Domar wrote:do 2015 roku mamy spłacać kredyty długoterminowe Gierka i one są dużym obciążeniem.
no właśnie, pare dni temuklub paryski nie zgodził się na wcześniejszą spłate gierkowskich kredytów bo za dobrze im się żyje z odsetek.
chmielu: liczb nie znam wiec nie bede sie kłócił, ale gierek załatwił nam niezłe długi i jest to fakt niezaprzeczalny.
a że się rozpierdoli to wiadomo. obecna gospodarka dąży do jednego wielkiego monopolu (te wszystkie fuzje wielkich koncernów), wszyscy żyją na kredyt - to musi jebnąć. oczywiście przy założeniu, że nas wcześniej arabusy nie wybiją albo chińczyki tlenkiem węgla z samochodów nie wytrują
A to wszystko przez to, że zgniły zachód ze swoim kapitalizmem wszedł. Jednym słowem za Gierka to było dopiero życie... Nikt nie mógł mieć (oficjalnie) więcej i żyło się dobrze
strz: przeca napisalem ze drobne skany za darmo... :) ale jak ktos by chcial wieksza ilosc to nie dziwne ze za kase :) szczególnie, ze 6 klatek z właczonymi bajerami potrafi pol godziny obrabiac... ;)
jak by byla 2 lata temu taka usluga, to sam chetnie bym z niej skorzystal. ale nie bylo... wiec tak na zapas daje, moze ktos byndzie potrzebowal. Tym bardziej ze zwykle masowe laby np. nie skanuja b&w i często wybrzydzaja. :)
co do reszty... nie zgodze sie z stwierdzeniem ze teraz tak cienko, bo gierek sie nazapozyczal. moze i sie zadluzyl, ale ta kasa nie zostala przezarta jak teraz... na rok 2004 dlug publiczny zaciągniety na rynku krajowym i zagranicznym wynosi chyba cos 460 mld zet, na 2005 szacowany jest chiba na 520 mld.. to gdzie to ma odniesienie do tego co bylo... inflacja inflacja, ale bez przesady.
strz wrote:
Kiedys to byli koledzy.. przyjaciele... a teraz sami materialisci!!
Jakbyś tu bywała wcześniej to wiedziłabyś, że ja juz dawno to odkryłęm. Tzn to , że Behem to krwiopijczy kapitalista i spekulant ! Wiem bo sam mówił, że spekuluje na giełdzie. Zresztą niby za co by se ten skaner kupił ?! No za co ? ;)
A ja wam jeszcze raz mówię, że ludzie są beeee i niedługo wizje redaktora Trojanowskiego i całej ekipy "Nie do wiary" w końcu się spełnią i nadejdzie koniec świata. PS. A jak się koniec świata skończy to i tak powiedzą, że Nostradamus miał rację, a pomylił się tylko kilka lat, więc dokładność miał dobrą
eee jak tak czytam różne rzeczy to serce roście, jednak są jeszcze ludzie, którzy potrafią podzielic sie pięciozłotówką i udzie którzy za te 5 zeta.....sami zobaczcie
Przygoda jaka spotkała mojego znajomego na dworcu PKP w Katowicach... Otóż dworzec ten, jak nietrudno zauważyć jest wyjątkowo brudny i obskurny (nawet jak na polskie warunki) i nietrudno tam o spotkanie 3-go stopnia z proszącymi o 50 groszy (do winka brakuje) owłosionymi kulkami brudu - w skrócie hołmlesami. Otóż znajomek ów przebywając w tym jakże malowniczym miejscu natknął się na nietypowego bezdomnego (nietypowego, bo zapaszki unoszące się w jego otoczeniu nie ograniczały się tylko do zaschniętej uryny ale i do dziesiątek innych substancji pochodzenia ekhm... wewnętrznego). No więc prosi ten zarośnięty jegomość o parę złociszy -kolega daje mu tych złociszy pięć. Suma dla bezdomnego tak astronomiczna, że wylewnie dziękując starał się kumpla wręcz przytulić bełkocząc:
- Jak ja się odwdzięczę?!
Ofiarodawca w tym czasie nic tylko stara się odsunąć mamrotając z przerażeniem, że nie trzeba. Bezdomny na to nagle się odsuwa i z zachwytem na twarzy woła:
- Wiem!!!
Po czym obraca się do swojej współtowarzyszki niedoli (nie mniej brudnej od niego) i wskazując na nią palcem krzyczy:
- TY!!! Zrób mu laskę!!!
hmmm... Więcej nie daje nikomu na winko, bo jeszcze mu inne sposoby na odwdzięczenie się strzelą do łba Ciekawe jak się musiał czuć ten kolo, który miał być uszczęśliwiony...
To, że zeszło ze skanowania do kapitalizmu to jeszcze zrozumiem. Ale potem żeby doszło do takich treści? Niepojęte PS. Przecież to mogą dzieci oglądać. Nieładnie, Yorku!