z wielka doza niesmialosci pytam, ale jest jeszcze czas by sie przygotowac mentalnie i instrumentalnie, transport jest, moze ktos by reflektowal? bez partnera chyba sie nie zdecyduje (dluzyzny w dojezdzie na autostradzie bo te 15h to jeszcze zleci)
o kurwa (sorry off topic) Oj Dyr sie zanecil! Relacje z poprzednich lat zachecajace (goscie w jeansach) ale na powaznie to:
1. mam autko i mogę dobrać 1-3 os
2. autko na gaz - transport darmocha (trzysta trymbiliardow juro)
3. start - otwock piatek po poludniu, sobota spimy do 16 (na prochach) i startujemy o 16:30. Wygrywamy w 15h (to pewne) i spimy do poludnia w niedziele, potem triumfalny powrot.
4. tak na serio- jest 15 PK i 200km, ja chce zrobic polowe i pweno 170-180km - co daje miejsce na pudle lub 1 dziesiatka. Wyzwanie jest.
ju raz sie do tej imprezy przymierzalismy, jestem jak najbardziej chetny, tylko jezeli mam spac z pia na sob to od razu mowie ze na jakiejs kwaterce.
moge wyjechac w pia dopiero po 17 z wawy albo poltorej godziny pozniej z otw.
pomysl z kwatera niezly aczkolwiek raczej nie bedzie zbyt wiele godzin by z niej skorzystac (pokoje na godziny?). A co terminu na decyzje - to loooz - do 8 grudnia nizsza oplata startowa i to chyba dobry moment na ostateczne tak lub nie. Ale jesli powaznie chcecie sie zmasakrowac to spotkajmy sie po ciemku i ogadajmy tematyke.
Mam ochotę na trasę pieszą. Start w sobotę o 7:30 więc muszę wyjechać wcześniej niż w piątek po pracy, żeby zdążyć się wyspać na miejscu. Mam miejsca w samochodzie (jeśli będę jechał). Koszt paliwa niewielki.
tak a propos oswietlen - w decathlonie czolowka Energizer z dioda 1W za 159 zyla (wyglada od biedy) i lampa rowerowa przednia TRELOK 1W dioda za 69,90 oraz evo5 SIGMY ale to halogen 5W (a nie dioda)za 129 zyla caly zestaw (nb ciekaw czy mozna by wyp..lic ten halogen i wrzucic tam diode np 3W, wie ktos?). A Pan w sklepie (o dziwo chyba zorientowany) to mi rzekl, ze sa juz diody 5W! co ty na to behem?!
wszystko mozna, wszystko.. tylko dorzuc do ceny tego halogena jakies 26zet za leda i z 25 za przetwornice... i czy da sie wpakowac tam jakis radiator i sama diode jeszcze. ;)
co do leda 5W to sa nawet 18W 1000lm (coprawda nie jest to pojedyncza struktura) http://www.led1.de/shop/index.php?cName ... 28_184_185
tylko ze ni ch* nie odprowadzisz ciepla z tego, a wraz ze wzrostem temperatury wydajnosc tych diod spada drastycznie..
mysle ze jedna wspolczesna diodka 3W na full pałer spokojnie wystarczy i nie ma co szalec.