Grassor

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Post Reply
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Grassor

Post by BoB »

Termin Grassora to najbliższy weekend ale może ktoś z Was się jeszcze skusi? Formuła rajdu jest bardzo fajna: dostajecie na starcie mapy z trzema czy czterema punktami i dopiero przybywając na te punkty poznajecie dalszy przebieg kilku kolejnych. Planowanie trasy jest trochę "na farta" ale to mi się podoba. Ktoś kto przejechał Krwawą Pętlę z pewnością da sobie radę.
... frajda przy targaniu gały i waleniu w przyciski jest nieporównywalnie większa niż przy mizianiu analoga pada ...
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

BoB 6 na mecie w extremalnym grassorze :brawo: :brawo: :brawo:
moze cos napiszesz jak bylo gdy dojdziesz do sil? 23h 32 min w trasie.Jaka byla trasa i trudnosci nawigacyjne? Widze ze objechales wikiego a bronek mial jakas powazniejsza historie? no i ile km wykreciles?jeszcze raz brawo!
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

Ze wstydem przyznaję, że nie przygotowałem się zbytnio do tego rajdu. Co prawda nie umarłem (jak widać) ale niewiele brakowało ;-)
Przejechałem aż 299 km, a odszukałem tylko 12 z 20 punktów. Przy tym dystansie można by odszukać tych punktów z 15... Jeden punkt odpuściłem po ok. 1,5h poszukiwaniach. Namierzałem się tam kilka razy z różnych kierunków ale i tak nie trafiłem do punktu. Myślę, że go po prostu nie zauważyłem ale to pokaże mi track z GPS'a.
W nocy przez 3 godziny szukałem punktu, z odszukaniem którego uczestnicy mieli problem również i w dzień. Ważne, że go w końcu znalazłem bo to miałoby z pewnością wpływ na psychę. To właśnie psycha była główną przyczyną porażki innych zawodników.
Jak Wigor chowa punkty to z pewnością część z Was miała okazję poznać. Po przybyciu na metę Daniel powiedział mi, że chyba przesadził z trudnością. Pierwszy raz słyszałem coś takiego z jego ust. To chyba najlepiej obrazuje skalę trudności ostatniego Grassora.
Były też wesołe momenty na trasie: najzabawniejszy miał miejsce w nocy kiedy to z zarośli wyskoczył szop i biegł metr od roweru przez jakieś 30 sekund. Fotki nie udało się zrobić bo najpierw było zaskoczenie, a później nerwowe szukanie aparatu i... czas minął ;-)
Awarii na trasie nie miałem, pogoda dopisała, męczyłem się tylko z gałęziami i trawami, które co jakiś czas unieruchamiały mi napęd. Miałem trochę za wąskie opony jak na piasek, który tam się pojawiał. Następnym razem nogawki założę od razu na starcie bo pokrzywy i kolce jeżyn mocno dały mi się we znaki. Pieczenie po tych poparzeniach spowodowało, że jeszcze biorąc kąpiel w domu znalazłem dwa kolce pod kolanem.
Jak troszkę odsapnę to napiszę krótką relację z tych jakże niezwykłych 24 godzin.
... frajda przy targaniu gały i waleniu w przyciski jest nieporównywalnie większa niż przy mizianiu analoga pada ...
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

BoB wrote:Ze wstydem przyznaję, że nie przygotowałem się zbytnio do tego rajdu.
Przejechałem aż 299 km,
faktycznie byłeś kompletnie nie przygotowany :lol:
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
S.W.A.T
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by S.W.A.T »

8) :brawo:
Uszanowanko.. Heh.. to co by było gdybyś się przygotował... :)
Post Reply