A wyniki widzieli?

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Post Reply
yorek
Wrak czlowieka

A wyniki widzieli?

Post by yorek »

Puchar Polski w Rowerowych Maratonach Na Orientację 2010

Code: Select all

NAZWISKO I IMIĘ	Miejsce PPM	PUNKTY PPM
Bobiński Robert                13	414
Wasilewski Wojciech            68	134
Jakubowski Jaroslaw            74	129
Haczek Krzysztof               76	124
Jachymek Bartłomiej            99     80
Żelazko Jarosław               99	80
Szeląg Arkadiusz               208	49
Domaradzki Piotr               299	26
Cacko Grzegorz                 416	1
Mierzejewski Tomasz            416	1
Papis Michał                   416	1  (zna go ktoś????)
oraz w kategorii K

Code: Select all

Kozłowska Sylwia	55	72
gratuluję wszystkim. ja swój plan na 2010 zrealizowałem - załapałem się w pierwszą setkę. jeśli w następnym sezonie ktoś mnie powozi na kole to postaram się poprawić :)
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

kto by pomyslal, widac ze trzeba malopopularne imprezy obstawiac. ;)

BoB ladnie wycial, laaadnie..
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

tak jak Behem napisał trzeba jeździć na małe imprezy (chociaż Nocna Masakra to też nie za duża impreza...) by się załapać do pierwszej 40-tki. Cieszy mnie ten wynik bo jestem przed Vigilem i Hakiem ale niejaki Nalazek znany z rajdu otwockiego wyciął naprawdę nieeeeeźle.
... frajda przy targaniu gały i waleniu w przyciski jest nieporównywalnie większa niż przy mizianiu analoga pada ...
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

BoB wrote:tak jak Behem napisał trzeba jeździć na małe imprezy (chociaż Nocna Masakra to też nie za duża impreza...) by się załapać do pierwszej 40-tki. Cieszy mnie ten wynik bo jestem przed Vigilem i Hakiem ale niejaki Nalazek znany z rajdu otwockiego wyciął naprawdę nieeeeeźle.
imho tak jak napisal behem, nie ma sensu jezdzic na popierdolki zeby lapac punkty - to blad tworcy pucharu - powinny byc nizej punktowane - to chyba jasne...co do twej radosci to, hm, jakby tu rzec by cie nie urazic;) - oprocz niezaprzeczalnych atutow twej formy i logistyki (bez zlosliwosci:))wynikac to tez moze np z choroby? braku motywacj? natloku pracy?depresji?a chocby i braku finansow - nikomu tego nieee zyczymy prawda? wiec nie warto wspominac ze startowales w 7 zawodach a my w 2?czyz nie? A sugerowanie, ze udzial w Nocnej Masakrze, jako imprezie nie za duzej a mogacej wplynac na wyniki w pucharze? hm...nie wiem, chyba nie jestem obiektywny... aha behe zapomnial linka o co biega:):
http://maratony.home.pl/ppm/
oj tam BoB, pogadamy po Harpie. Na Preharpie spotka cie na 100% tez duza niespodzianka... a tak w ogole to nieustannie zapraszamy cie do nas na wspolny trening lub spotkanie - podobno nie masz z kim jezdzic;/...
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

Vigil, Tyś się chyba nie obraził na mnie? wszyscy którzy ze mną jeżdżą wiedzą że jestem cienki i daleko mi do Was. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. Chciałem się tylko pośmiać licząc na Twoje poczucie humoru ale teraz wcale nie jest mi do śmiechu.
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

:shock:
Pax, Panowie, Pax!
:piwo:
goscinnie

Post by goscinnie »

:)
Attachments
peace.jpg
peace.jpg (35.27 KiB) Viewed 3276 times
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

hmm to tak jakbym była II zaraz za Bobem :wink: a dla Ciebie ciasto niespodzianka za nazwę imprezy :D
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

Bob, Vigil w nowym roku jakis taki.., rozumiesz, tak ze nie ma co sie stresowac. ;)

Ale z pucharem generalnie prosta sprawa. Wystarczyloby wprowadzic srednia wazona a wage ustalac w oparciu o liczbe startujacych uczestnikow i ewentualnie dodatek trudnosciowy (no bo Nocna jest jednak troche trudniejsza niz Harpagan a Harpagan trudniejszy niz Waypoint Race). Włala. ;)
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

Ale punkty są za miejsce na mecie a nie % zaliczonej trasy. Jak impreza łatwiejsza, to inni startujący też mają łatwiej i o dobre miejsce wcale nie jest łatwiej.

Trzeba jeździć na mało "kultowe" imprezy w nadziei, że będą słabo obsadzone. Tylko, jeśli więcej osób tak pomyśli, to one będą mocno obsadzone. Wzór jest samoregulujący się.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

nom wlasnie nie jest. chyba malo kto zwraca na ten ranking uwage. :D

ale wiadomo ze na np. nocna jedzie mniej.
mam po 70 punktow z nocnej i z waypointa, gdzie nie zajelem praktycznie zadnego miejsca, przeciez to nie jest odpowiednik, jak by wynikalo, pierwszej 30 z Harpa.
bronek
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by bronek »

behem0th wrote:Wystarczyloby wprowadzic srednia wazona a wage ustalac w oparciu o liczbe startujacych uczestnikow
No i co za taką Kujawię np. byłoby 10 razy mniej punktów niż za Harpa. Przecież niczym się start w tych imprezach nie różni - żeby zarobić 100 punktów i tak musisz wyprzedzić te same osoby (no na Harpie dochodzi tylko Tomek Widuchowski). Moim zdaniem nie ma co kombinować ze wzorem.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

no bez jaj, na nocnej (sory ze tak ciagle sie odwoluje, ale to tylko przyklad, nie to ze cos mam;) nikogo nie musze wyprzedzac, zakladam cieple kapcie, zdobywam 1 PK i po przejechaniu 10km mam 70 czy 60pk, a na harpie to samo po zdobyciu 15PK i 180km.. toz to zupelnego porownania nie ma.

powstaje pytanie co ten ranking ma wyrazac i dla kogo byc. (bo teraz faktycznie sie sprawdzi w przypadku 10 tych samych osob z pierwszej 10 startujacych w 3 imprezach)

tak zle i tak niedobrze.

a zreszta.., ja sie nie znam i traktuje ranking jako ciekawostke. :)
Post Reply