zapraszam na wyprawę do najstarszej sosny w Polsce (wykryłam ja na mapie naszej okolicy
przypuszczalny termin 1/2/3/5/6 maj
mam nadzieję ze ją odnajdziemy, nie ma ograniczeń osobowo-ilościowych a jedynie prędkościowe, wyprawa jest dla miłośników OGR i ewentualnie przedstwicieli grupy po wczesniejszym spożyciu nasion sosnowych
oj Panowie, te wasze fantazje
pomysł palenia nie jest mój tylko Tertusa, co miał na mysli nie wiem, ale zaryzykowałam i odpisałam, ze mozemy się umóiwc innym razem
Karnaś chce spalic sosnę, to jest niedopuszczalne
za to Yorek pomyślał, dokonał samosądu i chce ponieść zasłużona karę
zmieniłeś zdanie i już nie chcesz być spalony żywcem ?
dziwne masz upodobania, ale i tak takich atrakcji w ramach Święta Sosny to ja nie przewiduję ...
Pod sosną byłem last year znaleźć - no problem wg mapy. okolica fajna, rzeczka, laski pola , mińsk opodal i zalew. mogę udzielić dalszych info. Ogolnie- lepiej "u nas " czyli bartek mazowiecki nad mienią jeśli ktoś lubi stare drzewa, a fire na świdrem lub gdzie nie bądź - czaje dobre miejsca nad oczkami wodnymi wśród pól między obwodnicą karczewa i wisłą. Sosnę - zobaczyć - warto i zapomnieć- uwaga dużo mrówek wkoło -nie siadać!!!
z fajnych starych drzew w okolicy to największe wrażenie robi na mnie lipa Łaszka koło Ponurzycy
ale Święto Sosny jest po to, zeby wielbic sosny przez cały rok i je szanować, nie ma mowy o zapominaniu
myślę, że możesz wyruszyć z grupą II
bo plan logistyczny jest taki, ze grupa I - miłośnicy wyjeżdzają o 10, kolejna to OGR o 12, a trzecia o 14, dzięki temu wszyscy spotkamy się przy drzewie o tej samej porze
potencjalny termin 2.05
pokrzewka wrote:myślę, że możesz wyruszyć z grupą II
bo plan logistyczny jest taki, ze grupa I - miłośnicy wyjeżdzają o 10, kolejna to OGR o 12, a trzecia o 14, dzięki temu wszyscy spotkamy się przy drzewie o tej samej porze
potencjalny termin 2.05