http://rzeczpospolita.pl/dodatki/warsza ... a_a_1.html
siostra Kaaaasi to pisala jak by co... ;)
poruszylbym sprawe sciezek w Otwocku na tym forum, ale jak mozna rozmawiac o czyms czego w ogole nie ma i sie nie zapowiada by bylo ;)
artykul...
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
obecność ścieżek nic nie da dopóki mamy takie społeczeństwo jakie mamy - albo będą leźli środkiem ścieżki albo zaparkują na niej samochód :/
oglądałem ostatnio jakiś program typu UWAGA. mówili w nim o śceiżce rowerowej w szczecinie - nowozbudowana, ładna, pachnąca - bajerek. no ale nie ma róży bez kolców - mieszkańcom sięnie spodobała bo...idzie przy samym bloku i oni chcą żeby ją przesunąć na skraj pod samą ulicę - szczegół że jest tam wejście do przejścia podziemnego, przystanek itp. - po prostu kółko różańcowe żąda bo TAK. zero używania mózgu, byle by pokrzyczeć - całe polskie społeczeństwo. oczywiście babcie narzekały jeszcze że teraz nie mogą spokojnie chodzić bo co chwile jakiś rowerzysta je ochrzania a jak je pokazywali to oczywiście stały/lazły po ścieżce chociaż obok było kilka metrów chodnika. dlatego uważam że szkoda pieniędzy na budowę ścieżek rowerowych, które:
- będą miały 1metr szerokości
- będą zrobione z baumy
- po roku zaczną się rozsypywać
- będą miejscem parkingowym,
- będą nowym chodnikiem
- będą wysypane szkłem potłuczonym przez okoliczne dresiarstwo
szkoda kasy
ps. co z trasami wokół otwocka? ktoś miał jakieś materiały dostarczyć....
oglądałem ostatnio jakiś program typu UWAGA. mówili w nim o śceiżce rowerowej w szczecinie - nowozbudowana, ładna, pachnąca - bajerek. no ale nie ma róży bez kolców - mieszkańcom sięnie spodobała bo...idzie przy samym bloku i oni chcą żeby ją przesunąć na skraj pod samą ulicę - szczegół że jest tam wejście do przejścia podziemnego, przystanek itp. - po prostu kółko różańcowe żąda bo TAK. zero używania mózgu, byle by pokrzyczeć - całe polskie społeczeństwo. oczywiście babcie narzekały jeszcze że teraz nie mogą spokojnie chodzić bo co chwile jakiś rowerzysta je ochrzania a jak je pokazywali to oczywiście stały/lazły po ścieżce chociaż obok było kilka metrów chodnika. dlatego uważam że szkoda pieniędzy na budowę ścieżek rowerowych, które:
- będą miały 1metr szerokości
- będą zrobione z baumy
- po roku zaczną się rozsypywać
- będą miejscem parkingowym,
- będą nowym chodnikiem
- będą wysypane szkłem potłuczonym przez okoliczne dresiarstwo
szkoda kasy
ps. co z trasami wokół otwocka? ktoś miał jakieś materiały dostarczyć....
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
zapraszam Tu:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=12831099
Skoro mowi ze niedlugo to niedlugo, ja to sie nie odzywam, co bede ludzi stresowac... ;)
a sciezki, wkurwiajaca sprawa: jebana kostka, na drodze slupki i schody, pofalowane jak karpatka, ciagle przejscia z jednej strony na druga...:>
chociaz w 3miescie calkiem fajniutko sie po ichniejszych bryka...
no i ta jedyna nasza, co idzie przy drodze na Wiazowne tez nie jest zla, poza tym ze drzewa rosna na srodku ;> ale tam za bardzo nie bylo co spierd...
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=12831099
Skoro mowi ze niedlugo to niedlugo, ja to sie nie odzywam, co bede ludzi stresowac... ;)
a sciezki, wkurwiajaca sprawa: jebana kostka, na drodze slupki i schody, pofalowane jak karpatka, ciagle przejscia z jednej strony na druga...:>
chociaz w 3miescie calkiem fajniutko sie po ichniejszych bryka...
no i ta jedyna nasza, co idzie przy drodze na Wiazowne tez nie jest zla, poza tym ze drzewa rosna na srodku ;> ale tam za bardzo nie bylo co spierd...