A moglo byc tak pieknie... (SKM)
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
A moglo byc tak pieknie... (SKM)
nie, to nie bedzie kolejny przedruk arta z gazet na ten temat. :)
to bedzie wizja z okolicy jaka byc moze spotkamy za kilka lat. (oby)
pomyslcie, takie cacko (no moze niedokladnie te, bo chyba sa dosc awaryjne: WC defekt, zacinajace sie drzwi i te sprawy ;)
co 5-10 min jadace do wawy... przestronne, z wieszakami na bajki, cieple, duze okna az milo sie z nich spoglada na okolice...
wieksza czesc pojedynczego skladu:
wycinek srodka: (ten Pan nie wchodzi w sklad wyposazenia skladu ;)
no a na oslodzenie ciezkiego zycia, taka niespodzianka spotkala nas w pospiechu do bydgoszczy i spowrotem. dobra konstrukcja.
to bedzie wizja z okolicy jaka byc moze spotkamy za kilka lat. (oby)
pomyslcie, takie cacko (no moze niedokladnie te, bo chyba sa dosc awaryjne: WC defekt, zacinajace sie drzwi i te sprawy ;)
co 5-10 min jadace do wawy... przestronne, z wieszakami na bajki, cieple, duze okna az milo sie z nich spoglada na okolice...
wieksza czesc pojedynczego skladu:
wycinek srodka: (ten Pan nie wchodzi w sklad wyposazenia skladu ;)
no a na oslodzenie ciezkiego zycia, taka niespodzianka spotkala nas w pospiechu do bydgoszczy i spowrotem. dobra konstrukcja.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
jeśli chodzi o rozkładzik to sobie jeszcze poczekamy, żeby one w jakichkolwiek sensownych godzinach jeździły (nie mówię już o częstotliwości, bo tego się nigdy nie da zrobić). warunek jeden - ktoś odpowiedzialny i znający się na rzeczy musiałby się za to wziąć. co do składu - rzeczywiście całkiem niezły
Spider, oni nie zgłosili się do nowego rozkładu jazdy, który ma przez 3 lata obowiązywać. co do obecnego to rozumiem - wystartowali w trakcie jego obowiązywania i nic więcej się nie dało zrobić. nota bene nawet na tą śmiesznie małą liczbę połączeń musieli sprowadzać kibla z 3-miasta (kibel - EN57, to co jest takie pomarańczowe, czasem żółto - niebieskie, a u kolei mazowieckich ostatnio wielokolorowe , bo płacąc tyle mamony temu zakładowi z Nowego Sącza nie potrafili wynegocjować normalnego terminu ukończenia prac... do nowego rozkładu mieli czas, ale nikt o to nie zadbał. z moich informacji wynika, że przez następne 3 lata będzie bardzo podobnie jak teraz, czyli cieniutko... na większość forów Miłośników Kolei ludzie wróżą temu pięknemu składowi przejście do KM i jeżdżenie po trasach podmiejskich
PS. żeby nie było, że lobbuję za mini-busem, bo wkurzają mnie ceny ich biletów i brak zniżek... też chciałbym jeździć pociągiem, choćby ze względu na moją pasję
PS. żeby nie było, że lobbuję za mini-busem, bo wkurzają mnie ceny ich biletów i brak zniżek... też chciałbym jeździć pociągiem, choćby ze względu na moją pasję
cos pisali na gazeta.pl, ze do konca roku za darmo sie jezdzi we Warszwie, jak znajde, to edytnę i wrzucę info.
EDIT: nie moge znalezc tego w necie, mam drukniete w domu, to sie doinformuje i dam znac
EDIT: nie moge znalezc tego w necie, mam drukniete w domu, to sie doinformuje i dam znac
Last edited by strz. on 17 Oct 2005 11:47, edited 1 time in total.
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
kiedys napewno sie cos zmieni, tylko kwestia kiedy.
w ogole zaczynam myslec ze w-wa to miejsce zacofane, brudne, szare no i ludzie smutni. ;)
wystarczy smyrnac sie po tych polnocnych miasteczkach, zeby zobaczyc ze jednak mozna zyc troszke inaczej.
w ogole zaczynam myslec ze w-wa to miejsce zacofane, brudne, szare no i ludzie smutni. ;)
wystarczy smyrnac sie po tych polnocnych miasteczkach, zeby zobaczyc ze jednak mozna zyc troszke inaczej.
dla mnie nie jest wazne jak to sie nazywa, moze byc nawet 'wypiard warszawski' ale zeby w koncu jezdzilo. to czy KM czy SKM, co za roznica?