harpagan 35
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
Ze strony Harpa:
4.04.2008 11:50 H-35 Baza
Zgodnie z obietnicą podajemy długo oczekiwaną przez wszystkich informację ... Bazą 35-tej edycji rajdu Harpagan będzie Gimnazjum w Łęczycach k/Lęborka.
W związku z tym faktem zmieniamy stację docelową dla zniżek z Wejherowa na Lębork. Zniżki na PKP Przewozy Regionalne zamówione do Wejherowa zostają automatycznie zamienione na zniżki do Lęborka.
4.04.2008 11:50 H-35 Baza
Zgodnie z obietnicą podajemy długo oczekiwaną przez wszystkich informację ... Bazą 35-tej edycji rajdu Harpagan będzie Gimnazjum w Łęczycach k/Lęborka.
W związku z tym faktem zmieniamy stację docelową dla zniżek z Wejherowa na Lębork. Zniżki na PKP Przewozy Regionalne zamówione do Wejherowa zostają automatycznie zamienione na zniżki do Lęborka.
o, moj pierwszy harp byl w Leborku :D
w koncu jakis harp zdecydowanie nadmorski. :)
w koncu jakis harp zdecydowanie nadmorski. :)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Ja jade, tak jak mowilem, przy czym nie wiem jeszcze skad, moze byc tak, ze rusze z Kolobrzegu, ale chetnie powroce do Otwocka. Jezeli nikt wiecej nie jedzie, a tak to sie zapowiada, to chyba zostaje wariant samosmrodowy.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Klepek mnie namówiłklepek wrote:ja pojadę jak namówię kogoś na jechanie ze mną, samemu nie ma mowy bo do poniedziałku nie trafię do bazy

jedziemy:
a) pociągiem
http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn? ... ConId=C1-1
b) samochodem?
ps. czy ktoś ma pomysł na kwatery?i czas na ich wyszukanie?
zainteresowanych informuje:
- apartament oznacza: aneks kuchenny z mozliwoscia przygotowywania posilkow, posciel, BRAK RECZNIKOW (!!!) o mydlo juz nie pytalem...
- wykazywac nalezy pelna gotowosc bojowa i zaladunkowa od godziny 14 w piatek 18 kwietnia.
- przygotowlem pasta party (reszta zostanie na sniadanie) ale bez napojow (
), reszta zostanie na sniadanie. jak ktos nie je miesa to ma prze...
- behe
! przypominam o regulaminie, ktory mowi:
36. Na etapie rowerowym obowiązuje wyposażenie: rower, kask rowerowy, oświetlenie przednie - białe (może być czołówka), oświetlenie tylne - czerwone.
- powyzsze dotyczy tyz pozostalych (w tym mnie
)
- apartament oznacza: aneks kuchenny z mozliwoscia przygotowywania posilkow, posciel, BRAK RECZNIKOW (!!!) o mydlo juz nie pytalem...
- wykazywac nalezy pelna gotowosc bojowa i zaladunkowa od godziny 14 w piatek 18 kwietnia.
- przygotowlem pasta party (reszta zostanie na sniadanie) ale bez napojow (

- behe

36. Na etapie rowerowym obowiązuje wyposażenie: rower, kask rowerowy, oświetlenie przednie - białe (może być czołówka), oświetlenie tylne - czerwone.
- powyzsze dotyczy tyz pozostalych (w tym mnie

leo nie buntuj zalogi i ogrow, wielokrotnie w rajdach AR przekonywalem sie, ze na 19 z 20 punktow kontrolowala nas w pelni niekompetentna osoba (najczesciej panienka) i co trzeba bylo robic by przejsc kontrole. A ile to razy kupowalem w sklepie GS folie alu do kurczaka, coby udawala NRC to nie wspomne... regulamin mowi- trza mac. a behe bez kasku na masakrze mial farta - mysle, ze zal by mu bylo byc nieklasyfikowanymm anyway...hm...
07:11:55: Rowerzyści wyruszyli ze sporym opóźnieniem. W sumie na rowery wsiadło 218 osób. Ilu z nich ukończy trasę? Możecie zacząć zakłady
)
07:56:41: Na szlaku trasy rowerowej walczy też Otwocka Grupa Rowerowa w składzie: Jarek (Behemot), Wojtek (Vigil), Jacek (Klepek) oraz Tomek (Leo). Chłopacy przykuwają wzrok ognistymi koszulkami:) Mają dwa podstawowe założenia: chcą wrócić na bazę o 18:45 i nie zajechać się na pierwszych dwóch godzinach. Poza tym wszyscy chcą się po prostu dobrze bawić
a to tak apropo trudności trasy w porównaniu z H34
Wydaje mi się, że dotarcie do punktów nie powinno przysparzać żadnych problemów. Sposób ich umieszczenia w terenie nie był tak zwariowany jak na Harpaganie w Kobylnicy. Na większość punktów dostaliśmy się samochodem, bez zbędnego zatrzymywania się na określenie kierunków jazdy. Owszem było kilka pk do których musieliśmy pofatygować się z buta. Jednak dotarcie do nich nie powinno przysporzyć kłopotów rowerom. Naszemu autku (Skoda Fabia) owszem.
Punkty zazwyczaj umieszczone były na skrzyżowaniu dróg lub też w przejezdnych przecinkach leśnych. Budową trasy rowerowej był Karol Kalsztein i wywiązał sie z tego zadania wyśmienicie.
żródło - http://rwm.org.pl/live/?pobierz,533

07:56:41: Na szlaku trasy rowerowej walczy też Otwocka Grupa Rowerowa w składzie: Jarek (Behemot), Wojtek (Vigil), Jacek (Klepek) oraz Tomek (Leo). Chłopacy przykuwają wzrok ognistymi koszulkami:) Mają dwa podstawowe założenia: chcą wrócić na bazę o 18:45 i nie zajechać się na pierwszych dwóch godzinach. Poza tym wszyscy chcą się po prostu dobrze bawić
a to tak apropo trudności trasy w porównaniu z H34
Wydaje mi się, że dotarcie do punktów nie powinno przysparzać żadnych problemów. Sposób ich umieszczenia w terenie nie był tak zwariowany jak na Harpaganie w Kobylnicy. Na większość punktów dostaliśmy się samochodem, bez zbędnego zatrzymywania się na określenie kierunków jazdy. Owszem było kilka pk do których musieliśmy pofatygować się z buta. Jednak dotarcie do nich nie powinno przysporzyć kłopotów rowerom. Naszemu autku (Skoda Fabia) owszem.
Punkty zazwyczaj umieszczone były na skrzyżowaniu dróg lub też w przejezdnych przecinkach leśnych. Budową trasy rowerowej był Karol Kalsztein i wywiązał sie z tego zadania wyśmienicie.
żródło - http://rwm.org.pl/live/?pobierz,533
MTB + /\/\/\/\/\ =