HAku (albo dzidek), daj zdjecia blotnikow! ;)
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
HAku (albo dzidek), daj zdjecia blotnikow! ;)
z waszych zimowek, szczegolnie interesuje mnie rozwiazanie mocowania do amorow. musze sobie jakis solidny w koncu zafundowac, bo plastiki ciagle sie telepia...
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Założyłem. Ufff!
Na fotkach wszystkie punkty mocowania do ramy i amora. Jak ktoś ma wyścigówkę bez dziurecek to albo bedzie drillował albo zipował
PS Sorki Behe, że tak łopatologicznie ale może nieinżyniery też skorzystają
Na fotkach wszystkie punkty mocowania do ramy i amora. Jak ktoś ma wyścigówkę bez dziurecek to albo bedzie drillował albo zipował

PS Sorki Behe, że tak łopatologicznie ale może nieinżyniery też skorzystają

- Attachments
-
- do amora dół
- DSC05030m.jpg (137.73 KiB) Viewed 4023 times
-
- do amora góra
- DSC05031m.jpg (131.21 KiB) Viewed 4023 times
-
- rama 3
- DSC05032m.jpg (149.78 KiB) Viewed 4023 times
-
- rama 2 - jak trze o hamulec to zgóry trzeba młoteczkiem podklepać - dlatego najlepsze są blaszaki
- DSC05033m.jpg (144.23 KiB) Viewed 4023 times
-
- rama 1
- DSC05034m.jpg (104.13 KiB) Viewed 4023 times
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Ja w swojej zimówce też mam takie błotniki pozakładane - a właście już tylko 1 z tyłu. Praktyka pozazuje, że wszystkie śrubki z czasem się rozkręcają - nawet z podkładkami sprężynującymi. Dlatego śruby przy tylnej piaście obwiązałem silver tapem a górę tylnego błotnika zamiast śrubą przymocowałem zipami. Dodatkowo na górze oprócz środkowego mocowania nawierciłem błotnik i przyzipowałem go do pocznych rurek tylnego trójkąta. Niestety przy okazji jakiejś jazdy w terenie tył błotnika się podwinął i zerwał miejsce na śrubę, więc potrzena była druga dziura i mocnowanie na ... zipy i usztywnienie sillver tapem.
Niestety przedni błotnik uległ całkowitem zniszczeniu. Nie są to niestety trwałe rozwiązania.
Michał
Niestety przedni błotnik uległ całkowitem zniszczeniu. Nie są to niestety trwałe rozwiązania.
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
i tytanowo-kompozytowe spoiwo z nasa ;)
nie nom, pamietam ze kiedys macalem te blotniki haka i sie trzymaly solidnie, stad prosba o zdjecia.
nie nom, pamietam ze kiedys macalem te blotniki haka i sie trzymaly solidnie, stad prosba o zdjecia.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930