artykul...

Wszystko co zwiazane z rowerowaniem i podrozowaniem. Trasy, nietypowe pomysly, porady praktyczne.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
behem0th
Ojciec Dyktator

artykul...

Post by behem0th »

http://rzeczpospolita.pl/dodatki/warsza ... a_a_1.html

siostra Kaaaasi to pisala jak by co... ;)

poruszylbym sprawe sciezek w Otwocku na tym forum, ale jak mozna rozmawiac o czyms czego w ogole nie ma i sie nie zapowiada by bylo ;)
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

jakby co to czytam to ja, stryjeczny kuzyn wujka Tadka z mięsnego ;)
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

obecność ścieżek nic nie da dopóki mamy takie społeczeństwo jakie mamy - albo będą leźli środkiem ścieżki albo zaparkują na niej samochód :/

oglądałem ostatnio jakiś program typu UWAGA. mówili w nim o śceiżce rowerowej w szczecinie - nowozbudowana, ładna, pachnąca - bajerek. no ale nie ma róży bez kolców - mieszkańcom sięnie spodobała bo...idzie przy samym bloku i oni chcą żeby ją przesunąć na skraj pod samą ulicę - szczegół że jest tam wejście do przejścia podziemnego, przystanek itp. - po prostu kółko różańcowe żąda bo TAK. zero używania mózgu, byle by pokrzyczeć - całe polskie społeczeństwo. oczywiście babcie narzekały jeszcze że teraz nie mogą spokojnie chodzić bo co chwile jakiś rowerzysta je ochrzania a jak je pokazywali to oczywiście stały/lazły po ścieżce chociaż obok było kilka metrów chodnika. dlatego uważam że szkoda pieniędzy na budowę ścieżek rowerowych, które:
- będą miały 1metr szerokości
- będą zrobione z baumy
- po roku zaczną się rozsypywać
- będą miejscem parkingowym,
- będą nowym chodnikiem
- będą wysypane szkłem potłuczonym przez okoliczne dresiarstwo

szkoda kasy

ps. co z trasami wokół otwocka? ktoś miał jakieś materiały dostarczyć....
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

zapraszam Tu:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=12831099

Skoro mowi ze niedlugo to niedlugo, ja to sie nie odzywam, co bede ludzi stresowac... ;)

a sciezki, wkurwiajaca sprawa: jebana kostka, na drodze slupki i schody, pofalowane jak karpatka, ciagle przejscia z jednej strony na druga...:>
chociaz w 3miescie calkiem fajniutko sie po ichniejszych bryka...

no i ta jedyna nasza, co idzie przy drodze na Wiazowne tez nie jest zla, poza tym ze drzewa rosna na srodku ;> ale tam za bardzo nie bylo co spierd...
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

no fakt ta sciezka przy wiazowskiej jest calkiem przyjemna:) bo dalej jedac po asfalcie zyciem ostatnio w deszcz ryzykowalem.
priorytetowo kultura przede wszystkiem! tyle ze polscy kierowcy moga wiecej:(
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

hehehe, to jest dobre :)
kara za parkowanie na sciezce (Szczecin):

Image

:))))))))))
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

jechalem sobie dzis przez celestyne, i w pewnym momencie mnie zszokowalo... maja sciezke rowerowa, do smentarza... nie zauwazylem gdzie sie zaczela (pewnie taka krotka ;) no ale sciezka ze znakami jest, a w otwocku.. no ile tych sciezek? ;)
Post Reply