zatyczka (korek) do hayes hfx 9

Sprawy sprzetowe: naprawa, konserwacja, porady.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
yaro1986
Postojebca
Postojebca

zatyczka (korek) do hayes hfx 9

Post by yaro1986 »

Witam. To moj pierwszy post na tym forum. Mam spory problem z hamulcem. Potrzebuje kupić jak w tytule zatyczke do hamulca hayes hfx9. Chodzi o ten koreczek ktory jest w klamce, ktory sie sciaga do odpowietrzania. Koreczek wypadl po odpowietrzaniu pewnie, został za słabo wciśnięty. Ma ktos moze na sprzedaz lub wie gdzie kupic lub zamowic??.
carloz
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by carloz »

Ten koreczek, to srubka z uszczelka - proponuje szukać na allegro jakichs uszkodzonych dziwiatek.... albo spróbować dorobic - lub zastapic czyms innym ( jak znajdziesz odpowiednia srubke, to pozostaje jeszcze tylko mikro uszczelka do zanlezienia :wink:
Nie myśl nawet o zamawianiu tego, bo raz ze trza czekac długo a dwa ze ceny kosmiczne - mi do el camino za tłoczek krzykneli 400zł

Ps. Jarek z Gałczyna? z klasy Piotrowskiej?
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
yaro1986
Postojebca
Postojebca

Post by yaro1986 »

Ten koreczek to nie jest srubka, sruba odpowietrzajaca jest w zacisku i kosztuje 25zl, natomiast ten koreczek to kawałek plastiku/gumy i jest w klamce. Próbowałem dorobić, ale nie udało mi się uzyskac pełnej szczelności. Ale po poszukiwaniach w końcu znalazłem sklep z tym koreczkiem. Może się jeszcze komus przydać więc podaej sronke:
http://www.bigbike.opole.pl/pokaz.php?kid=20
carloz

Post by carloz »

To sorry, u mnie jest sróbka....
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
Post Reply