problem z łańcuchem.

Sprawy sprzetowe: naprawa, konserwacja, porady.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
Ajgialeus
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

problem z łańcuchem.

Post by Ajgialeus »

Siemka, jestem nowy na tym forum.
Kupiłem 2 miesiące temu rower firmy Mbike. Ale mam problem z łańcuchem ponieważ przy zjeździe z krawężnika obija mi sie o tylną część ramy. Macie jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić??. Drugi problem jest taki że gdy mam np. ustawione z przodu 3 a tył na 5 to mi łańcuch obciera o przednią zębatke. z góry dzięki za pomoc.
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

Jeśli ta "tylna część ramy" to nie jest rura podsiodłowa to wszystko w porządku :-) Kup sobie osłonę by nie zniszczyć "tylnej części ramy".
Co do pozostałej części pytania to udaj się do serwisu na niezbędną regulację lub poproś o nią w miejscu zakupu (czasami nawet w takim miejscu potrafią coś zrobić). Dla ludzi spod znaku "ZRÓB TO SAM" polecam www.google.pl
... frajda przy targaniu gały i waleniu w przyciski jest nieporównywalnie większa niż przy mizianiu analoga pada ...
Ajgialeus
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Ajgialeus »

Sęk w tym że w miejscu zakupu byłem z tym już 3 razy. 1 raz był tydzień po kupnie roweru, kolejna wizyta była jak chciałem sam ustawić przerzutki a trzecie odwiedziny były jak ktoś mi poluzował linke od tylnich przerzutek. Braciak też kupił u niego rower i jemu powiedział że to tak już musi być że nie da sie lepiej wyregulować przerzutek.
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

No niestety to prawda. Czasem się nie da lepiej, co nie znaczy, że nie da się lepiej w Twoim przypadku.
Może powiedz co to jest za rower konkretnie.
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
Lucky!
Postojebca
Postojebca

Post by Lucky! »

Jak mogę pomóc???Możemy się ustawić i obejrzeć pacjenta.Czekam na termin.
Łańcuch daje wolność.
Ajgialeus
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Ajgialeus »

To jest rower Mbike renegate 0.3. Co do ustawienia sie by luknąć to nie mam kiedy bo od 7:00 do 18:00 siedze w robocie a po tem jak to bywa kolacja itd. AA i przepraszam za błędy które robie.
niedziol
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

Post by niedziol »

Widzę że w tym Mbiku jest korba truvativa, ja w swojej by przednia przerzutka lepiej współpracowała z korbą to dałem jedną podkładkę (2,5mm) od strony napędu pod wkład suportu
S.W.A.T
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by S.W.A.T »

kwestia ampula. śrubokręta i wiary w siebie :)
Moim zdaniem :wink:
W razie czego tez służę pomocą
Ajgialeus
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Ajgialeus »

JA nie będe sie dotykał do przerzutek bo znowu je rozwale i nie będe miał czym jeździć, chyba w wolnym czasie sie przejade do serwisu. Jak dobrze pamiętam jest jeden sklep który świadczy usługi serwisowe. Choć moge sie mylic.
Ajgialeus
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Ajgialeus »

zaszła lekka pomyłka. Mój rower to Mbike avenger 3. jak pisałem wcześniej o renegate 0.3 to pomylił mi sie mój rower z rowerem braciaka. :?
Post Reply