gdyby przez jakiś nieprawdopodobny przypadek zajrzał na to forum szczęśliwy znalazca mojego telefonu pozostawionego najprawdopodobniej (99%) w MINIbusie-BIs w piątek około godziny 7.00 podczas wysiadania na przystanku Dworzec Śródmieście to obiecuje że nie będę sie gniewał na to że już w półtorej godziny po tym fakcie słychać było "abonent jest czasowo niedostępny" mimo ze wcześniej mogłem sie jeszcze na ten numer dodzwonić
hm przy minimum wysiłku można by mnie odnaleźć choćby po logo w telefonie oraz szeregu informacji zapisanych na karcie,jestem gotów ufundować nawet nagrodę za szczęśliwe odnalezienie
wiem że dość trudno jest zrezygnować z prawie 400pln które szczęśliwym choć nie dla mnie trafem stały sie czyimś udziałem ale byłbym bardzo wdzięczny
ps.korci mnie żeby zablokować numer IMEI tego telefonu ale robią to ponoć tylko przy zgłoszeniu kradzieży choć nie wiem dlaczego przecież to ja jestem właścicielem i mam prawo nie chcieć żeby ktoś korzystał z mojego aparatu skoro sam z niego nie korzystam
jak to jest ktoś wie?
sytuacje mailem podobna niestety ( z tym, ze telefon za tysia). mea culpa byla. niestety z tego co wiem na zablokowanie aparatu musi byc nie tylko zgloszenie ale i cale postepowanie i zdaje sie jesli aparat sluzyl jako corpus delicti przestepstwa typu kradziez np.
To ja mam lepiej nieco jak mi ukradną, wystarczy kartę zablokowac, z innymi ni będzie działał, a jeśli i to sforsują, jest taki sposó żeby zablokowac aparat na amen
Nie behe, siemens wprowadził w swoich aparatach taką możliwosc, po prostu rozpieprza aparat przy pomocy jakiegoś kodu. Co ciekawe, nie trzeba miec przy sobie aparatu, żeby to zrobic, ale nie jestem pewien czy to nie działa tylko dopóki nie zdążył ktoś zmienic karty sim. Jeśli tak, to trzeba byc szybkim
To się zdziw gościu, z którym o tym rozmawiałem pracował w tych rzeczach i generalnie lubi różne akcje z techniką robic Swoją drogą pewnie dlatego ta opcja nie jest powszechnie znana.
Nie no jest taki myk, że smsem można zblokować słuchawkę. W mojej jest w ustawieniach zabezpieczeń opcja "Zezwól na zdalne blokowanie" no i nie wiem czy mam to włączyć czy nie Jak mają być testy to może na razie pozostawię wyłączone