo - Bunkry do 18ej. Przeszukiwanie runa leśnego (wrzosy, kurki i moje okulary 8) )
Milosniczka nbajkerowa

Post by Milosniczka nbajkerowa »

vigil wrote:piatek 16.09 park 16:30 ew. moge zawinac o 17ej jakby ktos zyczenie miau. lużne krecenie po okolicy Anielin - Soplicowo - Bunkry do 18ej. Przeszukiwanie runa leśnego (wrzosy, kurki i moje okulary 8) )
moze ja bym zdecydowala sie nie worm tylko czy zenskie towarzyho odpowiada a co z pozostalymi
S.W.A.T
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by S.W.A.T »

Może nie powinienem się wypowiadać za Vigila :) ale żeńskie też jest zawsze mile widziane :)
vigil

Post by vigil »

czytasz w moich myslach SWAT :wink: sorry jak pisze ze luzne to...pisze. a jak kto przyjedzie to wyjdzie w praniu jakie. szowinizmu plciowego nie uprawiam - po wieloletnim kreceniu i uciskach na nerwy plec nie gra roli. Wiec czekanie na dodatkowe zachety to strata czasu. Bylem w parku 16:37 i 17 jakby co - choc... pare razy przejechalem sie na damskim towarzystwie i liczylem na taryfe ulgowa typu srednia 30 a wyszlo 32 (Arek cos wie). wiec moze ktos cos zaproponuje na jutro, bo Arka - 200NASZOSIE - mnie stresuje :?
Attachments
luzne krecenie.jpg
luzne krecenie.jpg (86.19 KiB) Viewed 4463 times
Arkadyj

Post by Arkadyj »

.................................
Last edited by Arkadyj on 17 Sep 2011 06:01, edited 1 time in total.
vigil

Post by vigil »

no wlasnie. pewno z tym mlekiem problem. wiec zebys mial czego zalowac to o 10:00 z Parq w sobote mysle coby obaczyc orange trail. btw co to za dziwo - dla koni? bo raczej nie quadow ktos zrobil. anyway 10 park i jakie 2h w terenie. luzne :P
Attachments
holy trail.jpg
holy trail.jpg (96.96 KiB) Viewed 4443 times
Arkadyj

Post by Arkadyj »

Kurrrr.... ktos edytowal mojego ostatniego posta....chamstwo.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

ou, sory Areczku, ale to chyba ja zamiast zacytowac go wyedytowalem :oops:
btw co to za dziwo - dla koni
ano, oby nigdy sie nie pojawily, bo poryja cala okolice.
vigil

Post by vigil »

hm...dziwna sprawa bo szlak okazal sie byc siecia szlakow w jednym kolorze z licznymi odnogami. z Anielina przez okolice Lysej do Dabrowieckiego Goscinca. Tu rozwidlenie - odnoga slepa do Pogorzeli. Dabrowieckim do Dabrowki - tu znow rozwidlenie - dalej kolo Jeziorka przez Lasek i powrot mniej wiecej Krolewskim Traktem. dziwny szlak glownie prowadzony pasem przeciwpozarowym. A odnoga do Pogorzeli niezlymi zadupiami wiedzie. W zyciu bym nie wpadl zeby tam pojechac - a warto - sciezka wydma a wokol zalany las.wow!
Jutro wycieczka szosowa Otwock-Nieporet-NDM-Leszno-Blonie-Grodzisk-Tarczyn-Gora Kalwaria-Otowck. Start 7:30. Powrot na obiad. Zapraszamy z Areckiem :wink:
Attachments
dzicz.jpg
dzicz.jpg (130.99 KiB) Viewed 4395 times
Arkadyj

Post by Arkadyj »

W ramach wykorzystywania ladnej pogody dzis zwiedzilem okolice Garwolina. Asfalty sa tam srednie a szkoda bo troche gorek mozna spotkac.
Wracajac postanowilem pomoc troche miejscowym ludkom w ich ciezkiej pracy na roli i zabralem z soba dwie kolby kukurydzy. Pychota :-)
Attachments
kukurydza.jpg
kukurydza.jpg (204.72 KiB) Viewed 4386 times
2011-09-17 trasa.jpg
2011-09-17 trasa.jpg (175.41 KiB) Viewed 4386 times
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

Arkadyj wrote: Wracajac postanowilem pomoc troche miejscowym ludkom w ich ciezkiej pracy na roli i zabralem z soba dwie kolby kukurydzy. Pychota :-)
..bo jak wiadomo kradzione nie tuczy :lol:

ja sobie nazbieralem orzechow laskowych na drodze i zostalem zwyzywany przez dzieci "zlodziej" ;)
Post Reply