Na samochody na sziezce sposob mam - spuszczam powietrze z kóła, a jak mam czas to z dwóch
Ale na pieszych niebardzo... czasem bawiłem sie w hamowanie za plecami w ostatniej chwili z piskiem .. ludzie uciekali, az sie kurzyło
To jest dobre do momentu gdy kiedys za pozno zahamujesz i wpadniesz na kogos. Obawiam sie ze w takim przypadku nawet gdy pieszy szedl sciezka a udowodnia Ci ze mogles zahamowac to raczej Ty bedziesz mial problemy. Policja czy straz miejska powinna zajac sie edukacja bezmozgich pieszych.
matildae wrote:
A przerwy w robocie wynikają z tego, że mieszkańcy bloku przy którym ma iść ścieżka protestują, bo posadzili sobie drzewka i cebulki w pasie drogowym i teraz jest lament.
chyba na nic sie zdał ten lament bo dziś traktor brutalnie przeorał ten pas aż do Ślusarskiego i praca znów ruszyła
ps.będzie ostro na tej ścieżce bo zapowiada sie promenada spacerowa, nie tracę nadziei że to będzie wyłącznie ścieżka rowerowa odpowiednio oznaczona a nie ciąg pieszo rowerowy co zreszta na jedno wychodzi bo piesi czuja sie bezkarni na ścieżkach
trochę za wąsko, z pewnością nie ma 2m i Arkadyj z Vigilem mogą mieć kłopoty nadjeżdżając z przeciwnych stron
Stosownie do § 47 ust. 1 rozporządzenia Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 2 marca 1999 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi publiczne i ich usytuowanie (Dz.U. Nr 43, poz. 430) szerokość ścieżki rowerowej powinna wynosić nie mniej niż:
1) 1,5 m - gdy jest ona jednokierunkowa,
2) 2,0 m - gdy jest ona dwukierunkowa,
3) 2,5 m - gdy ze ścieżki jednokierunkowej mogą korzystać piesi.
Zdaje się, że odstępstwa przy budowie ścieżek rowerowych stają się normą, szczególnie w małych miejscowościach. W Grodzisku jest podobnie, albo ścieżki nie spełniają norm albo ich nie ma. Prawdę mówiąc to nawet nie wiadomo co jest gorsze.
Tak patrzę na działania naszej władzy odnośnie drog rowerowych i myslę sobie czy faktycznie trzeba być jakimś omnibusem aby te drogi jako tako wyglądały i spełniały minimalne oczekiwania rowerzystów.
Ciąg pieszo rowerowy koło straży w swidrach wielkich nie podoba mi się.
A czemu od ul. Matejki do Karczewa ma być ciąg pieszo rowerowy a nie tylko rowerowy - też tego nie rozumiem. Tak jak Domar napisał przecież piesi mają chodnik od strony lasu. Po cholerę wpuszczać koło rur pieszych ? Pomijając już cytowane przez Was przepisy, artykuły i paragrafy - brakuje w wykonawcach ciągu... zdrowego rozsądku.
Przy okazji wszystkiego najlepszego rowerowego i zdrowia, zdrowia, zdrowia w 2008 roku.
Ja się chętnie bym wypowiedział, tylko niewiele rozumiem z tych rysunków. Czy wiecie kogo można w urzędzie miasta zapytać o drogę rowerową (przerywańca) na ulicy Rycerskiej i następnych projektowanych ? Skoro są juz budowane to czy nie można ich wykonać lepiej niż w Józefowie?