wszyscy chca nas zabic

Czasem kazdy ma zly dzien...

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Grygus
Prosze Nie Bic Nowego
Prosze Nie Bic Nowego

Post by Grygus »

Lubelska ma szerokie pobocze i bardzo wygodnie się nią jeździ. Ale w wiązownie i wólce, co jakiś czas ktoś ginie pod kołami.

Niebezpieczny to jest kawałek Mińskiej od Kołbieli do Grębiszewa. Raz pojechałem, żeby sprawdzić jak tam jest. Bosz, koszmar, więcej tam nie wrócę. Za to od wyjazdy z drogi przez Rzakte do samego mińska to już luksusowa trasa.
Pozdro pincet!
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

btw moze by jednak watek intergrupowy (planja,meran) otworzyc u nas pt gdzie fajnie, milo i tzw bezpiecznie na szose + jaki asfalt. bylo pare uwag w roznych watkach. a co do trasy nr 50 - i za dnia i w srodku nocy przy okazji adventure race cwiczylem - nawet od wylotu od Rzakty do Minska to zgroza. Zdecydowanie milej od Rzakty do Zanecina, tylko asfalt kiepski. Ale z otwocka przez jozefow,wiazowne, zanecin,rzakte do jozefowa(tego kolo 50-tki) daje to mile 50 km szosy (tam i z powrotem)
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

z szosy to Otwock - Karczew - Otwock Wlk - Glinki :oops: - Kosumce - Warszawice - Całowanie - Brzezinka - Karczew - Otwock, ale to chyba znacie :)

edit: już poprawione, przepraszam - późno już ;)
Last edited by Domar on 06 Mar 2009 23:59, edited 1 time in total.
I co tu napisać? Nie wiem :/
vigil

Post by vigil »

:klotnia: pewno raczy Glinki niz Górki, ale ogólnie pętla fajna. oblicz jeszcze ile km :lol:
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

czy ktoś wie co sie stało wczoraj na karczewskiej ok 11?była zablokowana przez jakieś 2g,czyżby znów jakaś śmiertelna ofiara?widziałem straż i pogotowie :(
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
karnaś

Post by karnaś »

Ja wiem ja, fiat palio? wyjeżdżał z tej ulicy przy stadionie wprost pod rozpędzone bmw. nie wiem czyja wina. kierowcy beemki nic sie nie stało (stał cały czas przy samochodach) a kierowce i moze pasazera ( nie wiem czy był) fiata zabrali do szpitala
bmw przód lekko rozbity, fiat do kasacji cały przód z silnikiem rozsypany.
różowy łokieć
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by różowy łokieć »

karnaś wrote: wyjeżdżał z tej ulicy przy stadionie wprost pod rozpędzone bmw. nie wiem czyja wina.
wygląda że wina fiata
personal best: 304 km
karnaś

Post by karnaś »

plotka potwierdzona przez użytkownika forum
Haku co tam sie stało na rondzie w Józefowie :?:
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Napisałem w bluzgach bo tu nie wolno brzydkich słów używać 8)
vigil

Post by vigil »

nic nie chce mowic, przejezdzalem 2 razy i myslalem, ze umre myslac, iz to moje dziecko mogloby przechodzic ze sluchawkami na uszach. ku...wa ludzie!!!

Człowiek pod pociągiem w Michalinie
Krzysztof Basiński , koz , mz 07-04-2009, ostatnia aktualizacja 07-04-2009 18:09
W Michalinie pod Otwockiem pod kołami pociągu zginął młody człowiek. Do zdarzenia doszło we wtorek tuż przed godziną 10 rano.

autor zdjęcia: Krzysztof Basiński
źródło: Zdjęcie nadesłane przez Czytelnika

+zobacz więcej
Osiemnastolatek nie usłyszał sygnałów dźwiękowych wysyłanych przez maszynistę pociągu pośpiesznego relacji Bydgoszcz - Chełm/Zamość, ponieważ słuchał bardzo głośno muzyki w słuchawkach.
Pociąg z blisko dwugodzinnym opóźnieniem udał się dalszą drogę.
Domar

Post by Domar »

no jak czasem wchodza do metra i pociag jedzie halas przy tym wydajac dosc powazny, a ja i tak slysze co koles 3 metry ode mnie slyszy w sluchawkach to za cholere tego nie rozumiem. jak glosno trzeba sluchac, zeby nie uslyszec rp1 lokomotywy? :?
strz.
HRSZT

