Siemka, jestem nowy na tym forum.
Kupiłem 2 miesiące temu rower firmy Mbike. Ale mam problem z łańcuchem ponieważ przy zjeździe z krawężnika obija mi sie o tylną część ramy. Macie jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić??. Drugi problem jest taki że gdy mam np. ustawione z przodu 3 a tył na 5 to mi łańcuch obciera o przednią zębatke. z góry dzięki za pomoc.
Jeśli ta "tylna część ramy" to nie jest rura podsiodłowa to wszystko w porządku Kup sobie osłonę by nie zniszczyć "tylnej części ramy".
Co do pozostałej części pytania to udaj się do serwisu na niezbędną regulację lub poproś o nią w miejscu zakupu (czasami nawet w takim miejscu potrafią coś zrobić). Dla ludzi spod znaku "ZRÓB TO SAM" polecam www.google.pl
... frajda przy targaniu gały i waleniu w przyciski jest nieporównywalnie większa niż przy mizianiu analoga pada ...
Sęk w tym że w miejscu zakupu byłem z tym już 3 razy. 1 raz był tydzień po kupnie roweru, kolejna wizyta była jak chciałem sam ustawić przerzutki a trzecie odwiedziny były jak ktoś mi poluzował linke od tylnich przerzutek. Braciak też kupił u niego rower i jemu powiedział że to tak już musi być że nie da sie lepiej wyregulować przerzutek.
To jest rower Mbike renegate 0.3. Co do ustawienia sie by luknąć to nie mam kiedy bo od 7:00 do 18:00 siedze w robocie a po tem jak to bywa kolacja itd. AA i przepraszam za błędy które robie.
Widzę że w tym Mbiku jest korba truvativa, ja w swojej by przednia przerzutka lepiej współpracowała z korbą to dałem jedną podkładkę (2,5mm) od strony napędu pod wkład suportu
JA nie będe sie dotykał do przerzutek bo znowu je rozwale i nie będe miał czym jeździć, chyba w wolnym czasie sie przejade do serwisu. Jak dobrze pamiętam jest jeden sklep który świadczy usługi serwisowe. Choć moge sie mylic.