Policja, hmmmm dupki!!!

Czasem kazdy ma zly dzien...

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Psyke
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Policja, hmmmm dupki!!!

Post by Psyke »

To są dupki jednym słowem!!! Spisują za nic qrwa.
;-)

Post by ;-) »

Masz problem, to do "Przyjaciółki" napisz.
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

o ile mi wiadomo z pewnych dobrze poinformowanych żródeł :) samo spisanie to jedynie profilaktyka i nie ma zadnych konsekwencji w sensie kary
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Guest

Post by Guest »

niektórym przeszkadza , że się na nich patrzy.

P.S.
Znam takich co są legitymowani codziennie przez "świetlików" bo mają głupią gębę.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

w sumie to mnie tez denerwuje spisywanie, po co to komu. ;)
czuje sie jak kryminalista w tym panstwie. ;P

a jeszcze bardziej denerwuje spisywanie przez sokistow i wystawianie rachunkow na 50 zyli z tej okazji. wczoraj znow kombinowali i chyba sie wyrobili, bo juz nawet emerytow dziabia... ;)
Guest

Post by Guest »

na tym niestety polega "prewencjia" legitymuje sie gości w konkretnych miejscach i wiadomo gdzie się kto porusza. W przypadku zaistnienia jakiegoś przestępstwa bierze się takiego za morde musi się tłumaczyć.
Czym więcej będzie legitymowanych tym albo w danym miejscu w tym czasie nie dojdzie do wykroczenia albo większa jest szansa na trafienie sprawcy.

Niestety gdyby nie było legitymowanych skutki byłyby jeszcze gorsze, chociaż i tak są mizerne.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

ano, tyle ze w pewnym momencie dojdziemy do sytuacji kiedy kazdy w tylku bedzie mial gpsa z nadajnikiem. bo to poprawi statystyki i w ogole.
mi cos takiego srednio sie usmiecha. ;)
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

behem0th wrote:ano, tyle ze w pewnym momencie dojdziemy do sytuacji kiedy kazdy w tylku bedzie mial gpsa z nadajnikiem. bo to poprawi statystyki i w ogole.
mi cos takiego srednio sie usmiecha. ;)
No co ty powiesz? Myślałem, ze to ty bedziesz chciał pierwszy sobie taki nadajnik zainstalować (behem to pierwszy jest w giepeesach).

;-)

Ale serio - to calkiem mozliwe w bardzo niedalekiej przyszłości. Jakieś 2 tygodnie temu wystrzelono pierwszego satelitę, ktory ma wspołtworzyć dużo dokladniejszy europejski odpowiednik GPSu - EGNOS. Podobno dostepność i powszechność korzystania z urzadzeń działających w sieci nawigacyjnej bedzie porównywalna z obecnym wykorzystywaniem telefonow komorkowych. A światowy system nawigacji satelitarnej Galileo ma być dużo dokładniejszy i mniej kaprysny niż GPS. Także behem - nie ma bata - jak pójdziesz srać w ostępy Puszczy Białowieskiej czy rumunskie zadupia - i tak cie namierzą ;)

P.S.
Nie wiem dlaczego, ale kiedy 27 grudnia po wystrzeleniu tego satelity usłyszałem wiadomość przez radio, że za 10 lat własciwie każdy będzie korzystać z urządzeń nawigacyjnych Galileo i właściwie kazdego będzie można w dowolnym miejscu namierzyć, to od razu pomyslałem sobie o behemie. :roll:
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

Także behem - nie ma bata - jak pójdziesz srać w ostępy Puszczy Białowieskiej czy rumunskie zadupia - i tak cie namierzą
i przyślą do domu fotkę gołej dupy z mandatem za zaśmiecanie miejsc publicznych :lol:

co do tego wątku to zauważyłem pewną prawidłowość - jak tylko na portalu pojawia się hardkorowa młodzież od razu pojawiają się bluzgi na policję. a moim zdaniem powinna być prowadzona akcja zero tolerancji - jak w NY. osobiście nie mam nic przeciwko ludziom, którzy spędzają życie siedząc na ławkach i piją tam browary (nie wiem czemu jest to zakazane) ale wolał bym mieć pewność, że nie dostanę od takich po głowie (za darmo albo w celu pozbawienia mnie mienia) a gdy takie osoby czują nad sobą bat czasem się zastanowią nad możliwością odpowiedzialności karnej.
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Łojej
Postojebca zawodowy
Postojebca zawodowy

Post by Łojej »

Teortycznie zgadzam się z przedmówcą, jednak gdy ciebie spisują, wiekszość społeczeństwa która zna twoją facjatę i twoich rodziców, widząc taką sytuację, rozniesie po okolicy jaki jesteś "łobuz"... Zasadniczo wali mnie to co o mnie mówią, ale bez przesady... Zazwyczaj przyczepiają się do tych co nie trzeba...
Kryptorurek robaczny tramplowany poprzecznie...
Hunter
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Hunter »

A ja tam przeciwko policji nie mam nic przeciwko ;) Jeszcze mnie nie spisali :)
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

na pewno? :twisted:
I co tu napisać? Nie wiem :/
klepek
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by klepek »

Spisywać to może nie spisywali, ale jakieś kontakty z władzami chyba były :wink:
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

Huntera nie spisali...odrazu go wsadzili :twisted:
Personal best 200km
Guest_Hunter

Post by Guest_Hunter »

Ale i tak nic do nich nie mam ;)
quadowiec

Post by quadowiec »

Cześć ja też nie mam nic do policji ale nieraz są sytuacje że niświadomy łamiesz prawo i są z tego przykre konsekwencje
fajny teren to fajna zabawa
minus
Postojebca zawodowy
Postojebca zawodowy

Post by minus »

No cóż, w końcu "nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania"...
Jesus has changed your life... Save changes?
gg: 7509379
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

do tego co napisał Minus dodam tylko "dura lex, sed lex"

jak nie zauważyłem tablicy "teren zabudowany" i jechałem 98 to nie było zmiłuj
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
lec
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by lec »

Jeżdżę już wiele latek ale nigdy policja mnie nie zatrzymywała. Widocznie budzę zaufanie społeczne ;-) Jeśli rowerzysta zachowuje się "dziwnie" to taka rola policji, że musi się temu przyjżeć. Może to akurat jakiś złodziej rowerowy, chyba nikt nie miałby przeciwko gdyby mieli go złapać.

Co do zbierania danych osób legitymowanych to zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych policja może legitymować, ale obecnie nie wolno jej zbierać i przechowywać danych na temat osób legitymowanych wobec, których nie prowadzi się postępowania.
>>> puszcza wolna, komary poszły spać <<<
yaro1986
Postojebca
Postojebca

Post by yaro1986 »

System egnos to nie jest odpowiednik gps, to jest system nadawanych poprawek z nadajnikow naziemnych do satelitow, odpowiednikiem egnosa w stanach jest waas. Odpowiednik gps-u ma sie chyba nazywac galileo i jego dokladnosc raczej napewno nie bedzie wieksza od gsu. Dokladnosc gps-u wynosi 1cm, tylko zeby wykorzystac taka dokladnosc trzeba posiadac specjalny odbiornik, z super dokladnym zegarem.
Post Reply