serwis canona

Chcesz sie czegos pozbyc? Kupic? Pozyczyc? No to tutaj...

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
klepek
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

serwis canona

Post by klepek »

Ma ktoś doświadczenie z serwisem aparatów Canona w Wawie? Tak żeby nie oszukali i w miarę tanio zrobili.
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

ja też jestem zainteresowana bo mój przeszedł na tryb "akwarela"
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
Zbych
Postojebca
Postojebca

Post by Zbych »

Znalazłem w Internecie http://www.cyberfoto.pl/tematy-ogolne/3 ... azenia.htm
"Serwis Canon-Polska i moje wrażenia
--------------------------------------------------------------------------------

Witam.
Dziś dostarczono mi po około 12 dniowym serwisowaniu aparat (A60) z serwisu w Warszawie. Był problem z niedomykającą się dolną osłonką na obiektywie (coraz częściej się nie domykała i musiałem jej pomagać). Jakie było moje zdziwienie kiedy wyciągając dzisiaj z pudełka aparat i wkładając baterie...obie osłonki obiektywu otworzyły się jedynie w tym stopniu że odsłoniły tylko część obiektywu. Po lekkim zdziwieniu wyłączyłem i ponownie uruchomiłem aparat. Problem powtórzył się kilkakrotnie. Następnie się naprawiło...aż do wyłączenia podczas którego nie domykała się tym razem górna osłonka. Po kilkudziesięciu wsunięciach i wysunięciach obiektywu stan jest taki jak przed serwisowaniem (dół się nie domyka).
Mam takie wrażenie, że Panowie z ulicy Żytniej gdzie mieści się serwis nie przyłożyli się zbytnio a jedynie przedmuchali obiektyw (raczej nie rozkręcali aparatu bo nawet naklejka na łączeni nie jest przerwana, brak też jakiejkolwiek plomby serwisu) co nie poprawiło jego stanu. Będą mieli robotę jeszcze raz z tego względu.
Ciekawi mnie czy miał ktoś podobny przypadek z serwisem aparatu w Polsce? Bo dla mnie przynajmnie w dniu dzisiejszym Serwis Canon Polska to porażka."
----------------
Pogadaj z Otwockimi fotografami, np: neojmx
www.jmaciejowskifoto.t nb.pl tel. :0 - 509 505 148 januszmaciejowski @interia.pl
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

bylem niedawno na zytniej, zrobili co mieli zrobic i oddali, bez problemow. ;)

ps. tani to on na pewno nie jest. ;)
Post Reply