jaki suport na "kwadrat" ???

Sprawy sprzetowe: naprawa, konserwacja, porady.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
paprak
Postojebca zawodowy
Postojebca zawodowy

jaki suport na "kwadrat" ???

Post by paprak »

Polecicie coś żeby się od razu nie rozpadło w rowerze trekingowym ?
Z tego co wiem KINEXa czy jak mu tam którego mam w obecnej ramie teraz nawet ciężko jest dostać.
Zostaje shitmano i inne wynalazki ???
Uja tam DOBRY !!!! :P
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

kiedys bym powiedzial ze wlasnie kinex, ale jak nie mozesz znalezc to wez se zwykle szimano i tez pojezdzisz, w moim trrekingu stuklo mu juz z 12kkm (wymienialem na alasce) i bez problemow dziala dalej.
yaro1986
Postojebca
Postojebca

Post by yaro1986 »

Wklady shimano kosztujace w okolicach 50zl wytrzymuja bardzo duzo. Unikaj najtanszego accenta (kosztuje jakies 25zl), bardzo szybko lapie luzy.
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

Akurat mi w szimano coś zaczeło strzelać. Przebieg to napewno nie 12000 km.
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
behe

Post by behe »

prosta sprawa, za malo jezdzisz i zardzewial. ;)
Lucky!
Postojebca
Postojebca

Post by Lucky! »

kto smaruje ten jedzie. łożyska nie mają systemu samosmarowania tym bardziej w modelu za 20-50 pln. proponuje po każdym złapanym deszczu zajrzeć do supportu . dobrym patentem jest zaślepienie rury podsiodłowej aby woda spod tylnego koła odbijając się od dolnej części siodełka nie wlewała się do niej. nie wiem jaki masz system mocowania siodełka. woda to żywioł i znajdzie drogę do łożysk nawet krytych. to tak z innej baśki
Łańcuch daje wolność.
paprak
Postojebca zawodowy
Postojebca zawodowy

Post by paprak »

rozmawiałem dzisiaj z kimś ze sklepu rowerowego i powiedział że wycofali się z suportów "kwadratowych" shimano, bo za dużo się psuły...powiedział że lepiej wziąść coś co się zowie Futura jeżeli patrzymy na niski koszt zakupu.
Uja tam DOBRY !!!! :P
beh bez log

Post by beh bez log »

wszystkie sie paprak w koncu psuja. pykaja, trykaja, dostaja luzow, kwestia czasu, terenu i nogi ktora uzywa.

prot:
nie wiem jaki masz suport, ale do tych ktore ja uzywalem przez ostatnie 14 lat nie bylo mozliwosci sie dostac, jest to raczej produkt jednorazowy. ;)
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

Protagonista wrote: dobrym patentem jest zaślepienie rury podsiodłowej aby woda spod tylnego koła odbijając się od dolnej części siodełka nie wlewała się do niej. nie wiem jaki masz system mocowania siodełka. woda to żywioł i znajdzie drogę do łożysk nawet krytych. to tak z innej baśki
:wink: a woda prawdopodobnie dostanie sie poprzez stery, dobrym patentem jest nawiercenie ramy pod suportem, sport dajrektor tak zaleca :P
Post Reply