Gwintowanie osi pedału

Sprawy sprzetowe: naprawa, konserwacja, porady.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
mas1o
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Gwintowanie osi pedału

Post by mas1o »

Kupilem sobie trzy tygodnie temu nowe pedaly Prodigy Procreator
Image

Lewego nie moglem zalozyc, bo sie stary ze starej korby nie chcial wykrecic. Kupilem sobie sainty dwa tygodnie temu, zalozylem, a dzis odpadl mi wlasnie ten lewy pedal :)

Wcale mnie to za bardzo nie smieszy bo dalem 200zl za pedaly niby na lata a tu prosze jakie buty. Ani niczym go jeszcze nie skatowalem ani nic, a tu gwint zjechany na osi pedalu. Na poczatku myslalem ze to sama nakrętka dociskowa, ale nowa wpada i wypada.

Pomyslalem ze jutro zadzwonie do sklepu i sie spytam czy nie strace gwarancji jak bym moze sobie sam to nagwintował - chociaz tez z kolei nie wiem gdzie takie cuś mozna nagwintowac - ale przynajmniej pedal mialbym na juz a nie na za 3 tygodnie.

Gwintowac? A jak tak to gdzie?
Czy wysylac na gwarancje?
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

narzynka w domu jak masz. jak nie masz to idz do sklepu i powiedz ze chcesz kupic ale najpierw musisz sprawdzic, bo tandety nie akceptujesz. ;)

jak zepsujesz to stracisz gwarancje na 100%, pozatym nie wiadomo czy przejechanie narzynka przywroci temu gwintowi swoja swietnosc...

ja bym oddal do sklepu. ale z drugiej strony jak ci odpadl to tez moga powiedziec ze to ty zepsules. ;)
Zbych
Postojebca
Postojebca

Post by Zbych »

Pogadaj z Litwinienko z Kościelnej. Może doradzi i moze ma nazynke. popatrzy wprawnym okiem na oba wspolpracujace gwinty. Zdarza sie, ze w korbie malo "mieska" i gwint za niski. Kiedys przegwintowal mi korbe ale aluminiowa. Powiedzial, ze ze stalowa by sie nie bawil bo szkoda narzedzia(!?). Moze i na Poniatowskiego tez poradza, obrotne chlopaki:)
mas1o
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by mas1o »

Na poniatowowskiego to chyba co tydzien cos naprawiam :)

Zobacze co mi ze sklepu powiedzą.
Post Reply