wszyscy chca nas zabic
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
- Grygus
- Prosze Nie Bic Nowego
Lubelska ma szerokie pobocze i bardzo wygodnie się nią jeździ. Ale w wiązownie i wólce, co jakiś czas ktoś ginie pod kołami.
Niebezpieczny to jest kawałek Mińskiej od Kołbieli do Grębiszewa. Raz pojechałem, żeby sprawdzić jak tam jest. Bosz, koszmar, więcej tam nie wrócę. Za to od wyjazdy z drogi przez Rzakte do samego mińska to już luksusowa trasa.
Niebezpieczny to jest kawałek Mińskiej od Kołbieli do Grębiszewa. Raz pojechałem, żeby sprawdzić jak tam jest. Bosz, koszmar, więcej tam nie wrócę. Za to od wyjazdy z drogi przez Rzakte do samego mińska to już luksusowa trasa.
Pozdro pincet!
btw moze by jednak watek intergrupowy (planja,meran) otworzyc u nas pt gdzie fajnie, milo i tzw bezpiecznie na szose + jaki asfalt. bylo pare uwag w roznych watkach. a co do trasy nr 50 - i za dnia i w srodku nocy przy okazji adventure race cwiczylem - nawet od wylotu od Rzakty do Minska to zgroza. Zdecydowanie milej od Rzakty do Zanecina, tylko asfalt kiepski. Ale z otwocka przez jozefow,wiazowne, zanecin,rzakte do jozefowa(tego kolo 50-tki) daje to mile 50 km szosy (tam i z powrotem)
z szosy to Otwock - Karczew - Otwock Wlk - Glinki - Kosumce - Warszawice - Całowanie - Brzezinka - Karczew - Otwock, ale to chyba znacie
edit: już poprawione, przepraszam - późno już
edit: już poprawione, przepraszam - późno już
Last edited by Domar on 06 Mar 2009 23:59, edited 1 time in total.
I co tu napisać? Nie wiem :/
- karnaś
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Ja wiem ja, fiat palio? wyjeżdżał z tej ulicy przy stadionie wprost pod rozpędzone bmw. nie wiem czyja wina. kierowcy beemki nic sie nie stało (stał cały czas przy samochodach) a kierowce i moze pasazera ( nie wiem czy był) fiata zabrali do szpitala
bmw przód lekko rozbity, fiat do kasacji cały przód z silnikiem rozsypany.
bmw przód lekko rozbity, fiat do kasacji cały przód z silnikiem rozsypany.
- różowy łokieć
- Buszujacy w forum
nic nie chce mowic, przejezdzalem 2 razy i myslalem, ze umre myslac, iz to moje dziecko mogloby przechodzic ze sluchawkami na uszach. ku...wa ludzie!!!
Człowiek pod pociągiem w Michalinie
Krzysztof Basiński , koz , mz 07-04-2009, ostatnia aktualizacja 07-04-2009 18:09
W Michalinie pod Otwockiem pod kołami pociągu zginął młody człowiek. Do zdarzenia doszło we wtorek tuż przed godziną 10 rano.
autor zdjęcia: Krzysztof Basiński
źródło: Zdjęcie nadesłane przez Czytelnika
+zobacz więcej
Osiemnastolatek nie usłyszał sygnałów dźwiękowych wysyłanych przez maszynistę pociągu pośpiesznego relacji Bydgoszcz - Chełm/Zamość, ponieważ słuchał bardzo głośno muzyki w słuchawkach.
Pociąg z blisko dwugodzinnym opóźnieniem udał się dalszą drogę.
Krzysztof Basiński , koz , mz 07-04-2009, ostatnia aktualizacja 07-04-2009 18:09
W Michalinie pod Otwockiem pod kołami pociągu zginął młody człowiek. Do zdarzenia doszło we wtorek tuż przed godziną 10 rano.
