Policja, hmmmm dupki!!!
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Policja, hmmmm dupki!!!
To są dupki jednym słowem!!! Spisują za nic qrwa.
w sumie to mnie tez denerwuje spisywanie, po co to komu. ;)
czuje sie jak kryminalista w tym panstwie. ;P
a jeszcze bardziej denerwuje spisywanie przez sokistow i wystawianie rachunkow na 50 zyli z tej okazji. wczoraj znow kombinowali i chyba sie wyrobili, bo juz nawet emerytow dziabia... ;)
czuje sie jak kryminalista w tym panstwie. ;P
a jeszcze bardziej denerwuje spisywanie przez sokistow i wystawianie rachunkow na 50 zyli z tej okazji. wczoraj znow kombinowali i chyba sie wyrobili, bo juz nawet emerytow dziabia... ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
na tym niestety polega "prewencjia" legitymuje sie gości w konkretnych miejscach i wiadomo gdzie się kto porusza. W przypadku zaistnienia jakiegoś przestępstwa bierze się takiego za morde musi się tłumaczyć.
Czym więcej będzie legitymowanych tym albo w danym miejscu w tym czasie nie dojdzie do wykroczenia albo większa jest szansa na trafienie sprawcy.
Niestety gdyby nie było legitymowanych skutki byłyby jeszcze gorsze, chociaż i tak są mizerne.
Czym więcej będzie legitymowanych tym albo w danym miejscu w tym czasie nie dojdzie do wykroczenia albo większa jest szansa na trafienie sprawcy.
Niestety gdyby nie było legitymowanych skutki byłyby jeszcze gorsze, chociaż i tak są mizerne.
ano, tyle ze w pewnym momencie dojdziemy do sytuacji kiedy kazdy w tylku bedzie mial gpsa z nadajnikiem. bo to poprawi statystyki i w ogole.
mi cos takiego srednio sie usmiecha. ;)
mi cos takiego srednio sie usmiecha. ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
No co ty powiesz? Myślałem, ze to ty bedziesz chciał pierwszy sobie taki nadajnik zainstalować (behem to pierwszy jest w giepeesach).behem0th wrote:ano, tyle ze w pewnym momencie dojdziemy do sytuacji kiedy kazdy w tylku bedzie mial gpsa z nadajnikiem. bo to poprawi statystyki i w ogole.
mi cos takiego srednio sie usmiecha.
Ale serio - to calkiem mozliwe w bardzo niedalekiej przyszłości. Jakieś 2 tygodnie temu wystrzelono pierwszego satelitę, ktory ma wspołtworzyć dużo dokladniejszy europejski odpowiednik GPSu - EGNOS. Podobno dostepność i powszechność korzystania z urzadzeń działających w sieci nawigacyjnej bedzie porównywalna z obecnym wykorzystywaniem telefonow komorkowych. A światowy system nawigacji satelitarnej Galileo ma być dużo dokładniejszy i mniej kaprysny niż GPS. Także behem - nie ma bata - jak pójdziesz srać w ostępy Puszczy Białowieskiej czy rumunskie zadupia - i tak cie namierzą
P.S.
Nie wiem dlaczego, ale kiedy 27 grudnia po wystrzeleniu tego satelity usłyszałem wiadomość przez radio, że za 10 lat własciwie każdy będzie korzystać z urządzeń nawigacyjnych Galileo i właściwie kazdego będzie można w dowolnym miejscu namierzyć, to od razu pomyslałem sobie o behemie.
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
i przyślą do domu fotkę gołej dupy z mandatem za zaśmiecanie miejsc publicznychTakże behem - nie ma bata - jak pójdziesz srać w ostępy Puszczy Białowieskiej czy rumunskie zadupia - i tak cie namierzą
co do tego wątku to zauważyłem pewną prawidłowość - jak tylko na portalu pojawia się hardkorowa młodzież od razu pojawiają się bluzgi na policję. a moim zdaniem powinna być prowadzona akcja zero tolerancji - jak w NY. osobiście nie mam nic przeciwko ludziom, którzy spędzają życie siedząc na ławkach i piją tam browary (nie wiem czemu jest to zakazane) ale wolał bym mieć pewność, że nie dostanę od takich po głowie (za darmo albo w celu pozbawienia mnie mienia) a gdy takie osoby czują nad sobą bat czasem się zastanowią nad możliwością odpowiedzialności karnej.
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Teortycznie zgadzam się z przedmówcą, jednak gdy ciebie spisują, wiekszość społeczeństwa która zna twoją facjatę i twoich rodziców, widząc taką sytuację, rozniesie po okolicy jaki jesteś "łobuz"... Zasadniczo wali mnie to co o mnie mówią, ale bez przesady... Zazwyczaj przyczepiają się do tych co nie trzeba...
Kryptorurek robaczny tramplowany poprzecznie...
Jeżdżę już wiele latek ale nigdy policja mnie nie zatrzymywała. Widocznie budzę zaufanie społeczne Jeśli rowerzysta zachowuje się "dziwnie" to taka rola policji, że musi się temu przyjżeć. Może to akurat jakiś złodziej rowerowy, chyba nikt nie miałby przeciwko gdyby mieli go złapać.
Co do zbierania danych osób legitymowanych to zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych policja może legitymować, ale obecnie nie wolno jej zbierać i przechowywać danych na temat osób legitymowanych wobec, których nie prowadzi się postępowania.
Co do zbierania danych osób legitymowanych to zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych policja może legitymować, ale obecnie nie wolno jej zbierać i przechowywać danych na temat osób legitymowanych wobec, których nie prowadzi się postępowania.
>>> puszcza wolna, komary poszły spać <<<
System egnos to nie jest odpowiednik gps, to jest system nadawanych poprawek z nadajnikow naziemnych do satelitow, odpowiednikiem egnosa w stanach jest waas. Odpowiednik gps-u ma sie chyba nazywac galileo i jego dokladnosc raczej napewno nie bedzie wieksza od gsu. Dokladnosc gps-u wynosi 1cm, tylko zeby wykorzystac taka dokladnosc trzeba posiadac specjalny odbiornik, z super dokladnym zegarem.