Harpagan 34

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Hej!
Jużem wrócił.
13-14 terminuję orientalizm się w Starej Wsi u Vigila.
Wyjazd na Harpa - rano w piątek powrót w niedzielę.
Spotkajmy się w sobotę o 16 w parqu jak proponował Vigil - omówimy szczegóły.
Petarda - nic się nie bój, znajdzie się dla Ciebie "osoborower" w blachosmrodzie :D
petarda
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by petarda »

dzięki Panowie za odzew ;)
pojawiły się niestety okoliczności, które mogą nie pozwolić mi na wyjazd - mam szansę nie dostać wolnego i zamiast jechać na Harpa, kiblować w pracy w piątek i w sobotę :evil:
będę walczyć.

dzięki.
dzidek
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by dzidek »

WALCZ!!!!! nie poddawaj się :)
gg: 6607845
petarda
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by petarda »

ba. poddają się tylko mięczaki ;)
carloz

Post by carloz »

Vigil wysłałem Ci zapytanie na privata: kiedy moge ci mapnik podrzucic?
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

Bartek wrote:Mam 1 wolny osoborower.
Nieaktualne.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
Arkadyj

Post by Arkadyj »

Czy na harapagnie mozna uzywac urzadzen GPS? W regulaminie jest tylko zapis mowiacy, ze nie mozna uzywac map w skali wiekszej niz 100 000.

Btw dzieki Carlozowi mamy zajebiste kwatery :-)
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

Arkadyj wrote:Czy na harapagnie mozna uzywac urzadzen GPS? W regulaminie jest tylko zapis mowiacy, ze nie mozna uzywac map w skali wiekszej niz 100 000.
Wałkowane regularnie na forum Harpagana. Na przykład tu:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=8&i=12032&t=12032
Ja używam, ale bez mapy.
vigil

Post by vigil »

spacer po plazy w piatek i sobote wieczorem. zaprawa biegowa w sobote i niedziele rano. czyli 4 x nad morzem :)
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

Bartek wrote:
Bartek wrote:Mam 1 wolny osoborower.
Nieaktualne.
Znowu aktualne.

Edit:
I po raz kolejny rower nie przydał mi się na trasie mieszanej. Dotychczasowa statystyka: na 5 startów na TM, 2 razy użyłem roweru. Tym razem było tak:

Część piesza poszła zajebiście. Żadnych kłopotów z nawigacją, na kolejne punkty trafiałem jak po sznurku. Kłopotów z odciskami też nie było. Tam gdzie tylko warunki terenowe pozwalały to biegłem. Wg informacji od obsługi punktów byłem w okolicach 50-60 miejsca i po trochu awansowałem coraz wyżej. To wszystko bardzo podnosiło morale i zachęcało, żeby nie odpuszczać tylko biec dalej. No to biegłem.
A na mecie padłem. Po ok 1h odpoczynku wziąłem rower z przechowalni, przejechałem 200m... i stwierdziłem, że nic z tego nie będzie i oddałem rower z powrotem do przechowalni.

Skończyłem część pieszą o 07:58. Wg wyników przedwstępnych przede mną było wtedy 7 uczestników TM i 18 uczestników TP.
W sumie: 60.48km, 10h 58min, HR średnie 138
vigil

Post by vigil »

A my z hakiem wykonalismy 10 pkt za 32 punkty wagowe co daje nam +/- 39 i 40 miejsce (wstepnie) razem wyszlo 173 km i 11:35 h (w tym 1/2 opoznienia na starcie :oops: ). Ostatniej godziny predko nie zapomne (szosa 30km ze srednia ok 30 km/h). Dzieki haku, arkadyj i carloz. Bylo zajebiscie!!!
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Dodam tylko, że trasa była na tyle trudna, że nikt, nawet Śmieja nia zaliczył kompletu punktów. Hardkor kompletny - ale warto było. Dzięki Panowie za świetną zabawę. Następne podejście za rok. :D
carloz

Post by carloz »

A no było :lol:

gdyby nie spoznienie na start, kac przez pierwsze 4h, i nasze - moje i Arka - wieczne problemy ze sprzetem (lancuchy rwane 6, czy 7 razu - po 5 juz nie liczyłem...), az wkoncu awaria, kiedy zostawiłem Arka 40km od bazy w szczerym lesie i pojechałem do bazy po samochód, on wkoncu rower zrobił - dopadł kogos ze skuwaczem, bo nasz uległ zmeczeniu... i pierdyknął :cry: - dotarł do bazy i zmiescil sie w limicie

zdobylismy tylko 6pkt kontrolnych i 23 wagowe, nasz ostatni punkt był okolo 14.00 - przez ostatnie 4h nie zdobylismy nic... gdyby nie sprzet to mysle ze realne było zdobycie jeszcze 3 pkt, za 10pkt wagowych,,,, faktem jest tez to ze nasza pierwsza zabawa z mapa, i to tak niedokładna i nieaktualna mapa spowodowała kilka problemów nawigacyjnych...

Zrobilismy prawie 149km, przy czasie z jazdy 7h01m

Ale ogolnie było fajnie, mam nadzieje ze na H36 wrocimy w tym samym składzie i bedzie jeszcze lepiej,

a Haku z Vigilem odwali kawał dobrej roboty :brawo:
a za cel postawilismy sobie z Arkiem ich objechac....

moze za rok

:wink:
Last edited by carloz on 29 Oct 2007 11:31, edited 1 time in total.
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
vigil

Post by vigil »

a tak a propos dalszych zabaw orientalistycznych to wiesci sa Hiobowe:

INFORMACJA O ODWOŁANIU CYKLU IMPREZ CampuS Cup

Euromark Polska S.A. - właściciel i dystrybutor produktów marki CampuS oraz organizator projektu „Campus Cup” informuje o odwołaniu kolejnych imprez cyklu. Decyzja o odwołaniu imprez podyktowana jest wyłącznie obiektywnymi względami biznesowymi.

Wiemy z Państwa bezpośrednich relacji oraz opinii na wielu forach internetowych poświęconych aktywnemu wypoczynkowi, że świetnie bawiliście się podczas wrześniowej edycji CC w Podlesiach, i że wielu uczestników szykowało się do wzięcia udziału w kolejnej imprezie. Mamy nadzieję, że te pozytywne emocje związane z marką CampuS pozostaną z Wami na długo.

Zapraszamy na www.CampuS.com.pl

Zespół CampuSa

malo tego domena www.mtbo.pl wygasla, wiec zamykajace sezon zawody 16 i 17. 11 poki co owiane sa tajemnica...
vigil

Post by vigil »

moj otymizm co naszej lokaty byl kompletnie bezzasadny. Wg. wynikow wstepnych ( i to raczej nie ulegnie zmianie) zajelismy z hakiem ex equo rowno 100 miejsce, carloz 197, arkadyj 198 - na 254 sklasyfikowanych. Trzeba bedzie jeszcze deko popracowac panowie :evil:
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Spoko! Sie potrenuje - sie poprawi 8)
Post Reply