dlaczego od razu na kapciu? pojeździć na 2 atmosferach to nie jest tragedia, choć jak spytałem w warsztacie na Wiejskiej jaka powinna być wartość ciśnienia w oponach to powiedział mi, że mogę jeździć na 4 po terenie ale by wytrzęsło tyłek
Mobger wrote:jeśli można jszcze w czymś pomóc to pisz co jest do roboty.
W piatek o 16 ruszta znakowanie trasy.
Spotkanie o godzinie 16 u Jurka Pleskata, w Świdrze na ulicy Jana Kazimierza 7. To jest takie osiedle po lewej stronie jak się jedzie w stronę Mladza. Chetni muszą się tam zgłosić po odebranie strzałek, mile widziana taśma klejąca lub zszywacze tapicerskie.
Jak ktoś się nie wyrobi na 16 to ekipe na pewno będzie można dogodzić na trasie jadąc ... po strzałkach
greg wrote:Hmmmm... wszystko wskazuje na to ze do niedzieli nie ma szans na
deszcz, takze bedzie sie dymilo spod kol ze heeej nie wspominajac juz
o tym ze bedzie grzasko jak &^%&.
Gdzies czytalem, ze na taki teren trzeba spuscic troche powietrza z kol,
ale z drugiej strony jechac 40 km na kapciu
Co by nie mowic bedzie ciekawie
Na piach rzeczywiście trzeba troche mniej pompować - wtedy opona bardziej się rozkłada i ma większą przyczepność. Ciśnienie trzeba dobrać tak, żeby nie dobić oponą do obręczy - co na korzeniach jest bardzo możliwe.
Ja nabije pewnie koło 3.5 ATM - ale waże 85kg.
Michał
a ja mam pytanko - co z tym technicznym zapleczem zawodów. ktoś się wybiera? bo ja kurczę jeszcze nie wiem, ale samemu na pewno mnie się nie chce. (chyba, że to było wcześniej jasno powiedziane, a ja nie pojąłem żaluzji )
Ales mnie wyciagnal do tablicy....
Zobaczymy jutro...napewno bede na miejscu. Jak bedzie potrzebna pomoc to nie ma sprawy...
Zreszta Michal wie ja mu deklarowalem pomoc w prywatnej rozmowie.
Byłem się zarejestrować. Przy zapisach jest info, że mieszkańcy Otwocka nie muszą płacić wpisowego na maraton w Otwocku. Ale w takiej opcji nie dostaną też upominków. Jeśli chca upominki musza płacić. Ponoć to prezydent Otwocka płaci za Otwocczaków (jeśli chcą).