Dzisiaj tam byłem - bo miałem minimalny luzik i niestety troszkę za mocno naciągneliśmy stery (wydawało mi się w pierwszej chwili, że ok).
Miałem minimalny luz - a rower nowy i chciałem wykasować...
Kluczy na sprzedaż nie mają niestety.
A tak w ogóle - to przy dolnym wianku jakaś mała uszczelka mi się zagięła i widać ją - mam nadzieję, że nie spieprzyłem czegoś...
Tak czy inaczej chcę jak najszybciej zluzować dla odmiany
No to witam kolegę. Też mam problem ze sterami. Spider - nie będę się bawił w zamianę z klasyków na nowsze, bo bym musiał widelec cały zmieniać. Za to na poniatowskiego się dowiedziałem, że nie mają klasyków jakie mi potrzeba i że mam sobie sprawdzić czy jakiś wianek nie zj*** się. W sumie mogłoby tak być, będzie taniej. A stery + widelec zmienię w przyszłym roku. PS. Ale wypociny
klucz do regulacji sterow klasycznych mozna kupic na bazarowej, wiem bo sam sobie taki tam sprawilem 2 lata temu. przy czym sa rozne srednice. koszt ok. 30 zet.
popey, ahedy do glowki 1" kiedy masz zamontowane skrecane sie nie opyla, co bys nie robil. trzeba wtedy wymienic: widelec, stery, mostek. lepiej juz zainwestowac w nowa rame...
nie wiem czy takie , o których myśle to są klasyczne ale mam w domu takie klucze jeszcze od składaków i ukrain / taki zagięty łuk z jednym zębem / to chyba do sterów był.
Pamiętam, że Jubilat ma taką nakrętkę przy suporcie.
Ale ja w trekingu mialem klasyki na klucze płaskie.
Jak ktoś potrzebuje to pożyczę.
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
to jest zwykly klucz plaski tyle ze o nietypowym rozmiarze, gdzies chyba 32-36 mm. no i jest wyjatkowo plaski.
od biedy mozna sobie poradzic regulowanym, zabka, itp ino trzeba miec cierpliwosc. ja kurwicy dostawalem i w koncu sie szarpnelem. :)
jak dobrze sie skontruje to masz spokoj na kilka tys km.