licho

O wszystkim i niczym.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
leoheart
Miły Gość

licho

Post by leoheart »

LICHO NIE ŚPI i nie ma w tym zadnej przesady :)
przykład 1:
-zawsze jeżdże w kasku, nawet do parku i z powrotem a mieszkam od niego z 300m, ale dzis pozyczyłem kask Ediemu na zawody mimo ze miałem jechac do WWy.Edi miał nawet skrupuły w związku z tym ale uspokoiłem go mówiąc że:dzisiaj licho mnie raczej nie weźmie no i wykrakałem
na ulicy Przewodowej dzielnie prując (z wiatrem w plecy niestety) ok 35 km/h przystapiłem do tak typowej kolarskiej czynności jaka jest smarkanie nosa,obróciłem sie przez lewe ramie spoglądając czy przypadkiem nie sprawie komus niespodzianki i ...wjechałem na krawęznik po prawej stronie,wykonałem błyskawiczne salto w przód i wylądowałem na szczęscie na piaszczystym poboczu,strach pomyslec co by było gdybym zapieprzył głową o asfalt
przykład 2;
-gdy skręcaliśmy z ulicy Mickiewicza w strone ronda w Józefowie, pomyślałem: oto zbliżamy sie do ronda słynnego z burzliwych konfrontacji samochodziarzy z bikerami,nie zdązyliśmy zrobic pełnego okrązenia gdy ten narwany gość w jaguarze staranował jedna z dziewczyn
przykład 3:
-powiazany z 2, gdy ta dziewczyna przejeżdżała przez bramke w parku Spider odliczając kolejnośc ,powiedział do niej zartując-35 ta jest do odstrzału,o mały włos a zostałby złym prorokiem

Wniosek:
licho nie spi i nie wolno go kusić
8)
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Guest

Post by Guest »

Tak to prawda licho nie spi !Ale za to POLICJA spi...
Po masie wracalem oczywiscie kolo komendy policji, jade sobie oczywiscie bez swiatel (przod rozwalony, tyl porzyczony) a tu Panowie policjanci (chyba ze 3) Patrze sie na nich usmiecham a oni nic... :D myslalemn ze mnie zatrzymaja czy cos a tu nic... A podobno rowerzysta na drodze bez swiatel to zagrozenie :)
Ale to moze i lepiej bo zaraz bym dostal jakis mandat czy cos....
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

trzeba bylo podjechac na dyzurke i sie samemu zglosic, jako obywatel swiadomy swojego czynu, a nie miec pretensje ze Cie nie zatrzymali. ;>
klepek
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by klepek »

I ja dodam coś od siebie.
Wróciłem z masy i ok 22 młody do mnie zadzwonił, żebym przyjechał po niego do Mińska Mazowieckiego. Niewiele myśląc wziąłem dokumenty i kluczyki...i czołówkę na wypadek jakby moja czerwona strzała się zepsuła. Wyjechałem z bramy, zaciągnąłem ręczny i chciałem zamknąć bramę. Wysiadając puściłem sprzęgło i usłuszałem potężny zgrzyt. I w tym momencie zakończyłem swoją jazdę:( Zapomniałem wrzucić na luz, ręczny przytrzymał i w rezultacie na pewno flansze do wymiany, a jak rozłoże to kto wie czy jeszcze coś :evil:
To już niestety drugi taki przypadek
W styczniu wybiarałem się na światełko do nieba pod pajacem.Też wziąłem czołówkę na wszelki wypadek. Tym razem moja jazda skończyła się na Lubelskiej z urwanym tłumikiem:(
Od dziś moja czołówka ma kategoryczny zakaz jazdy czerwoną strzałą :!: :!: :!:
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

ale do Magdy też Spider powiedział: 50, do odstrzału i nic na szczęście się nie stało. ale licho rzeczywiście nie śpi.
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

Zaraz wszysztko bedzie na mnie.... :-(
Personal best 200km
Post Reply