Domar wrote:na pekapie sporo rzeczy ładnie wygląda, a jest do...
OT: Leo, przepraszam, że Cię dzisiaj w busie nie zauważyłem, ale zorientowałem się jak wysiadałeś dopiero
a propos
Czy Ty Leo masz zwyczaj podróżowania Minibusem w ciemnych okularach bawiąc się jakąś elektroniką podobną do GPSa ? Obserwowałem takiego typa i miałem podobny problem do Domara ale za cholere nie wiedziałem czy Leo bez kasku na głowie i w okularach tak właśnie by wyglądał...
takie skrzyżowanie Neo (chociaż bardziej jestem podobny do Smitha) ze szpiegiem z Krainy Deszczowców,próbującym za pomocą Garmina Vista Hcx odnaleźć się w Matriksie?
to byłem ja
ps.nie chciałem Ci Domar przerywać kontemplacji,a Jaśka nie zauważyłem,widzę głównie...ciemność
Przejechałem sie dzisiaj FLIRTem z rana.
Nareszcie normalny pociąg na polskich torach!
Dobrze rozplanowany, z dobrymi wózkami, ergonomicznie zaprojektowane i rozmieszczone siedzenia, wygodny, z dobrym przyspieszeniem, porządnie wykończony, z klimą działającą bez zarzutu, systemem informacji wizualnej i nierzucającym się w oko monitoringiem.
Sama przyjemność z jazdy.
mogłes jakiegoś linka dać żeby googlać nie trzeba było
Za ładne to to nie jest, ED-74 wygląda ciekawiej.
Googlając znalazłem takie informacje - w Polsce pociągi zasialne są napięciem 3kV a na Węgrzech 25kV - czy to prawda??
ED 74 może wygląda, ale jeździ się tym masakrycznie. cholernie to niewygodne. FLIRTem nie miałem przyjemności, ale to już kolejna osoba, która go chwali
chmiel bez log wrote:Ten FLIRT ma takie sprzegi jak EN ?
Można pod to podczepić zwykłego kibla ?!
Zdaje się, że wszystkie nowe składy mają sprzęgi na wysokości "europejskiej", która różni się od standardu polskiego o 9cm w górę.
No i w sumie dobrze bo jak by wyglądało to nowe cudo sprzęgnięte z kiblem . Z drugiej strony, jest niezły problem jak takie coś się popsuje i stanie na torach - nie ma jak tego odholować. Taki problem był z popsutym 14WE w tunelu średnicowym.