+zobacz więcej
Osiemnastolatek nie usłyszał sygnałów dźwiękowych wysyłanych przez maszynistę pociągu pośpiesznego relacji Bydgoszcz - Chełm/Zamość, ponieważ słuchał bardzo głośno muzyki w słuchawkach.
zgadzam się, tam jest coś dziwnego. ja tam kiedyś odskakiwałem przed pociągiem (na odbiegnięcie było za mało czasu, o włos się udało) ale to było w deszcz jak dudniło mi o parasolkę. odskoczyłem właśnie jak usłyszałem rp1. słyszałaś kiedyś ten sygnał z bliska? nie wyobrażam sobie jak głośno trzeba słuchać muzyki, żeby go nie usłyszeć. on by obudził umarłego.
hehe, 10 lat tamtędy chodziłem - fakt, nieprzyjemne miejsce. a jeszcze kiedyś tymi dwoma torami, które już zwinęli, też sporadycznie jeździły pociągi. to dopełniało obraz "sielanki". co do trąbienia - jak mechanik widzi, że ktoś idzie to zawsze trąbi, a poza tym przed każdym przejazdem ma obowiązek i zwykle się z niego wywiązuje.
a mnie jakiś s.....chciał rozjechać na Kołłątaja
od Otwocka jechał sznur samochodów a ten pajac postanowił wyprzedzać widziałem go z daleka i te jego manewry gdy wyskoczył z rzędu minął jeden samochód i znów sie schował,myślałem że na tym zakończy ale nie na sto metrów przede mną znów wyskoczył i grzał ze 100km/h prosto na mnie gdybym nie uciekł na trawnik to bym wpasował się w jego przednia szybę,potem oczywiście znów wrócił do rzędu bo nie mógł kontynuować jazdy lewym pasem,daję słowo gdyby nie fakt ze na najbliższym skrzyżowaniu miał zielone i sie nie zatrzymał to bym zawrócił i pojechał za nim,może bym go dopadł
wszystko sie stało tak szybko że nawet nie zauważyłem nr rejestracyjnego ani kto prowadzi
wyrywałbym takie chwasty
od Otwocka jechał sznur samochodów a ten pajac postanowił wyprzedzać widziałem go z daleka i te jego manewry gdy wyskoczył z rzędu minął jeden samochód i znów sie schował,myślałem że na tym zakończy ale nie na sto metrów przede mną znów wyskoczył i grzał ze 100km/h prosto na mnie gdybym nie uciekł na trawnik to bym wpasował się w jego przednia szybę,potem oczywiście znów wrócił do rzędu bo nie mógł kontynuować jazdy lewym pasem,daję słowo gdyby nie fakt ze na najbliższym skrzyżowaniu miał zielone i sie nie zatrzymał to bym zawrócił i pojechał za nim,może bym go dopadł
wszystko sie stało tak szybko że nawet nie zauważyłem nr rejestracyjnego ani kto prowadzi
wyrywałbym takie chwasty
Straszna sprawa, kolega z gimnazjum. Jeśli dobrze wiem to nie widział, a jak mógł nawet usłyszeć to było już za późnovigil wrote:nic nie chce mowic, przejezdzalem 2 razy i myslalem, ze umre myslac, iz to moje dziecko mogloby przechodzic ze sluchawkami na uszach. ku...wa ludzie!!!
+zobacz więcej
Mazovia-121
..bo? jakos nie zauwazylem zeby przejscie jakos drastycznie roznilo sie od nieprzejscia.
chwila zamyslenia czy nieuwagi.. samo zycie.
a zauwazyliscie, ze zlikwidowali w koncu durne zakazy na "dzikim" przejsciu w Otwocku przy stacji? dzis stal sokista i sie nie czepial ludzi, wiec moze cos idzie w dobrym kierunku...
chwila zamyslenia czy nieuwagi.. samo zycie.
a zauwazyliscie, ze zlikwidowali w koncu durne zakazy na "dzikim" przejsciu w Otwocku przy stacji? dzis stal sokista i sie nie czepial ludzi, wiec moze cos idzie w dobrym kierunku...
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930