Integracja z "bliźniakami" :)

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Integracja z "bliźniakami" :)

Post by matildae »

Jest taki temat: skontaktował się ze mną Jacek Czarnowski - Dyrektor Otwockiego Centrum Kultury, z prośbą o przedstawienie Wam pewnej propozycji. Mianowicie w dniach 9 - 13 kwietnia będzie u nas w Otwocku gościć grupa 5 cyklistów z Lennenstadt, naszego bliźniaczego miasta, w celach integracyjnych oraz sportowych - będą uczestniczyć w maratonie Mazovii w Otwocku. Propozycja/pomysł/prośba jest taka, żeby przynajmniej jednego dnia OGRy "zaopiekowały" się trochę kolegami z Lennenstadt - np. zabrały ich na objazd trasy przed maratonem w sobotę, może zgarnęły na jakieś ognisko, np. po maratonie? Są to takie luźne propozycje, wszystko do ustalenia, akcja miałaby być bez żadnego zadęcia, po swojsku, po koleżeńsku, no tak... po prostu. Robię wprowadzenie na prośbę Jacka, który pewnie niedługo sam odezwie się w tym temacie. Ja sama akurat w tym czasie będę zupełnie w innym miejscu i nie będę mogła wziąć w tym udziału, ale może propozycja spotka się z Waszym zainteresowaniem. A może Carloz wypowie się w temacie - w końcu sam gościł w naszym bliźniaczym mieście, może przypomni, jak Oni przyjęli naszą "delegację"? ;)
W razie czego Jacek podał do siebie namiary w sprawie szczegołów: tel. 512 396 297, e-mail: ock@otwock.pl,
Ode mnie to na razie tyle, rzucam Wam temat "na żer" ;), pomyślcie, tylko oczywiście bez żadnego napinania się. Jakby co, to OCK oczywiście pomaga i wspiera, chodzi o integrację z żywym społeczeństwem otwockim, a w szczególności środowiskiem rowerowym :)
Last edited by matildae on 18 Mar 2010 18:04, edited 1 time in total.
"Te oveczky ne bekają."
Arkadyj
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Arkadyj »

Hej

Jezeli chodzi o mnie i pewnie rowniez Carloza nie bedzie nas w piatek i w sobote. W niedziele zglaszam chec swojej pomocy podczas maratonu lub ewentualnego ogniska, ktore mogloby sie odbyc po zawodach. Natomiast w poniedzialek, lub wtorek moge ich troche poganiac po okolicznych terenach :-)

A jak reszta??
S.W.A.T
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by S.W.A.T »

:) Ja wstępnie mogę się pisać do pomocy.
Ale tylko odnośnie dni od niedzieli włącznie, piątek/sobota - studia.
Trochę poszprechać można :) zobaczy się co ze szkoły się pamięta.
popeye

Post by popeye »

deklaruję pomoc w miare możliwości. Pewnie nie każdego dnia ale postaram się ze dwa trzy dni wolne w tym czasie zalatwić.
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny

"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "

http://picasaweb.google.pl/darekab/
Jacek Czarnowski

Post by Jacek Czarnowski »

Witajcie OGRy :lol: . Cieszę się że jesteście zainteresowani spotkaniem z koleżankami i kolegami z Lennestadt. Dziękuję Marcie za pomoc w nawiązaniu kontaktu. Chciałbym zaproponować spotkanie organizacyjne w Otwocku w klubie OCK SMOK ul. Warszawska 11/13. Termin do ustalenia lecz w terminie 22-26.03.2010.
Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedź co do terminu spotkania. 512 396 297 lub ock@otwock.pl. Jacek Czarnowski :D
Jacek Czarnowski

termin w terminie ale przypaliłem :lol:
jeszcze raaz pozdrawiam Jacek
carloz

Post by carloz »

Jak dla mnie każdy dzien, oprócz 26 marca, po godzinie 20 dopiero....

