kurwa...
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
kurwa...
No żesz ja pierdolę, co tych jełopów z CKE popierdoliło, żeby takie zadania na matmę dawać. Jak to możliwe, że z podstawy będę miał 98%, a z rozszerzonego modlę się o 60? Jak można dać takie zadanie, co to trzeba nad nim siedzieć pół godziny jak ma się 2,5 godziny na wszystko!!! A jak się nie wpadnie kurwa na pomysł to chuj! Czy ich popierdoliło? Jak tak będzie z reszty to już widzę tą rzeszę maturzystów... w wojsku! PS. Ktoś zdawał może?
Niech więdną, choć chętnie bym to powiedział to całej tej bandzie idiotów poczynając od wielce pieprzonej min. łybackiej (połowa maturzystów chętnie by zrobiła to samo) a kończąc na tych debilach z obecnej CKE. Jak może garstka ludzi ignorować opinie nauczycieli, uczniów, wykładowców na wyższych uczelniach (!!!) że matura jest za trudna na tak okrojony program! Przecież nie pozjadali wszystkich rozumów!!!
za trudna? niedlugo to beda egzaminowac ze znajomosci alfabetu chyba... ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
behe, sory ale czytałeś zadania z ROZSZERZONEJ? Bo wszyscy mówią, że banał a nie matura, ale... podstawowa... Zgadzam się, oddałem pół godziny przed czasem, mam jeden błąd z własnej głupoty. Ale wybacz, ciężko jest zrobić 10 zadań w 2,5 godziny, gdzie np w wyrazeniu
2*((5)^(1/2))-7 masz dopatrzec sie wzoru skroconego mnozenia potegi trzeciej!!! To już lekka przesada (PS. w zadaniu na podstawową błąd zrobił redaktor wyborczej i poszło to na forum...)
2*((5)^(1/2))-7 masz dopatrzec sie wzoru skroconego mnozenia potegi trzeciej!!! To już lekka przesada (PS. w zadaniu na podstawową błąd zrobił redaktor wyborczej i poszło to na forum...)
huehue. tak, wodka tylko dla wyedukowanych. ostatnio gdzies pisali ze od wodki mozg rosnie... ;)
tak naprawde to nie czytalem, juz dawno te pierdoly pozapominalem i tak, ale powiem Ci ze jeszcze sie zdziwisz ile mozna rozwiazac w 2,5 h na studiach.
a. moze sie jednak nie dowiesz gdy wybierzesz te ekonomiczne jak pamietam. ;))))
tak naprawde to nie czytalem, juz dawno te pierdoly pozapominalem i tak, ale powiem Ci ze jeszcze sie zdziwisz ile mozna rozwiazac w 2,5 h na studiach.
a. moze sie jednak nie dowiesz gdy wybierzesz te ekonomiczne jak pamietam. ;))))
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Osobiscie, to nie ogarniam calej tej reformy oswiatowej, a juz jak to jest teraz z ta matura - to jzu w ogole.
Kiedys to bylo jakos normalnie - 2 dni pisemnych dla wszystkich i 3 ustne egzamy. Teraz to ja juz sie nie lapie, kiedy , kto co i jak. Podstawowe, rozszerzone, gees.. dajta spokoj.
Strasznie kombinuja z tymi maturami od paru ladnych lat - rok przed moja matura testowali na nas egzamin maturalny w postaci tekstu, pytan "na zrozumienie tekstu" + duzo mniejsze wypracowanie. I juz podnieta, pieknie ladnie... a tu znow jakies miszmasze. Chryste, ktos mi powie, jaki w tym sens?
Kiedys to bylo jakos normalnie - 2 dni pisemnych dla wszystkich i 3 ustne egzamy. Teraz to ja juz sie nie lapie, kiedy , kto co i jak. Podstawowe, rozszerzone, gees.. dajta spokoj.
Strasznie kombinuja z tymi maturami od paru ladnych lat - rok przed moja matura testowali na nas egzamin maturalny w postaci tekstu, pytan "na zrozumienie tekstu" + duzo mniejsze wypracowanie. I juz podnieta, pieknie ladnie... a tu znow jakies miszmasze. Chryste, ktos mi powie, jaki w tym sens?
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"