FAQ

O wszystkim i niczym.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Locked
behem0th
Ojciec Dyktator

FAQ

Post by behem0th »

Stado wielkich, dobrych ptaków zbieralo sie do odlotu. Do cieplych krajów.
Gdy juz wielkie, dobre ptaki mialy wzleciec podfrunela malenka ptaszyna.
- Wy sobie odlatujecie, a ja tu zemre z chlodu.... - westchnal ptaszek.
- Lec wiec z nami - zaproponowaly wielkie, dobre ptaki.
- Ale wy macie duze skrzydla, a ja malenkie...
- Gdy ustaniesz w locie, pomozemy ci - odpowiedzialy wielkie, dobre ptaki, szykujac
sie do wzlotu.
- Ale wy macie duze zoladki, a mnie zabraknie pokarmu i umre z glodu...
- Gdy bedzie potrzeba, damy ci jesc - odpowiedzialy wielkie, dobre ptaki,
przestepujac z nózki na nózke, bo czas odlotu juz byl przekroczony.
- Ale wy macie...
- A idz k*rwa, w pi*du! - odpowiedzialy wielkie, dobre ptaki.
I polecialy

Ponizej kilka glownych zasad panujacych na forum:

-posty anonimy.
jezeli nie jestes zalogowanym użytkownikiem a chcesz byc wiargodny, podpisz sie.

-podwojny post. tzn. jeden za drugim od tej samej osoby.
jezeli cos takiego zobacze, kasuje automatycznie jeden z dwoch, wedle mojego uznania. od tego jest mozliwosc edycji zeby takich kwiatkow nie bylo.

-dwa tematy o tym samym.
nie powielajcie tych samych tematów, jezeli juz wczesniej taki lub podobny istnieje. np: "masa krytyczna" a zaraz obok "wrazenia z masy".
taki zabieg nie ma sensu, zazwyczaj wtedy dyskusja toczy sie rownolegle w dwoch miejscach.

-tamat zalozony nie w tym dziale co trzeba
zwracac uwage bo usune. w najlepszym razie przesune... ale jestem leniwym czlowiekiem, wiec raczej to pierwsze. ;)

-używanie wulgaryzmow/namietne bledy ortograficzne/nowomowa ziomalska
przestancie uzywac badz starajcie sie ograniczyc do niezbednych sytuacji.
argument w stylu "jestem dyslektykiem" mozesz sobie wsadzic w 4 litery. jak nie mozesz sie nauczyc pisowni to przepuszczaj posty przez worda. ;>

-bzdurne posty, szczegolnie uzycie w dyskusji sformulowania typu "ja tez" bez okreslenia o co wlasciwie chodzi...
nastepuje kasacja takich postow a jak ktos jest wyjatkowo upierdliwy to sobie zarobi dodatkowo range "sianopis" ewentualnie BANAna, albo wszystko w jednym.

-zamieszczajac ogloszenie jak i kazda inna informacje...

koniecznie pisz w naglowku zakladanego tematu: czy chcesz kupic czy sprzedac/co to za przemiot, a przypadku ogloszen informacyjnych co/gdzie/kiedy itp.

-cytowanie
cytuj tak, zeby mozna bylo domyslić się co autor ma na mysli. pamietaj, nie jest to jednoznaczne z cytowaniem calego posta! przytnij go tyle, ile tylko mozna.

-ustawienie zegara
od tego masz profil by sobie w nim dopasowac swoje opcje.
problem wynika z tego ze sam serwer dziala chyba na nieprzestawionym czasie zimowym. ustawcie sobie w profilu strefe czasowa +2 h (kaliningrad, pol afryka) i bedzie ok. u mnie przynajmniej jest dobrze.
jezeli nie jest, to wybierzcie taka strefe przy ktorej bedzie. ;)

-zmiana nicka
zmiana nicka jest zablokowana z powodow porzadkowych, jednak jest to ogolnie mozliwe. w celu zmiany nicka wyslij do admina wiadomosc z proponowanym nickiem.

-forum nie pamieta o Twoim zalogowaniu
sprobuj wyczyscic cookies, wchodz na strone przez http://otwock.org.pl a nie http://www.otwock.org.pl

-nie podoba Ci sie wyglad forum?
to masz problem, bo na dzien dzisiejszy nie przewiduje innych layoutow.

-jezeli posiadasz zdjecia, filmy ktorymi chcesz sie podzielic wrzuc je na serwer FTP.
katalogi ze zdjeciami maja miec nastepujaca strukture:
rok.miesiac.dzien.wydarzenie np. 2005.06.04.masakrytyczna
aktualny FTP dzieki uprzejmosci michalin.pl :
serwer: 89.161.187.127
login: zdjecia_rowery
haslo: otwocka100

w skrocie: ftp://zdjecia_rowery:otwocka100@89.161.187.127

UMIESZCZNIE ZDJĘĆ NA SERWERZE JEST JEDNOZNACZNE Z WYRAŻENIEM ZGODY NA ICH BEZPŁATNE ROZPOWSZECHNIANIE NA POTRZEBY PROMOCJI OGR I PORTALU.

-chcialbym mieć koszulke OGR, gacie OGR, czy inny gadzet, jak można te dobra materialne zdobyć?
-jezdzic, jezdzic, jezdzic... ;) z nami oczywiscie, udzielać się na forum, a po pewnym czasie na pewno będziesz mogł wejść w posiadanie tych bezcenych przedmiotow. ;)

-dozwolone jest posiadanie tylko jednego konta na portalu, nowsze konto bedzie kasowane bez zawachania.

-prosze nie uzywac poslkich liter w tematach - w okreslonych sytuacjach tworza sie przez to krzaki.

-staraj sie nie zasmiecac tematu postami z nim nie zwiazanymi.

-zanim zaczniesz pisac, zapoznaj sie z zasadami panujacymi na forum!

-jezeli ktos sie bedzie pytac o cos co jest w tym mini FAQ to go kopne w dupe. ;)
Locked