co warto zobaczyć?

O wszystkim i niczym.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
nowy

co warto zobaczyć?

Post by nowy »

hej, chciał bym wybrać się w okolice Wasze tak na ok. 3 h, ktoś mógłby mi wskazać ciekawe miejsca czy ścieżki, które warto zwiedzić :)
dzięki i pozdrawiam
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

hmmm nie napisałeś nic o charakterze wycieczki ...
w borach sosnowych teraz bardzo gorąco, na torfowiskach - naszych perełkach komary takie, że jeśli nie jesteś masohistą przyrodniczym to odradzam ..... można się zniechęcić
proponuję przejażdzkę wzdłuż rzeki Świder i fragment ścieżką nad Mienią
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
dzidek
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by dzidek »

pokrzewka wrote:hmmm nie napisałeś nic o charakterze wycieczki ...
w borach sosnowych teraz bardzo gorąco, na torfowiskach - naszych perełkach komary takie, że jeśli nie jesteś masohistą przyrodniczym to odradzam ..... można się zniechęcić
proponuję przejażdzkę wzdłuż rzeki Świder i fragment ścieżką nad Mienią
świder chyba też odpada... komary jak piłeczki do golfa a w dodatku pewnie miejscami nie da się przejechać (ale może ktoś sprawdzić bo to tylko przypuszczenia ;) )...
gg: 6607845
nowy

Post by nowy »

pokrzewka wrote:hmmm nie napisałeś nic o charakterze wycieczki ...

charakter bardziej poszukiwawczy był planowany 8)
vigil

Post by vigil »

niebieskim rowerowym ze srodborowa w strone pogorzeli potem czerwonym przez ceglanke do srzyzowania w Okolach i potem jakos-tam-zielonym( uwaga oznaczenia :)) przez kulminacyjne wzniesienie, zotym i niebieskim przez Lasek (dęby) i dalej niebieskim przez Lisie Gorki i Torfy do Otwocka. 3h powinno wystarczyc, trasa daje pojecie o okolicy a komarow dzis nie uswiadczylem bedac na pieszo(z koniecznosci) od Otwocka do Lasku i nawet nie uzywalem odstraszaczy. za goraco tez nie bylo.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

a w dodatku pewnie miejscami nie da się przejechać (ale może ktoś sprawdzić bo to tylko przypuszczenia ;) )...
południowym brzegiem Świdra da się spokojnie przejechać od mostu kolejowego do mostu w Mlądzu
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Post Reply