czy ktoś ma pomysł na zamocowanie bagażnika do takiego roweru?
chodzi mi o dolne śruby, w ramie są otwory ale
1.nie są gwintowane,czy w takim razie jest sens nacinać tam gwint?
2.jeden jest większy od drugiego
3.czy wystarczy śrubka na oko M2 przełożona na wylot (tylko taka sie mieści) i zakręcona nakrętką?jak pomyśle ze na takiej śrubce ma sie trzymać bagażnik z sakwami to mam mieszane uczucia,w moim Wheelerze jest co najmniej M5 (tez na oko nie mogę znaleźć suwmiarki
Sruby z lbem walcowym, imbusowym (otwor w lbie szesciokatny) krotkie, gwintowane na calej prawie dlugosci, nacechowane 8.8 powinny wytrzymac i do tego odpowiednie nakretki.
Zbych wrote:Sruby z lbem walcowym, imbusowym (otwor w lbie szesciokatny) krotkie, gwintowane na calej prawie dlugosci, nacechowane 8.8 powinny wytrzymac i do tego odpowiednie nakretki.
wiem co to imbus
pracowałem przez parę lat w firmie Wurth-mistrzu techniki montażu jako o sobie twierdzi firma
uff założyłem bagażnik!mówię uff bo nie jest to łatwe w takim rowerze,oczywiście otwory nie są jednakowe,dotarcie jakimkolwiek kluczem jest mocno utrudnione a zdjęcie koła jest okupione gwałtowną szarpaniną i nie wyobrażam sobie tej operacji w środku lasu tym bardziej ze trzeba wozić ze sobą płaską 17
zobaczymy jak sie będzie sprawował,dzięki za porady