A moglo byc tak pieknie... (SKM)

Wszystko co dotyczy miasta, a nie chcesz by bylo w grupach sasiednich.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

behem0th
Ojciec Dyktator

A moglo byc tak pieknie... (SKM)

Post by behem0th »

nie, to nie bedzie kolejny przedruk arta z gazet na ten temat. :)

to bedzie wizja z okolicy jaka byc moze spotkamy za kilka lat. (oby)
pomyslcie, takie cacko (no moze niedokladnie te, bo chyba sa dosc awaryjne: WC defekt, zacinajace sie drzwi i te sprawy ;)
co 5-10 min jadace do wawy... przestronne, z wieszakami na bajki, cieple, duze okna az milo sie z nich spoglada na okolice...

wieksza czesc pojedynczego skladu:
Image

wycinek srodka: (ten Pan nie wchodzi w sklad wyposazenia skladu ;)
Image

no a na oslodzenie ciezkiego zycia, taka niespodzianka spotkala nas w pospiechu do bydgoszczy i spowrotem. dobra konstrukcja.
Image
:wink:

Post by :wink: »

fajne
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

jeśli chodzi o rozkładzik to sobie jeszcze poczekamy, żeby one w jakichkolwiek sensownych godzinach jeździły (nie mówię już o częstotliwości, bo tego się nigdy nie da zrobić). warunek jeden - ktoś odpowiedzialny i znający się na rzeczy musiałby się za to wziąć. co do składu - rzeczywiście całkiem niezły :D
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

Domar poczytaj sobie na stronie SKMki....maja kursowac co 10-15 minut...
Tylko obawiam sie lobbingu Mini-Busa
Jesli SKMka bedzie w cenie biletu miejskiego... wszystkie linnie autobusowe padna
Personal best 200km
BigBlack
Leniwiec Albinos

Post by BigBlack »

No nie wiem czy odrazu padna. Z Lugow troche przegwizdane - 2 plny do Otwocka i pozniej jeszcze bilet podmiejski (nawet nie wiem ile kosztuje) to nie wychodzi wcale tak taniej. To ja wole Wilga z 3plny Walem rano :]
BigBlack aka MuRzYN
Domar

Post by Domar »

Spider, oni nie zgłosili się do nowego rozkładu jazdy, który ma przez 3 lata obowiązywać. co do obecnego to rozumiem - wystartowali w trakcie jego obowiązywania i nic więcej się nie dało zrobić. nota bene nawet na tą śmiesznie małą liczbę połączeń musieli sprowadzać kibla z 3-miasta (kibel - EN57, to co jest takie pomarańczowe, czasem żółto - niebieskie, a u kolei mazowieckich ostatnio wielokolorowe :), bo płacąc tyle mamony temu zakładowi z Nowego Sącza nie potrafili wynegocjować normalnego terminu ukończenia prac... do nowego rozkładu mieli czas, ale nikt o to nie zadbał. z moich informacji wynika, że przez następne 3 lata będzie bardzo podobnie jak teraz, czyli cieniutko... na większość forów Miłośników Kolei ludzie wróżą temu pięknemu składowi przejście do KM i jeżdżenie po trasach podmiejskich :)
PS. żeby nie było, że lobbuję za mini-busem, bo wkurzają mnie ceny ich biletów i brak zniżek... też chciałbym jeździć pociągiem, choćby ze względu na moją pasję :)
strz.
HRSZT

Post by strz. »

cos pisali na gazeta.pl, ze do konca roku za darmo sie jezdzi we Warszwie, jak znajde, to edytnę i wrzucę info.

EDIT: nie moge znalezc tego w necie, mam drukniete w domu, to sie doinformuje i dam znac
Last edited by strz. on 17 Oct 2005 11:47, edited 1 time in total.
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

kiedys napewno sie cos zmieni, tylko kwestia kiedy.

w ogole zaczynam myslec ze w-wa to miejsce zacofane, brudne, szare no i ludzie smutni. ;)
wystarczy smyrnac sie po tych polnocnych miasteczkach, zeby zobaczyc ze jednak mozna zyc troszke inaczej.
Domar

Post by Domar »

do tego "kiedyś" SKM może nie dotrwać :)
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

dla mnie nie jest wazne jak to sie nazywa, moze byc nawet 'wypiard warszawski' ale zeby w koncu jezdzilo. to czy KM czy SKM, co za roznica?
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

strz. wrote:cos pisali na gazeta.pl, ze do konca roku za darmo sie jezdzi we Warszwie, jak znajde, to edytnę i wrzucę info.

EDIT: nie moge znalezc tego w necie, mam drukniete w domu, to sie doinformuje i dam znac

Za darmo ale tylko do 11.12.2005r
Personal best 200km
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

ja bym się bardziej obawiał lobbingu PKP PR niż minibusa. z resztą przy prawie jakie mamy PR może blokować pociągi innych spółek, mówić że się nie da panie bo rozkład już i tak zapchany a my możemy im naskoczyć (a co ciekawsze sądy też)
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Domar

Post by Domar »

Yorek, ale jakoś na KM się zgodziło, mimo że tam nie ma całości udziałów. a co do tego "nie da się" - wybacz, ale jak zorganizujesz grafik i ktoś Ci mówi po czasie, że chce się dołączyć to zostają mu tylko marne ochłapy...
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

jak wracalismy w niedziele pociagiem z wawy widzialem rozklad skmki na slupie na peronie w radosci, przynajmniej tak mi sie zdawalo:))
Domar

Post by Domar »

IMHO powinni to powiesić już pierwszego dnia, a nawet ciut wcześniej coby ludzie sobie spisali o której są pociągi :)
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

Domar ale marudzisz.... http://www.skm.warszawa.pl/?id=3 :twisted: 8)
Personal best 200km
Domar

Post by Domar »

no w sumie racja, po co mają ludzie się czegokolwiek domagać skoro mogą sobie (i tylko) w necie sprawdzić... czemu marudzę?
1) podejście do klienta wspaniałe, jak ktoś chce to niech szuka... i jak to ma stanowić konkurencję dla czegokolwiek?
2) a jak ktoś nie ma netu?
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

Domar jak nie wiesz gdzie mieszkasz to CI podpowiem....to tylko polska :evil:
Personal best 200km
Domar

Post by Domar »

ja bym powiedział tak - okolice warszawy (zresztą sama warszawa nie lepsza)
strz.
HRSZT

Post by strz. »

a ja mam rozklad od poczatku odpalenia SKM na naszym kawałku - ale nie pytajcie mnie skąd ;] pewnego dnia przyszlam i po prostu leżał, także dawali gdzies
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
Post Reply