Post by strz. »

a przechodziles kiedys przez tory w aninie? Tam jest cos dziwnego, bo jak jedzie pociag z wawy, to orientujesz sie w ost chwili, ze cs jedzie, a nei ma krzakow, czy cos
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
Domar

Post by Domar »

zgadzam się, tam jest coś dziwnego. ja tam kiedyś odskakiwałem przed pociągiem (na odbiegnięcie było za mało czasu, o włos się udało) ale to było w deszcz jak dudniło mi o parasolkę. odskoczyłem właśnie jak usłyszałem rp1. słyszałaś kiedyś ten sygnał z bliska? nie wyobrażam sobie jak głośno trzeba słuchać muzyki, żeby go nie usłyszeć. on by obudził umarłego.
strz.
HRSZT

Post by strz. »

jak zatrabi, to zgoda, ze nie ma sily nie uslyszec, ale nie zawsze trabia
a w Aninie to i przez tory i przez ulice beznadziejnie sie przechodzi - teraz to chociaz wysepki porobili, jak chodzilam do ogolniaka, to trzeba bylo sie przezegnac przed ulica i biec
Domar

Post by Domar »

hehe, 10 lat tamtędy chodziłem - fakt, nieprzyjemne miejsce. a jeszcze kiedyś tymi dwoma torami, które już zwinęli, też sporadycznie jeździły pociągi. to dopełniało obraz "sielanki". co do trąbienia - jak mechanik widzi, że ktoś idzie to zawsze trąbi, a poza tym przed każdym przejazdem ma obowiązek i zwykle się z niego wywiązuje.
strz.
HRSZT

Post by strz. »

a widziales w aninie przejazd :D
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

a mnie jakiś s.....chciał rozjechać na Kołłątaja :twisted:
od Otwocka jechał sznur samochodów a ten pajac postanowił wyprzedzać widziałem go z daleka i te jego manewry gdy wyskoczył z rzędu minął jeden samochód i znów sie schował,myślałem że na tym zakończy ale nie na sto metrów przede mną znów wyskoczył i grzał ze 100km/h prosto na mnie gdybym nie uciekł na trawnik to bym wpasował się w jego przednia szybę,potem oczywiście znów wrócił do rzędu bo nie mógł kontynuować jazdy lewym pasem,daję słowo gdyby nie fakt ze na najbliższym skrzyżowaniu miał zielone i sie nie zatrzymał to bym zawrócił i pojechał za nim,może bym go dopadł
wszystko sie stało tak szybko że nawet nie zauważyłem nr rejestracyjnego ani kto prowadzi
wyrywałbym takie chwasty :evil:
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
SATAN666
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by SATAN666 »

vigil wrote:nic nie chce mowic, przejezdzalem 2 razy i myslalem, ze umre myslac, iz to moje dziecko mogloby przechodzic ze sluchawkami na uszach. ku...wa ludzie!!!

Człowiek pod pociągiem w Michalinie
Krzysztof Basiński , koz , mz 07-04-2009, ostatnia aktualizacja 07-04-2009 18:09
W Michalinie pod Otwockiem pod kołami pociągu zginął młody człowiek. Do zdarzenia doszło we wtorek tuż przed godziną 10 rano.

+zobacz więcej
Osiemnastolatek nie usłyszał sygnałów dźwiękowych wysyłanych przez maszynistę pociągu pośpiesznego relacji Bydgoszcz - Chełm/Zamość, ponieważ słuchał bardzo głośno muzyki w słuchawkach.
Pociąg z blisko dwugodzinnym opóźnieniem udał się dalszą drogę.
Straszna sprawa, kolega z gimnazjum. Jeśli dobrze wiem to nie widział, a jak mógł nawet usłyszeć to było już za późno ;/
Mazovia-121
Domar

Post by Domar »

jak przechodził przez przejście to nie ma opcji, żeby nie widział.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

..bo? jakos nie zauwazylem zeby przejscie jakos drastycznie roznilo sie od nieprzejscia.
chwila zamyslenia czy nieuwagi.. samo zycie.

a zauwazyliscie, ze zlikwidowali w koncu durne zakazy na "dzikim" przejsciu w Otwocku przy stacji? dzis stal sokista i sie nie czepial ludzi, wiec moze cos idzie w dobrym kierunku...
Post Reply