Zakupiłem na alledrogo nowe koła. Jednak po założeniu okazało się, że przednie nie jest dobrze zaplecione.
Mówiąc krótko odległość lewej scianki scianki obręczy od lewej goleni jest dużo mniejsza niż prawej scianki od prawej goleni.
Szczegóły na fotkach.
Ile może kosztować nacentrowanie tego kółka. Kolo od aukcji twierdzi, że 15 zł...
PS: Gdyby ktoś chciał się podjąć tej roboty to niech krzyczy ;)
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
Nie ma jakis podkladek na osce zeby jakos pokombinowac z ich ustawieniem?
W serwisie pewnie skasuja jak za zaplatanie albo niewiele mniej, bo trzeba bedzie pewnie poluzowac wszytskie szprychy i od od nowa skrecic. Koszt zaplatania 30-50zl w zaleznosci od sewisu. Pytanie jeszcze czy uda sie to zrobic na tych samych szprychach, czy beda odpowiedniej dlugosci dla nowego polozenia obreczy, ale tego to sie dowiesz w serwisie.
zrobie ci za szesciopak ;>
oddasz mi przy okazji klucz moze ;P
a sama usterka jest malo uciazliwa, w specu musialem pol centa przsunac prawie zeby mi sie szerokosciowa opona w niesymtryczne widelki zmiescila, jakos daje rade. ;>
aaaaa, no chyba ze tak, dobrze ze dales niebieska tasme, slyszalem ze klej na takiej lepiej lapie kurz niz na czarnej. ale jak bys dal przezroczysta, to dopiero bylby czad.. ;>
ps. kolo robie w jeden wieczor, pije zubra jak by co. ;)
Dzięki wszystkim za rady !
Behem wziął i ustawił. Koło sie narazie nie złożyło więc chyba jest OK.
Jak widać Pan Prezes jeszcze nie zapomniał jak się trzyma śrubokręt ;)
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !