sonia13 wrote:Ooooo..dochodzimy do extremum wypowiedzi. Jeszcze chwila i okaże sie, że ...
Moznaby pomyśleć o implantach w postaci bloków SPD
Wówczas jezdzilbys be zbednego obuwia..
Nieprzemakalne, przewiewne... No i nie ma zbednych
elementów oddzielajacych ciebie od maszyny
z mojego doświadcznia - nie ma takiego sklepu, trzeba isę pokręcić bo nawet jak mają kilka modeli to niekoniecznie numeracje całą posiadają, szczególnie bolesne jest to jeśli masz tak egzotyczną stopę jak 46 albo więcej.
Niestety tak jest. Już trochę kręciłem sie po sklepach rowerowych i to,że normalnie noszę 45/46 nie oznacza, że but rowerowy będzie w tej samej numeracji, np z butów adidasa pasował 47 i 3/4, a 46 był boleśnie mały.
podzielam opinie Yorka,w większości sklepów jest tylko po pare modeli i bez pełnej numeracji, w kazdym razie ja nie znam sklepu jakos obficiej zaopatrzonego,moze przejrzyj precla widziałem tam porady na ten temat http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=archi ... rec.rowery
jesli Cie to interesuje to swoje Scotty kupiłem u Królaka na Grochowskiej,mieli też Sidi i chyba jakies modele Shimano,bede tam w środę albo czwartek to sie przyjrzę i dam znac na forum
pozdro
ps.rzeczywiście w moich Scottach model Limited musiałem wziąć 44 bo nie miesciła sie noga w 43 ale miałem dużo miejsca na palce
a model Team który mam teraz rozmiar 43 jest ok i tez mam troche miejsca
planuje kupić SPDki, ale z tym akurat nie ma problemu bo 520 napewno będą ok...
problem jest w butach...
shimano 120 albo 121 kosztują 250 zł, podeszfe mają ok ale reszta mi nie pasuje, zapiętki wyglądają jak w komunistycznych "sofixach" które prawdopodobnie wytrą się w przeciągu 500 km, reszta cholewki to jakis plastik...
czy wszystkie buty są takie ? czy Wasze buty nie psują się ? może macie jakies propozycje z linkami do butów sprawdzonych... ? cenowo 100 - 250zł...
P.S. ewentualnie sklep w którym jest wybów duży i fachowa pomoc...
a ja powiem: nigdy wiecej northwave i to wlasnie szmacianych. ;)
moje pierwsze buty to byly northwave freerider. co 2-3 miechy wymieniali mi na nowe bo pekala podeszwa. w koncu sie rozlazla calkowicie. :P
takich nie kupujcie. moze poszli do przodu z technologia przez 5 lat i... ;)