Swoją pomoc i chęć spotkania z chłopakami z Sharck'a deklaruje na niedzielę, po marathonie. Tak jak Marta pisała - jakieś ognicho (nad Świdrem lub na Torfach), myslę że będzie ok, a przy okazji goście zobaczą i po obcuja z naszą przyrodą. Myslę, ze po tym (jeśli ock ma na to środki) mozna by zabawę przenieśc do np Pizzeri Millenium na Warszawskiej rezerwując cały lokal na daną godzine wieczorną.
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
vigil

Post by vigil »

ognicho (nad Świdrem lub na Torfach),
dawno nie bylo ognicha na Torfach. ekolodzy na pewna beda radzi. przy okazji mozna by ten szpetny pomost spalic! Ale z wynajeciem calej knajpy to juz chyba przesada - no chyba, ze frekwencja bedzie jak ostatnio! i jakby co do Krasickiego i Batorego blizej :rotfl:
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

Carloz na pewno myślał o legalnym miejscu ogniskowym koło wybiegu dla wilków :wink: teraz tam jest dodatkowo wiata zadaszona

to oficjalne spotkanie wiec chyba OCK nie chce palić ..... pomostu, nie straszcie

PS. tylko butelek nie wyrzucajcie
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
Jacek Czarnowski

Witajcie !!!
Szczególne pozdrowienia dla Carloz'a
Oczywiście pomostu nie palimy, ognicho dobre nie jest złe. Mam pewien plan ale o tym szaaa ... :D
Spotkanko planował bym na czwartek czyli za tydzień co wy na to ???
carloz

Post by carloz »

Oczywiscie, ze mowilem tylko o legalu :wink:

Mi termin spotkania pasuje - godzina 20? gdzie? co na to inni?

Szczególne pozdrowienia dla "Dyrektora" :lol:
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
Jacek Czarnowski

20.00 jest ok. może być klub Smok. Zapraszam "o. dyrektor" :lol: czekam na potwierdzenie
pozdrawiam Jacek Czarnowski
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

Ociec dyrektor niestety nie dotrze, obwodnice trzeba budowac. No chyba ze przeniesiecie spotkanie do Gdanska albo.. Torunia ;)

Za to slyszalem ze sport dajrektor bedzie zarzadzac i trzymac poziom. :)
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

No i wziął mnie wmanewrował ;-)
Wszyscy chętni do pomocy mile widziani. Jak ktoś zna niemiecki to już obowiązkowo :-) Zbiórka w Smoku w czwartek o 2000. Gryplan ustalimy i dalej to jakoś poleci.
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

postaram się być, jakby mi się nie udało pojawić to można mnie liczyć jako mówiącego po ichniemu i chętnego do pomocy :)
I co tu napisać? Nie wiem :/
behe

Post by behe »

hak wrote:No i wziął mnie wmanewrował ;-)
"dajrektor" zobowiazuje :lol:
popeye

Post by popeye »

w czwartek nie będę ale możesz mnie wcisnąć gdzieś do pomocy jakieś dni wolne w tym czasie wykołuje.
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny

"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "

http://picasaweb.google.pl/darekab/
Jacek Czarnowski

Dziękuję za spotkanie!
Mam nadzieję, że większość spraw uzgodniliśmy.
Gratuluję zdyscyplinowania.
Jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie mam nadzieję, że nowe znajomości zaowocują dalszą wymianą w zakresie turystyki, sportów rowerowych i nie tylko :lol: .
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Ponieważ jutrzejszy maraton się nie odbedzie, a Gości trzeba jakoś "zagospodarować" to pomimo wszystko jutro robimy wycieczkę.
Trasa: Wola Ducka - wzdłóż Mieni i Świdra do ujścia do Wisły - pizza w Józefowie - Góra Lotnika - Wola Ducka. Zaczynamy o 1030 z pod hotelu Relax. Również zapraszamy wszystkich chętnych.
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

ja odpadam muszę jechać do Wwy,może wracając wstąpię na pizzę tylko o której to może być?
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Post Reply