WOC MTBO

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Post Reply
Dariusz Żebrowski

WOC MTBO

Post by Dariusz Żebrowski »

Informacja o Mistrzostwach Świata w MTBO, które odbędą się w tym roku w Polsce.

http://www.pro-cycling.org/index.php?ka ... rtykul=840
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

:?: skad inad ciekawa stronka do ktorej linkujesz. a o zawodach warto przypomniec w swoim czasie (lipiec-sierpiec). A tak w ogole to jakos o zawodach w wawie jakos cisza. ciekaw jestem czy w falenicy beda zwyczajowe zawody mtbo w lany poniedzialek? moze cos wiesz?
Dariusz Żebrowski

Program RJnO na 2008

Kalendarium NBnO i RJnO na 2008 rok w układzie: Data, Nazwa zawodów, Miejsce, Organizator

22 – 24 .02; X Mistrzostwa Polski w NBnO sztafet oraz na
dystansach sprinterskim, średnim i klasycznym;Ogrodniczki;UKS
Trops Białystok
15-16.03, VII Mistrzostwa Warszawy w RJnO
na dystansie sprinterskim, długim i sztafet,Michałówek, WMZBnO
29.03, VIII Mistrzostwa Polski w RJnO na dystansie średnim, Osieczna k. Leszna, Wielkopolski OZBnO
12-13.04, Klubowe Mistrzostwa Polski w RJnO na dystansie średnim i klasycznym - 1 runda, Barlinek, UKS Sprint Pełczyce
19-20.04, VII Mistrzostwa Mazowsza w RJnO na dystansie klasycznym i średnim, Nieporęt, WMZBnO
10-11.05, Klubowy Puchar Mazowsza w RJnO na dystansie klasycznym i średnim, Falenica, WMZBnO
16-18.05. VIII Mistrzostwa Polski w RJnO na dystansach sprinterskim, średnim i klasycznym, Puchar Pomorza w RJnO, Mistrzostwa Wojska Polskiego w RJnO, Gdynia, WKS Flota Gdynia
30.05-1.06 VIII, Mistrzostwa Polski w RJnO sztafet oraz na dystansach sprinterskim, średnim i klasycznym, VI Ogólnopolski Turniej UKS w RJnO, Białystok, UKS Trops Białystok
14.06, X Długodystansowy RJnO - DyMnO 2008, Pułtusk, HKT Trep PTTK
24-31.08 Mistrzostwa Świata Seniorów i Juniorów w RJnO sztafet oraz na dystansach średnim, długim i sprinterskim, Stare Jabłonki, W-MOZBnO
06- 07.09 VII Mistrzostwa Warszawy w RJnO, na dystansie długim i klasycznym, Wesoła, WMZBnO
12-14.09, Puchar Najmłodszych w RJnO sztafet, oraz na dystansach średnim i długim, Grand Prix Polski w RJnO, Leśnica, UKS Lotna Zdzieszowice
11-12.10, VIII Mistrzostwa Polski w RJnO na dystansie długim, Klubowe Mistrzostwa Polski w RJnO na dystansie klasycznym i długim – 2 runda, Twardogóra, DolnośląskiOZBnO
25-26.10 VII Mistrzostwa Mazowsza w RJnO sztafet i na dystansie sprinterskim i długim, Otwock, OKS Otwock
Dariusz Żebrowski

Kalendarze 2008 c.d.

Zawody w Falenicy w lany poniedziałek jak najbardziej się odbędą. Organizator, Andrzej Kędziorek zaprasza biegaczy, turystów i rowerzystów. Nazwa tych zawodów to Anino 2008.
Szczegóły na stronie http://www.wmzbno.federacjasportu.pl/in ... c=zima2008
Warto wspomnieć, że te zawody należą do cyklu pod nazwą "Zimowe Zawody Treningowe 2008", które są organizowane przez Warszawsko - Mazowiecki Związek Biegu na Orientację w okresie przygotowaczym do sezonu 2008. Inne informacje o działalności WMZBnO na stronie www.wmzbno.federacjasportu.pl

Zainteresowanym mogę przesłać "Mazowiecki Kalendarz Zawodów w Orientacji Sportowej 2008" w wersji pdf do samodzielnego wydrukowania. Proszę o kontakt na adres e-mail: dzebrowski@qpgolub.com
vigil

Post by vigil »

no i nadszedl czas zeby pogubic sie w liesu. w sobote sie wybieram na pierwsze w tym sezonie zawody mtbo w Legionowie (dystans dlugi - nigdy nie wiem co to oznacza?), a w niedzielke na Bemowie (sprint - tyle wiem, ze trzeba zap...lac i zeby cie WSZYSCY nie objechali :) . Teoretycznie sa zgloszenia do jutra a start po 15 zyla ale w praktyce mozna sie nie zglaszac tylko przyjechac i tez jest dobrze (ale zaplacic trzeba). szanse na pudlo duze (co hak moze potwierdzic) szczegolnie wsrod weteranow. ale walka bedzie. przed pre-harpem jak znalazl.

http://www.wgl.pl/domeny/mtbo-pl/regula ... 03wawa.pdf
vigil

Post by vigil »

zachecam do majowek:
mtbo- wesoła - 10.05 godz. 15:00
mtbo- falenica - 11.05 godz.10:30(zgloszenia do 5.05, za dzień 15 pln)
http://www.wgl.pl/domeny/mtbo-pl/regula ... 05wawa.pdf

jak rowniez:
waypointrace - 31.maja zgloszenia do 15 maja (START FREE!)
http://www.waypointrace.pl/Start.html
vigil

Post by vigil »

pytane? odpowiadane. 2 dni zmagalismy sie z bartkiem w wesolej i falenicy szukajac kasownikow po krzakach. zawody - trudne, 2 dzien (upal znany uczestnikom mazovii) w piachach i upale bardzo trudny i mapa 1:20k w gestej sieci sciezek. dawno nie bylo tak trudnych zawodow. po 2 dniowej rywalizacji bartek 5 w M21 (dyplom u mnie) a ja... konkurenci nie wytrzymali.Rywali - umiarkowanie wielu (bartek mial wiecej rywali :) ). nastepne potyczki mtbo to waypoint 31.05, dymno 14.06, bikeorient 21.06, juramaraton 26.06 - montujemy ekipy jakby co...
Attachments
upalne zawody i komary....JPG
upalne zawody i komary....JPG (145.41 KiB) Viewed 2980 times
przed startem dmuchanie.JPG
przed startem dmuchanie.JPG (129.52 KiB) Viewed 2980 times
carloz

Post by carloz »

Szkoda, że tak mało naszych barw na orientacji... Mi nie pisany jezt żaden ze stratów: waypoint race - wesele, dymno - wyprawa, bikeorient - może?, jura - 24h....
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
Post Reply